Sortiraj po:
Pogledaj:
  • Naslovna
  • Članci objavlji od strane admin

Autor: admin

Obavijest Stožera civilne zaštite Grada Knina zbog visokog indeksa opasnosti od požara u ponedjeljak


Zbog iznimno visokog indeksa opasnosti od požara na području Grada Knina, Stožer civilne zaštite Grada Knina uputio je obavijest koju prenosimo u cijelosti:

“Prema Obavijesti ranog upozoravanja dobivenoj od Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Šibenik, utemeljenoj na podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, u sljedećem razdoblju se prognoziraju iznimno visoki indeksi opasnosti od požara za područje Šibensko-kninske županije. Prognozira se izuzetno visok indeks opasnosti od nastanka i širenja požara otvorenog prostora za ponedjeljak, 24. 07. 2017.

Sukladno Zakonu o sustavu civilne zaštite i Zakonu o zaštiti od požara, a zbog izrazito visokih temperatura na području Grada Knina i okolnih naselja, a koje se očekuju u slijedećem razdoblju, upozoravamo građane Grada Knina i druge sudionike sustava civilne zaštite na veliku opasnost od požara te tražimo da se poduzmu sve preventivne mjere u sprječavanju istih.

Posebno upozoravamo na zabranu paljenje vatre na otvorenom te žurnu dojavu eventualno uočenog požara na telefon 112, kako bi se poduzele žurne radnje i mjere u gašenju i sprječavanju širenja požara.

Na suradnju pozivamo sve građane u cilju zaštite ljudi i imovine i na sveopće dobro građana Grada Knina!”, stoji u obavijesti koju potpisuje načelnik Stožera civilne zaštite Grada Knina, Marijo Ćaćić.

Foto: Wikipedia

I. Š.

 

Svi zainteresirani za postavljanje štandova 5. 8. trebaju dostaviti zahtjev do 28. 7.


Grad Knin obavještava pravne i fizičke osobe koje su zainteresirane za korištenje javnih površina u gradu Kninu u svrhu postavljanja štandova za prigodnu prodaju ili pružanje ugostiteljskih usluga povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja da zahtjev za korištenje javne površine trebaju dostaviti najkasnije do 28. srpnja 2017. godine.

Obrazac zahtjeva za korištenje javne površine može se preuzeti na službenoj internet stranici Grada Knina www.knin.hr ili u pisarnici gradske uprave te je popunjeni obrazac uz upravnu pristojbu od 70 kn potrebno predati osobno ili poslati poštom na adresu Grad Knin, Dr. Franje Tuđmana 2, 22300 Knin.

Za sve dodatne informacije i pitanja kontakt osoba je Ivo Jozinović, 022/664-417.

Izvor: knin.hr

U petak, 4. kolovoza XI. Smotra folklora


U petak, 4. kolovoza s početkom u 20:15 sati na Trgu Ante Starčevića održat će se XI. Smotra folklora u organizaciji HKD Napredak Knin.

Na ovoj tradicionalnoj manifestaciji koja se održava u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja nastupit će HKD Napredak – Knin, KUD Kralj Zvonimir, DFA Zvončići – Knin, KUD Ivan Goran Kovačić – Lovas, KUD Dangubice – Kuterevo, KUD Luzarica – Pridraga, KUD Spužvar – Krapanj, HKUD Jozo Križić – Roško polje, Etnoudruga Petrovo polje – Ružić, KUD Marko Markota – Rogotin, HKUD Tihaljina – Tihaljina, HKD Napredak – Brčko, KUD Tribanj – Livno i Etno skupina Tena – Knin.

Foto: Facebook

I. Š.

U petak, 4. kolovoza borilački spektakl “Road to Pancrase II”


Ultimate Fight Klub Novi Zagreb u suradnji s proslavljenim borcem Brankom Cikatićem, hrvatskim partnerom-promotorom najveće japanske MMA organizacije Pancrase organizira u Kninu, 4. kolovoza u povodu proslave Oluje borilački spektakl pod nazivom “Road to Pancrase II”.

Borilački spektakl će se održati na otvorenom prostoru, ispred Osnovne škole Dr. Franje Tuđmana.

Očekuju se mnogi VIP gosti, među kojima će biti i počasni predsjednik Hrvatskog saveza tajlandskog boksa, general Ante Gotovina.

Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti u kninskim kafićima Metropola, Black & White, Crystal, Puls, Carpe Diem, Mirage, C’est La Vie, Rea, Square i “Oš Još”.

I. Š.

27. srpnja na tvrđavi izložba slika i skulptura Damira Markulina


U crkvi sv. Barbare na tvrđavi u četvrtak, 27. srpnja otvorit će se izložba slika i skulptura Damira Markulina pod nazivom “Boje Oluje – Hrvace, biser s Cetine kraljevskom gradu Kninu u povodu 5. kolovoza”.

U programu otvorenja nastupit će klapa Hrvace i Ante Nadomir Tadić Šutra, o izložbi će govoriti sam umjetnik te prof. dr. sc. Miljenko Buljac, a okupljenima će se obratiti i predstavnici Grada Knina i Općine Hrvace.

Organizatori izložbe koja će biti otvorena do 10. kolovoza su Glazbena udruga Kninfest i Kninski muzej, a pokrovitelji su Grad Knin i Općina Hrvace.

I. Š.

 

 

24-godišnjakinja prijetila 26-godišnjoj službenici pa pritvorena


U pritvoru je završila 24-godišnjakinja iz Knina zbog prijetnje 26-godišnjoj zaposlenici državne institucije iz Knina, izvijestili su danas iz policije.

Evo i službenog izvještaja PU Šibensko-kninske:

“U Policijskoj postaji Knin je provedeno kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakinjom osumnjičenom za prijetnju na štetu 26-godišnje službenice, zaposlenice državne institucije u Kninu.

Utvrđeno je da je osumnjičena 16. srpnja putem telefona dežurstvu Policijske postaje Knin uputila ozbiljnu prijetnju koja se odnosi na rad oštećene 26-godišnje zaposlenice državne institucije iz Knina, a nezadovoljna njenim postupanjem.

Osumnjičena je uz kaznenu prijavu predana u Pritvorsku policijsku jedinicu ove Policijske uprave.”, stoji u policijskom izvještaju.

I. Š.

Prekid isporuke vode u Kovačiću


Zbog kvara danas će bez vode će ostati stanovnici Kovačića, a saniranje kvara će se obaviti u što kraćem roku, izvijestili su iz Komunalnog poduzeća.

Bez vode će ostati potrošači u sljedećim ulicama: Dinarska, Prominski put, Katićeva, Stari put, Defilipisova, Badurinina, Dobrilina, Stošićeva, dio Domovinskog rata, dio Sinjske ulice, Gojsalićeva, Bornina, Hrvatskih vitezova, Paradžikova i Ćaćićeva.

I. Š.

29. i 30. srpnja Festival suvremene duhovne glazbe Salve Regina


U subotu i nedjelju, 29. i 30. srpnja u Kninu će se održati drugi po redu Festival suvremene duhovne glazbe Salve Regina.

Festival započinje u subotu, 29. srpnja ispred Crkve Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta u 20:30 sati, a nastupit će VIS David, Grupa RiM, Gospin VIS, Zbor Mihovil, Grupa Emanuel, Fra Marin Karačić, Zbor mladih Aeternum te Zvonimir Kalić & Band Betuel.

Prethodno će se u Crkvi GVHKZ u 19 sati služiti Sveta misa koju će glazbeno animirati Grupa RiM.

Dan ranije, u petak 28. srpnja, Svetu misu u 19 sati glazbom će animirati Zbor mladih Aeternum.

U nedjelju, 30. srpnja u 9:30 sati Svetu misu će glazbeno animirati Zvonimir Kalić & Band Betuel, a u 19 sati Grupa Emanuel.

Organizator festivala je Samostan i župa sv. Ante Knin.

I. Š.

Foto vijest: Marku Čeki i Draženu Lasiću priređen svečani doček


Na povratku iz Kenije Marku Čeki i njegovom treneru Draženu Lasiću priređen je svečani doček u Kninu ispred prostorija njihovog Atletskog kluba Sveti Ante.

Doček su priredili prijatelji kluba i kninskih atletičara nakon što je Čeko u skoku u dalj osvojio 7. mjesto na Svjetskom  prvenstvu u atletici za mlađe juniore održanom u Keniji.

Izvor informacije i foto: HRT Centar Knin

4. kolovoza u Kninu sjednica Vlade; 5. kolovoza svira Prljavo kazalište


Sjednica Vlade RH održat će se u Kninu 4. kolovoza u 14 sati, izvijestila je HINA.

