Sortiraj po:
Pogledaj:
  • Naslovna
  • Arhiva za kategoriju "Crna kronika"

Kategorija: Crna kronika

Priopćenje DORH-a: Otac pušten na slobodu


Priopćenje za javnost poslao je županijski DORH. U priopćenju stoji:

“U Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku ispitan je hrvatski državljanin (1987.) koji je priveden uz kaznenu prijavu zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela povrede djetetovih prava iz članka 177. stavak 2. u vezi sa stavkom 1. Kaznenog zakona. (9. 6. 2021.).
Prema navodima kaznene prijave, postoji osnova sumnje da osumnjičeni 34-godišnjak, 8. lipnja 2021. oko 8,00 sati u Kninu, iz nepoznatih razloga nije odvezao dijete (2015.) u dječji vrtić, već ga je ostavio u zaključanom automobilu na parkiralištu, a kada je oko 15,00 sati, nakon poziva supruge, otišao do automobila zatekao je dijete bez svijesti te ga iznio iz automobila. Djelatnici hitne pomoći pokušali su reanimirati dijete, no nisu uspjeli te je u 15,30 sati konstatirana smrt djeteta.
Državno odvjetništvo nakon ispitivanja 34-godišnjeg osumnjičenika nije predložilo određivanje istražnog zatvora budući da je ocijenjeno kako za to nema zakonskih uvjeta.
O daljnjem postupanju državnog odvjetništva bit će odlučeno nakon što državnom odvjetništvu budu dostavljeni rezultati pregleda i obdukcije djeteta.”

I. Š.

Dovršeno kriminalističko istraživanje u vezi jučerašnjeg tragičnog događaja


Dovršeno je kriminalističko istraživanje u vezi jučerašnjeg tragičnog događaja u Kninu. Evo što stoji u policijskom izvještaju:

“U Službi kriminalističke policije, Odjelu općeg kriminaliteta, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom osumnjičenim za zanemarivanje i zlouporabu djetetovih prava sa smrtnom posljedicom.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 8. lipnja u jutarnjim satima u Kninu, neodgovornim postupanjem prema svom djetetu grubo zanemario roditeljsku dužnost te time prouzročio njegovu smrt.

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave”, stoji u izvještaju.

I. Š.

U parkiranom automobilu pronađeno beživotno tijelo djeteta


U parkiranom automobilu u Kninu danas je pronađeno beživotno tijelo djeteta, potvrdio je za Huknet glasnogovornik Policijske uprave Šibensko-kninske Šime Pavić.

Djetetu se pokušala pružiti pomoć, ali bezuspješno, kazao nam je Pavić.

U Kninu upravo traje očevid do čijeg završetka policija neće moći dati više informacija.

I. Š.

U prometnoj nesreći poginuli 27-godišnjak i 26-godišnjak


U prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 23:20 sati u Vrbniku smrtno su stradali 27-godišnjak i 26-godišnjak, oba vozači, dok je 23-godišnjak zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Donosimo policijski izvještaj:

“Do prometne nesreće na cesti Oklaj-Vrbnik, gdje je očevid obavljen uz rukovođenje zamjenika Županijskog državnog odvjetnika iz Šibenika i ovlaštenog sudskog vještaka za promet, došlo je na način da je 27-godišnjak, upravljajući osobnim vozilom Volkswagen, šibenskih registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine kretanja u odnosu na osobine i stanje ceste, na ravnom i neosvijetljenom dijelu ceste naletio na osobni automobil Mitsubishi, odnosno na otvorena vrata od Mitsubishija i 26-godišnjeg vozača koji je stajao pored vrata, obzirom je u tom trenutku 26-godišnji vozač Mitsubishija zaustavio svoj osobni automobil na sredini kolnika pokušavajući otkloniti nastali kvar.

Od udara je vozač Volkswagena odvaljenim vratima zahvatio 26-godišnjeg vozača Mitsubishija i zatim sletio van kolnika i udario u suhozid. Na mjestu događaja su smrtno stradali 27-godišnjak i 26-godišnjak, oba vozači osobnih vozila dok je 23-godišnji putnik iz Volkswagena zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život te je nakon liječničke obrade u OB Knin prebačen u KBC Split na daljnje liječenje.

O navedenoj prometnoj nesreći biti će obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku.”, stoji u izvješću PU Šibensko-kninske.

I. Š.

Izljev mržnje na brdu Spas


Na ostacima srušenog spomenika poginulim antifašističkim borcima na brdu Spas jučer su osvanuli grafiti “Ubij Srbina”, “Ustaše Knin” te ustaško slovo “U”.

