Večeras na tvrđavi izložba Damira Hoyke


D.hoyka fotoVečeras u 19 sati u Galeriji Kninskog muzeja na tvrđavi bit će otvorena izložba fotografija cijenjenog fotografa Damira Hoyke pod nazivom “Flora”.

Damir Hoyka se od početka 90-ih bavi teoretskim razmišljanjima o fotografiji kao načinu komunikacije. Godine 1996. objavljuje esej ‘Fotosofia’ namijenjen fotografima i fotopublici. Fotografi se u eseju upoznaju s efektnim načinom vizualizacije svojih zamisli, a publika s načinima kvalitetnog ‘čitanja’ fotografije. Publika time nadilazi površno gledanje fotografija i promatraču se otvara mogućnost da iskusi praktičnu ‘korist’ fotografije kao katalizatora mentalne nadgradnje.

Na temelju eseja koncipirao je istoimeni seminar i internet stranicu kako bi stvorio poligon za fotoedukaciju i poticanje kreativnosti te komunikaciju i umrežavanje zainteresiranih za fotografiju – bez obzira jesu li fotografi ili publika.

Izlagao je na mnogobrojnim samostalnim i skupnim izložbama, realizirao niz multimedijalnih umjetničkih projekata, objavio tisuće fotografija, tri fotomonografije i SF roman ‘Xavia’ te bio članom i predsjednikom brojnih fotožirija. Dobitnik je nekoliko nagrada.

Rad mu je fokusiran na područja umjetničke i reklamne (ljudi/portreti) fotografije.

Više o ovom autoru možete doznati na njegovoj internet stranici www.hoyka.com

Izbornik