Sjednicu Vlade u Kninu dan prije proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja najavio je premijer Andrej Plenković još u ožujku na predizbornom skupu HDZ-a. Kako je tada rekao, sjednica bi trebala biti tematska i vezana za razvoj Knina.

“Drago mi je što će sjednica Vlade biti ovdje, čitava država, a ne samo Knin slavi dan Domovinske zahvalnosti i kao domaćini državnoj proslavi potrudit ćemo se da sve protekne u najboljem redu i 4. i 5. kolovoza. Rado ću razgovarati s državnim vrhom o svim ključnim pitanjima za razvoj grada”, kazao je za HINU kninski gradonačelnik Marko Jelić.

Državni protokol 5. kolovoza počet će rano ujutro polaganjem vijenaca, nakon čega slijedi podizanje zastave na Kninskoj tvrđavi u 9 sati i 43 minute.

Za razliku od prošle godine, neće biti koncerta Thompsona koji ima druge dogovorene obaveze pa će 5. kolovoza u Kninu svirati Prljavo kazalište.

Izvor: HINA

 

 

Boris Šiljeg pobjednik međunarodnog Stream Fishing Cupa održanoga u BiH


Boris Šiljeg iz ŠRD Krka Knin pobjednik je međunarodnog natjecanja “4. Stream Fishing Cup – Bioštica 2017.” održanoga u mjestu Žunovi u BiH.

U najvećoj konkurenciji do sada sudjelovala su 32 natjecatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije.

Evo i poretka trojice najboljih:

1. Boris Šiljeg – Knin (Hrvatska)
2. Željko Gošić – Aleksandrovac (Srbija)
3. Mijo Boras – Zagreb (Hrvatska)

Nagradu Master staze za najviše ulovljenih riba dobio je Boris Šiljeg.

I. Š.

Foto: Facebook

Reakcija na reakciju: Dogradonačelnica Kristina Perić reagirala na priopćenje Nikole Blaževića


Zamjenica kninskog gradonačelnika Kristina Perić danas je na svom facebook profilu reagirala na priopćenje bivšeg gradonačelnika Nikole Blaževića koje smo također prenijeli, a koje je bilo reakcija na priopćenje Nezavisne liste dr. sc. Marka Jelića.

Uz objavu je dogradonačelnica Perić priložila i skenirane dokumente gradske uprave koje također prenosimo.

Evo, u cijelosti, priopćenja dogradonačelnice Kristine Perić:

“Poštovani sugrađani i dragi prijatelji. Kao zamjenica gradonačelnika imam potrebu reagirati na objavu bivšeg gradonačelnika Nikole Blaževića i hvala mu jer se potrudio napisati i obrazložiti detaljno navode koje smo iznijeli na našoj stranici Nezavisne liste. Krenut ću redom. Zbilja nemam ništa osobno protiv bivšeg gradonačelnika, međutim isto tako ne volim kad netko sebe uzdiže, a potkopava druge. Stvari koje su se dešavale tokom kampanje su zbilja gnjusne i ne želim da se ponavljaju. Na njegovu konstataciju da se u gradsku upravu ne dolazi nespreman odgovorit ću tako da ću mu reći da je svaki posao novi izazov i nikad ne možeš biti spreman za sve. Stvari se najbolje nauče na terenu. Nitko se nije rodio naučen i vjerujem kako je i njemu trebalo određeno vrijeme da nauči neke stvari, jel’ Bože moj, nije da smo svi godinama sudjelovali u radu gradske uprave pa je moguće da sve znamo. Svaki dan se nešto novo nauči, donose se novi propisi, novi zakoni i mi smo spremni sve popratiti i primijeniti na najbolji mogući način na korist cijeloj našoj zajednici.
– Što se tiče stanja duga i stanja u gradskoj blagajni, istina je da je za većinu duga nastupio rok zastare. Da li je bilo moralno naručivati određene stvari i radove te ih ne platiti? Kakva je poslovna politika ne plaćati račune?
– Što se tiče sredstava za povrat poreza, ta sredstva nam osigurava država te su do kraja Vašeg mandata puštena određena sredstva te ste deponirali iznos od oko 2.000.000,00 kn na poseban račun, i hvala Vam jer ih niste potrošili pa bar s tim neće bit problema. To i još oko 470.000,00 na redovnom računu ste nam ostavili prilikom primopredaje. Isplatili ste plaće, ostalo nam je za podmirenje mjesečnih i tekućih obveza grada koje su ovaj mjesec bile i iznad toga iznosa te vraćanje dijela dugova.
– Nadalje, što se tiče Vaše večere kao zahvale svima s kojima ste surađivali, vrlo ste mudro odabrali period za održavanje iste. Smatram da nije bilo ni fer ni korektno od Vas u tom momentu organizirati takvu večeru te je platiti novcem iz gradskog proračuna. Pozivate se kako ste htjeli zahvaliti svojim djelatnicima koji godinama nisu primili regres, božićnicu i sl. jer te iste niste planirali u proračunu? Za malo više od te iste svote koju ste potrošili na večeru mogli ste radnicima gradske uprave osigurati regres.
– Što se tiče Vaše tvrdnje da se prihod od prodaje stanova ne vraća u državni proračun, prilažem Vam nalaz revizije koji se poziva na Zakon o prodaji stanova na koji postoji stanarsko pravo, te Ministarstvo svake godine traži podatak koliko je prodano istih i koliko se mora uplatiti državi. Nalaz revizije je za 2012. te je dug naveden u istoj došao na skoro milion kuna. Novac je naravno potrošen.
– Što se tiče Vip-a, gospodin koji je njihov predstavnik je treći dan našeg mandata došao kod nas u ured da pitao imamo li mi ljude koji bi to radili? Također je naglasio da je razgovarao s našim prethodnicima te mu je rečeno da kod nas u gradu ne postoji interes za taj posao. Prvo smo ostali zatečeni jer je uopće došao kod nas s takvim pitanjem jer sama logika nalaže da se raspiše natječaj pa će se na osnovu toga vidjeti da li postoji ili ne postoji interes. Na kraju razgovora smo mu rekli da možemo taj isti natječaj objaviti na našim stranicama, tako da to vjerujte mi nije jedino zapošljavanje koje namjeravamo provesti kako ste to podrugljivo napisali u Vašem priopćenju iako nam je baš svako radno mjesto, neovisno o kojem se poslu radi, jako bitno.
– Spomenuli ste prijem građana, napisali smo da smo odradili jedan prijem, mislili smo da smo baš jedan dan odvojili samo za prijeme. Koliko smo građana primili to niti ne brojimo i koliko stvari rješavamo i pokušavamo riješiti tim istima zaista više ni sami ne možemo nabrojati iako smo kratko tu. Kako ste naveli da ste primili više stotina, odnosno tisuća građana Knina, odnosno svakoga tko je pokušao doći do Vas, ne znam onda čemu su ljudi ostali iznenađeni kojom brzinom su došli do nas i kako imamo vremena da ih primimo uz konstataciju da su neki godinama čekali i nije im bilo omogućeno da dođu do Vašeg ureda.
– Proračun koji je namijenjen za ceste, stupove javne rasvjete, parkove i ulice, kako ste naveli kad ste znali da više nećete biti gradonačelnik, pokušali što prije potrošiti i odraditi sve što dosad niste stigli? U mjesec-dva napraviti nešto što se godinama nije napravilo i tvrditi da nije riječ o financiranju predizborne kampanje? Ja niti bilo tko, tko je bio svjedok događanja u gradu za vrijeme kampanje, u to ne može vjerovati.
Istina je da kninska gradska uprava nije započela s nama niti će s nama završiti, ali je i istina da ta ista nije funkcionalna te se godinama nije poduzimalo puno stvari da bi se rad iste poboljšao. Ne branimo se nikakvom pričom, napisali smo onako kako mislimo i iza toga stojimo. Vaše je na koji ćete način to prezentirati nekome, Vi to jako dobro znate, godinama ste u politici i ja priznam da Vam u tom dijelu nisam ni do koljena. Stvari gledam onakve kakve jesu, bez uljepšavanja, bez politiziranja.
U prilogu, kao što sam obećala stavljam skeniran račun Vaše oproštajne večere, konto karticu reprezentacije da se vidi koliko se potrošilo za vrijeme kampanje, prošlogodišnju konto karticu reprezentacije čisto da se usporedi potrošnja kad nema predizborne kampanje, stavljam nalaz revizije u kojem je vidljivo da smo dužni državi uplatiti dio prihoda od prodaje stanova te račun za izvedene poslove komunalne djelatnosti održavanja nerazvrstanih cesta na području grada Knina iz svibnja ove godine, u žiži predizborne kampanje.
Zbilja Vam želim puno uspjeha u daljnjem radu i slažem se s Vama da jedini indikator uspjeha ili NADE nije kopanje po prošlosti, ali na žalost politika ovog posla, kao što sami znate, je da moramo jako dobro poznavati i upoznati prošlost kako bi zajedno mogli graditi bolju budućnost.
P.S. Revizija ide uskoro kako smo i obećali.”, stoji u priopćenju dogradonačelnice Kristine Perić.