U Kninu već dugo vremena nema međunacionalnih incidenata niti međunacionalne mržnje i po tome ovaj grad može biti primjer, a autori ovih grafita definitivno ne predstavljaju sliku društva našeg grada, oni su po tom pitanju minorna manjina. Ali, problem je što su autori grafita vjerojatno mladi ljudi, rođeni puno godina nakon Domovinskog rata.

I postavlja se pitanje na kojega svi trebamo tražiti odgovor – tko ih je učio da mrze? Tko je kriv za ovaj izljev mržnje? Je li to obitelj, jesu li to revizionistički političari, estradnjaci i mediji, je li to vladajući establishment s pripadajućim institucijama koji se nije dovoljno ogradio od ustaštva i dovoljno jasno osudio taj nesretni dio hrvatske povijesti?

Kada se ovakvi grafiti pojave ne objavljujem to (neću ni ubuduće nakon ovoga članka) jer autori tih grafita zapravo samo i žele medijsku pažnju. Bez te pažnje – oni su nevidljivi i nebitni.

Ovaj put objavljujem samo da se svi malo zamislimo i pokušamo dati odgovor na gore postavljeno pitanje.

Usput, Grad Knin je ovaj slučaj, koji podliježe kaznenoj odgovornosti – prijavio policiji.

I. Š.

Policija se oglasila u povodu sporne večere u Hotelu Ivan


Policijska uprava Šibensko-kninska oglasila se priopćenjem u povodu sporne večere u Hotelu Ivan organizirane u vrijeme kada ugostiteljski objekti nisu smjeli raditi i na kojoj je bio prisutan i tadašnji načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Nikola Blažević.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“U odnosu na medijske napise i članak u kojem se navodi kako je tadašnji Načelnik
Stožera Civilne zaštite Šibensko-kninske županije 12. siječnja 2021.g. bio na organiziranoj
večeri u hotelu „Ivan“ u Kninu, obavještavamo vas kako je u Policijskoj postaji Knin u suradnji
s Državnim inspektoratom završeno postupanje policije.

Provedenim istraživanjem utvrđeno je kako je 55-godišnjak, organizirajući večeru
kojoj je prisustvovalo ukupno sedam osoba iz isto toliko različitih kućanstava, prekršio
ograničenja koja se odnose na privatna okupljanja koja su donesena Odlukom Stožera
Civilne zaštite Republike Hrvatske radi sprječavanja širenja i prenošenja bolesti Covid-19.
Opisanom radnjom počinio je prekršaj iz čl.47. st.2. t.11. kažnjivo po čl. 76.d Zakona o zaštiti
pučanstva od zaraznih bolesti, u vezi čega mu je uručen prekršajni nalog.

Također je utvrđeno kako je navedenom okupljanju prisustvovao i 49-godišnjak koji je
tijekom večere obaviješten od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo da mu je
određena nužna mjera samoizolacije. Unatoč navedenoj obavijesti, 49-godišnjak je ostao na
večeri odnosno nije se odmah najkraćim putem uputio do mjesta predviđenog za
samoizolaciju. Opisanom radnjom je počinio prekršaj iz čl.47. st.2. t.8., kažnjivo po čl.76.a
st.1. t.1. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, u vezi čega mu je također uručen
prekršajni nalog.

Policija je dostavila Izvješće o svemu utvrđenom Državnom inspektoratu Republike
Hrvatske koji je preuzeo postupanje u odnosu na obavljanje ugostiteljske djelatnosti suprotno
Odlukama Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske.”, stoji u priopćenju.

I. Š.

Autom pokosio drvenu nadstrešnicu u Zvonimirovoj


U ulici Kralja Zvonimira, nasuprot ureda Hrvatske gospodarske komore, dogodila se prometna nesreća oko 23:30 sati – vozač je udario u drvenu nadstrešnicu i betonske posude za cvijeće koje su se nalazile na pločniku, izvijestio je Feral News.

Srećom, bilo je kasno navečer pa u tom trenutku nikog nije bilo na pločniku.

Cesta je otvorena za promet.

Tekst i foto: Feral News

22-godišnjak Audijem pokosio 80-godišnjaka – na pješačkom prijelazu


U Kninu se jučer poslijepodne dogodila prometna nesreća u kojoj je 22-godišnjak Audijem pokosio 80-godišnjaka – na pješačkom prijelazu, na Kružnom toku.

Evo izvještaja policije:

“U jučerašnjoj prometnoj nesreći oko 15.40 sati u Kninu, Trg Oluje, teže je ozlijeđen 80-godišnji pješak, koji je zbog zadobivenih ozljeda zadržan u kninskoj bolnici na daljnjem liječenju.