I. Š.

Reakcija dožupana i bivšeg gradonačelnika Nikole Blaževića na priopćenje NL Marka Jelića


Šibensko-kninski dožupan i bivši kninski gradonačelnik Nikola Blažević objavio je danas priopćenje na svom facebook profilu kao reakciju na priopćenje Nezavisne liste dr. sc. Marka Jelića objavljeno na facebook stranici te liste 15. srpnja.

Donosimo cijelo priopćenje Nikole Blaževića naslovljeno “Priopćenje o stanju računa Grada Knina”:

“Radi interesa javnosti kao i istinitog i vjerodostojnog prikazivanja stanja gradske blagajne osjećam se pozvanim iznijeti podatke koji su rezultat izvršene primopredaje od dana 12. lipnja 2017. godine, sačinjene po stručnim službama Grada Knina. Podatke iznosim potaknut priopćenjem Nezavisne liste dr. sc. Marka Jelića u povodu proteka mjesec dana otkako je Nezavisna lista preuzela Grad Knin. Prije svega, valja naglasiti kako nije uobičajeno da nekome tko je pretendirao voditi jedinicu lokalne samoprave treba ‘’jedno određeno vrijeme kako bi sagledao stvari i što bolje se uputio u funkcioniranje gradske uprave kako bi mogao što kvalitetnije započeti s ostvarivanjem zacrtanih ciljeva’’. Takve stvari odnosno spoznaja što bi se trebalo raditi se podrazumijeva. U lokalnu samoupravu se ne dolazi nespreman.
Sredstva koja su dočekala novu vlast i nisu baš tako minimalna kako ih se prikazuje. Dug prema dobavljačima u trenutku primopredaje iznosio je 5,2 milijuna kuna. On je, k tome, značajno manji nego ranijih godina. Čudno je da NL ne spominje da im je u gradskoj blagajni ostalo 2.470.937,27 kuna. Vjerojatno bi i to zanimalo svekoliku javnost. Od ukupnog duga od 5,2 milijuna kuna prema dobavljačima približno 2,1 milijuna je u zastari, što znači da ukoliko dođe do sudskih sporova Grad Knin ima mogućnost pozvati se na zastaru i osloboditi se od obveze plaćanja navedenog iznosa. Napominjem uzgred, da i Grad Knin ima potraživanja prema raznim fizičkim i pravnim osobama te da ta potraživanja iznose gotovo uvlas isti iznos koliko je Grad Knin dužan drugima. Radi se o 5,2 milijuna kuna. S tim u vezi, valja znati da sam htio postupati populistički mogao sam otpisati zastarjela potraživanja i poplaćati preostala dugovanja, čime bih račun sveo na pozitivnu nulu. Nasuprot tome, odgovornim odnosom prema sveukupnom poslovanju postupio sam kao i mnogo puta do tada, a sredstva na računu ostavio nasljednicima za podmirenje obveza prema Ministarstvu financija s osnove povrata poreza građanima.
Nezavisna lista u predizbornoj kampanji često je spominjala provođenje forenzičke revizije. Ne znam što čekaju, ali ih ovim putem javno pozivam kao aktualnu vlast da provedu forenzičku financijsku reviziju poslovanja za vrijeme u kojem sam obnašao dužnost gradonačelnika Grada Knina. Zapravo ih molim da to učine i javno prikažu podatke do kojih dođu. Do tada neću komentirati nikakva naklapanja, a tada ću s posebnim zadovoljstvom pojasniti svima onima koje to bude interesiralo gdje je otišla svaka gradska kuna dok sam za nju bio odgovoran, počev od održavanja javne rasvjete i nerazvrstanih cesta, preko financiranja gradskih ustanova i raznih udruga pa sve do troškova reprezantacije koji se spominju. Tako će mi gospoda iz NL najviše pomoći, a tako će se i oni sami za koju godinu moći lakše mjeriti revidiranim razdobljem. Dakako da će tu trebati uzeti u obzir sve ulazne i izlazne parametre. Moje i njihove. Ja znam s čime sam počeo, a znam i s čime sam završio, barem kada su u pitanju dugovanja Grada Knina. Forenzička revizija će, uostalom pokazati saldo gradske blagajne u određenim razdobljima. Prije toga ću, a da ipak ne bi bilo nedorečeno do rezultata forenzičke revizije, pojasniti smisao i svrhu prijepornog iznosa od 35 tisuća kuna za večeru na trošak Grada Knina. Naime, večera je upriličena na samom kraju mog mandata kao izraz potrebe da se na jednom mjestu nađu svi oni s kojima sam/smo prethodnih godina surađivali. Na večeri je bilo 175 ljudi, vrijednih zaposlenika gradske uprave, dječijih vrtića, kninskog muzeja, gradske knjižnice, pučkog učilišta, javne vatrogasne postrojbe (svi su bili pozvani) i predstavnika brojnih poslovnih subjekata koji su poslovali s gradskom upravom. Bio je to iskaz zahvalnosti za posao koji je bio za nama, ali i iskaz poštovanja prema mnogima koji su svoje poslove obavljali za minimalne plaće, često bez isplata drugih materijalnih troškova (regres, božićnica, dar za djecu za sv. Nikolu…) koji su bili planirani proračunom. Bila je to i izričita potreba za građenjem tima za neka buduća vremena za koja je bilo evidentno da osobno neću biti na čelu tog sustava. Bilo je to građenje tima i za one koji danas vode Grad Knin, no oni, eto, na to tako ne gledaju. Ja bih, dapače, da mogu vratiti vrijeme, jednako postupio. Ovo će, tim više, biti jasnije kada forenzička revizija pokaže rezultate mojeg rukovođenja Gradom Kninom i kada se u kontekst ukupnih financijskih rezultata uklopi trošak predmetne večere u iznosu od 35 tisuća kuna.
O drugim pojavnostima koje spominju također sam spreman razgovarati u bilo koje vrijeme i na bilo kojem mjestu. Tu prije svega mislim na njihova izborna obećanja od kojih se danas i sami sada ograđuju, prebacujući odgovornost za buduće neuspjehe na one koji su svoj mandat završili i korektno predali Grad novoizabranom vodstvu. Čudno je, pak, odjednom, da iseljavanja ima i drugdje u Hrvatskoj te da Grad Knin tu ne može sam puno napraviti bez pomoći države. Čudno je i to da će, iako se u velebnih mjesec dana rodila NADA, za oživljavanje Knina trebati još vremena. Ne znam samo kako će čelništvo Nezavisne liste objasniti to svima onima koji su mahom glasali za njih, ne očekujući NADU nego SPAS koji su im oni nudili! Uz sve to, bilo bi dobro da se oni koji sada predstavljaju Grad Knin nauče da se kune od prodaje stanova ne vraćaju u državni proračun, nego se moraju namjenski potrošiti i o tome izvijestiti nadležna državna tijela. Prihod je to koji pripada Gradu Kninu zbog činjenice da je Grad te stanove darovao prije 10 godina državi kako bi ih Republika Hrvatska danas mogla prenositi u vlasništvo korisnicima stambenog zbrinjavanja. Jednako tako, morali bi u NL znati i to da Grad Knin nije javna ustanova nego jedinica lokalne samuprave definirana člankom 3. i 5. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (‘’Narodne novine’’ br. 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08, 36/09, 150/11, 144/12, 19/13 i 137/15). Ustanove koje neki od njih spominju definiraju se člankom 1. Zakona o ustanovama (‘’Narodne novine’’ br. 76/93, 29/97, 47/99 i 35/08) i nemaju ama baš nikakve veze sa zakonskim djelokrugom jedinica lokalne samouprave. Volio bih, također, kada u NL ne bi privatne troškovnike nazivali projektima kojima nedostaje pečat ovlaštene tvrtke. Projekti su nešto sasvim drugo, a kako se neki od njih hvale da su ‘’projektmaheri’’ onda bi barem trebali znati kako izgleda projektna dokumentacija. Nasuprot tome, ne bih volio kada bi ubuduće reklamirali privatne teleoperatere na internet stranicama Grada Knina i time narušavali jednakost tržišnog natjecanja. Ne bih volio ni kada bi to bio jedini njihov doprinos povećanju zaposlenosti i smanjenju broja nezaposlenih.
Usprkos svemu i unatoč našim političkim razlikama volio bih da svi oni koji se kunu u poštenje i znanje, pa i oni s NL, uspiju u svojim obećanjima te stvore grad blagostanja. Kako neki od njih kažu, dižući politički i mesijanski pogled iznad Knina, Hrvatska nam je dana od Boga. Najljepša je na svijetu. E pa neka onda zasuču rukave i rade, gledajući prema naprijed. Pogled unatrag, nažalost će biti i korak unatrag. Tako neće daleko stići, a po tome će ispasti da su i oni isti kao oni koje su neosnovano napadali da nisu dobro radili. Dragi moji, jedini indikator uspjeha ili NADE nije kopanje po prošlosti nego iskorak prema naprijed. No, kako sam već rekao, ako će te i unatrag, spremno vas čekam. Ako ništa drugo da zainteresiranoj javnosti podnesem inventuru svog rada. To uvijek može biti dobro zbog vremena koje je pred nama.
Da ne zaboravim i to naglasiti, kada već spominju da su za mjesec dana imali jedan prijem građana, za vrijeme svog mandata primio sam više stotina ili više tisuća građana Knina. Zapravo, primio sam, saslušao i pokušao pomoći svakome onom tko je htio doći do mene. Neke od njih primao sam po nekoliko puta. To je jedini način da prepoznate potrebe onih kojima ste usmjereni. Baš zbog toga proračunska sredstva za potrebe naših građana tijekom ove godine nisam trošio u službi bilo koje i bilo čije političke kampanje. Htio sam, znajući da više neću biti gradonačelnik i osobno izvršiti dio onoga što sam obećao građanima. Ako je moj grijeh bio taj što sam radio reći ću tek da bih ga opet počinio. Ceste, stupovi javne rasvjete, parkovi i ulice koje su uređene, preklopljene sa zadovoljstvom onih kojima je to namijenjeno puno mi više znače od mišljenja onih koji to danas kritiziraju. Uostalom, gospodo draga, realizirajte obećanje o povećanju prihoda i izbalansirat ćete i proračun i potrebe naših građana. Nitko vam ne stoji na tom putu. Nitko, osim vas samih. Nemojte se sad braniti pričom da ono što radite ili ‘’većina vašeg rada nije vidljiva našim sugrađanima’’. Radili su i mnogi prije vas. Nemojte misliti da je kninska gradska uprava započela s vama kao što s vama neće ni završiti.”, stoji u priopćenju dožupana i bivšeg gradonačelnika Nikole Blaževića.