Do prometne nesreće je došlo kada se 22-godišnji vozač pri upravljanju osobnim automobilom Audi A6, njemačkih registracijskih oznaka, dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza na kojem se prometom pješaka ne upravlja semaforima niti znacima ovlaštene osobe, nije takvom prijelaz,u iako je bio dužan, približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno da može zaustaviti svoje vozilo kako bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz. Tom prilikom je u nastavku kretanja bočnim dijelom vozila naletio na 80-godišnjeg pješaka, koji je prelazio kolnik po pješačkom prijelazu, dolazeći vozaču s desne strane i koji je od naleta vozila pao na kolnik.

Protiv 22-godišnjeg vozača će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.”, stoji u policijskom izvještaju.

I. Š.

Knin: U stanu 45-godišnjaka uhićenog zbog vožnje u alkoholiziranom stanju – pronađena droga


U stanu 45-godišnjaka uhićenog zbog vožnje u alkoholiziranom stanju – pronađena je droga, izvijestili su iz policije.

Evo policijskog izvještaja:

“U Policijskoj postaji Knin je dovršeno kriminalističko istraživanje nada 45-godišnjakom osumnjičenim za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Osumnjičeni je 7. kolovoza oko 15.10 sati u Kninu zaustavljen s osobnim vozilom BMW, šibenskih registracijskih oznaka, a zbog sumnje da vozilom upravlja u alkoholiziranom stanju priveden je u prostorije Policijske postaje, gdje mu je utvrđena koncentracija od 1.70 g/kg alkohola u organizmu, kojom prilikom se odbio podvrgnuti testu na droga i kod sebe nije imamo vozačku dozvolu. Zbog opasnosti da će nastaviti s daljnjim vršenjem prekršaja osumnjičeni je zadržan u posebnim prostorijama policije do otriježnjena.

Obzirom na sumnju na kazneno djelo iz područja zlouporabe droga temeljem naloga Županijskog suda u Šibeniku, 7. kolovoza u Kninu je pretražen stan kojega koristi osumnjičeni gdje je pronađeno ukupno 1.821 grama droge amfetamin, takozvane speed, 153 grama bruto težine zelene biljne materije karakteristične za drogu marihuana, 723 tablete droge exstazi, 306 tableta suboxsone i dvije digitalne vage.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni pronađenu i oduzetu drogu posjedovao radi daljnje neovlaštene prodaje.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanje osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, a protiv njega je podnijet Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.”, stoji u izvještaju.

I. Š.

Epilog prometne nesreće: Vozač prebačen na daljnje liječenje u KBC Split


Mladi 23-godišnji vozač BMW-a s kojim je u subotu u Biskupiji sletio s ceste prebačen je na daljnje liječenje u KBC Split, izvijestili su iz policije.

Evo policijskog izvještaja:

“U subotu oko 20:25 sati se dogodila prometne nesreća na državnoj cesti D-1, u mjestu Biskupija, u kojoj su teže ozlijedi 23-godišnji vozač, koji je na daljnje liječenje prevezen u Klinički bolnički centar Split, 22-godišnji putnik, koji je zadržan na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik, dok je 19-godišnja putnica lakše ozlijeđena.

Do prometne nesreće je došlo kada je 23-godišnji vozač pri upravljanju osobnim automobilom BMW, šibenskih registracijskih oznaka, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila osobinama i stanju ceste. u lijevom nedovoljno preglednom zavoju izgubio kontrolu nad vozilom, kojim je sletio izvan kolnika, gdje je vozilom udario u metalnu zaštitnu ogradu i nastavio kretanje s vozilom po mekom terenu u razini kolnika da bi potom sa vozilom sletio na kameno-zemljani teren obrastao visokim raslinjem ispod razine kolnika za 16 metara.

Protiv 23-godišnjeg vozača će biti podnijeta kaznena prijava općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.”

I. Š.

Teška prometna nesreća na izlazu iz Knina; 22-godišnjak i 23-godišnjak životno ugroženi


Na izlazu iz Knina, u blizini tunela iznad Šarenih jezera, u subotu navečer oko 20:30 sati dogodila se teška prometna nesreća, izvijestio je Feral News.

Kako je izvijestila Policijska uprava šibensko-kninska, promet se državnom cestom Knin – Biskupija odvija jednim trakom.

Vozač je izgubio nadzor nad osobnim automobilom šibenskih registracijskih oznaka te probio ogradu i sletio u provaliju od pedesetak metara.

Kako Feral News doznaje od glasnogovornice Policijske uprave šibensko-kninske, Marice Kosor, ozlijeđene su tri osobe. Prema dosadašnjim informacijama 19-godišnjakinja je van životne opasnosti dok su 22-godišnjak i 23-godišnjak životno ugroženi.

Na intervenciju su izišli JVP Knin, DVD Knin i DVD Biskupija s 14 vatrogasaca i četiri vozila.

Okolnosti pod kojima se ova prometna nesreća odgodila još se utvrđuju.