I. Š.

Teška prometna nesreća između Gračaca i Knina


Danas se u 19 sati dogodila teška prometna nesreća između Gračaca i Knina u mjestu Vrelo Zrmanje.

Iz PU Zadarske na čijem se administrativnom području dogodila nesreća kazali su nam da su u njoj sudjelovala tri osobna automobila, dva splitskih registarskih oznaka i jedno vozilo s registarskim oznakama Republike Srbije.

Dvoje putnika u jednom od automobila splitskih registarskih oznaka teško su stradala te su prevezena u kninsku bolnicu, kazali su nam iz PU Zadarske.

Cesta D1 Knin – Gračac zbog nesreće je zatvorena za promet, izvijestili su nas iz PU Zadarske.

Forografija: arhiv

I. Š.

Sutra u 20:30h na terasi A3 koncert cijenjenog “americana” benda Stray Dogg


Sutra (u ponedjeljak) će se na terasi Cafe bara A3 održati poluakustični koncert cijenjenog beogradskog “americana” benda Stray Dogg.

Bend ima iza sebe tri studijska albuma, a u žanru koji svira (alternativni rock – americana) cijenjen je u europskim okvirima.

Koncert organizira udruga Atribut, ulaz je 20 kuna, a koncert započinje u 20:30h.

Poslušajte i pogledajte spot za pjesmu Almost.

I. Š.

 

Izbornik