Foto: Feral News

Udario automobilom pješaka pa pobjegao


Policija je uhvatila 20-godišnjaka koji je preksinoć u Kninu u alkoholiziranom stanju automobilom udario 28-godišnjeg pješaka i pobjegao s mjesta nesreće. Ozlijeđeni pješak nalazi se na liječenju u Općoj bolnici u Šibeniku.

Evo i policijskog izvještaja:

“U prometnoj nesreći od 1. kolovoza oko 23.30 sati u Kninu u Suronjinoj ulici je teže ozlijeđen 28-godišnji pješak, koji je zbog zadobivenih ozljeda zadržan na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik.

Do prometne nesreće je došlo kada 20-godišnji vozač, u alkoholiziranom stanju, pri upravljanju osobnim automobilom Peugeot, šibenskih registracijskih oznaka, po izlasku iz desnog nedovoljno preglednog zavoja, zbog neprilagođene brzine kretanja svog vozila osobinama i stanju ceste te vidljivosti i preglednosti u noćnim uvjetima, u kočenju vozilom nalijeće na 28-godišnjeg pješaka, koji je prelazio kolnik ulice dolazeći vozaču s desne strane i koji je tom prilikom bio u alkoholiziranom stanju.

Tom prilikom od siline udara pješak je ostao ležati na kolniku, dok se vozač udaljio s mjesta događaja ne pruživši pomoć ozlijeđenom. Vozač je oko 23.50 sati po policijskim službenicima pronađen, uhićen i zadržan u posebnim prostorijama policije do otriježnjenja, a protiv njega će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.”, stoji u policijskom izvještaju.

I. Š.

Vozeći unatrag s parkirnog mjesta – automobilom pokosila 82-godišnjakinju


Jučer se u Kninu dogodila prometna nesreća kada je 49-godišnjakinja, neoprezno vozeći unatrag s parkirnog mjesta – automobilom pokosila 82-godišnjakinju, izvijestila je danas policija.

Evo što kaže policijski izvještaj:

“U jučerašnjoj prometnoj nesreći oko 8:25 sati u Kninu u Mažuranićevoj ulici je teže ozlijeđena 82-godišnjakinja, koja je prevezana na daljnje liječenje u Klinički bolnički centar Split.

Do prometne nesreće je došlo kada je 49-godišnja vozačica pri upravljanju osobnim automobilom Škoda, šibenskih registracijskih oznaka, prilaznim makadamskim putem Mažuranićeve ulice, neopreznom vožnjom unatrag bočnim dijelom vozila udarila u 82-godišnjakinju, koja je do tad parkiranog vozila sjedila na medicinsko-ortopetskom pomagalu za kretanje. Nakon udara 82-godišnjakinja je pala na tlo.

Protiv 49-godišnje vozačice će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.”, stoji u izvještaju policije.

I. Š.

Iz svog stana pogodio prolaznicu zračnom puškom


Kaznenu prijavu dobit će 21-godišnjak iz Knina koji je prije šest dana iz nehaja zračnom puškom pogodio i lakše ozlijedio 64-godišnju ženu, izvijestila je danas Policijska uprava Šibensko-kninska.

Evo što kaže policijski izvještaj:

“U Policijskoj postaji Knin je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom osumnjičenim za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom na štetu 64-godišnjakinje.

Osumnjičeni je 17. srpnja oko 17:10 sati u Kninu u Imotskoj ulici iz svog stana, prilikom gađanja metalnog stupa rasvjete zračnom puškom, koju je posudio od 23-godišnjeg prijatelja, iz nehaja, pogodio oštećenu i lakše je ozlijedio.

Protiv osumnjičenog će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Šibeniku”, stoji u policijskom izvještaju.

I. Š.

Uz prijetnju nožem opljačkao trgovinu u Kninu; Vrlo brzo uhvaćen


Policija je uhvatila 23-godišnjaka koji je uz prijetnju nožem opljačkao trgovinu u samom centru grada – u pola bijelog dana. Prijeteći 28-godišnjoj zaposlenici nožem, opljačkao je 1.760 kuna. No, policija ga je vrlo brzo uhvatila.

Evo što kaže policijski izvještaj:

“U Policijskoj postaji Knin je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom osumnjičenim za razbojništvo na štetu tvrtke iz Vrlike.

Osumnjičeni je 14. srpnja oko 15:45 sati u Kninu, iz trgovine oštećene tvrtke, maskiran, uz ozbiljnu prijetnju nožem 28-godišnjoj zaposlenici, otuđio iznos od 1.760 kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživanja po nalogu Županijskog suda Šibenik, 15. srpnja u Kninu je pretražen stan i popratni objekti koje koristi osumnjičeni, kojom prilikom su pronađeni i od osumnjičenog oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s ovim kaznenim djelom.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanje osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.”, stoji u policijskom izvještaju.

I. Š.

Izbornik