Sortiraj po:
Pogledaj:
  • Naslovna
  • Arhiva za kategoriju "Društvo"

Kategorija: Društvo

Sutra ujutro Božićni sajam


Piše: TZ grada Knina

👉 Subota je dan za treći po redu Božićni sajam, a kao i dosad naši izlagači čekaju vas od 9 do 12 sati u parku kod kružnog toka. Pravo je vrijeme za kupovinu božićnih poklona, a ništa nije bolje nego pokloniti rukotvorine i domaće proizvode.

👉 Na sajmu vas očekuju štandovi OPG Markoš – Pađenski sir i basa, OPG Marin Franjić, OPG Pezer, OPG Brankica Borović, Udruga Carza, Laser & print studio “Control C”, OPG Petar Radić, KUD Kralj Zvonimir, Udruga Porta, Udruga Naše ognjište i Likovna udruga Knin.

👉 U slučaju kiše Božićni sajam održat će se u prostoru nove tržnice na adresi Vukovarska 2.

Vidimo se sutra!

U Kninu održana konferencija o demografiji


U Kninu je danas održana treća po redu Konferencija na temu demografske revitalizacije koja je obuhvatila područje Šibensko-kninske i Zadarske županije, izvijestio je HRT Radio Knin.

Šibensko-kninska županija izgubila je 12 tisuća stanovnika i među 4 je županije s najvećim zabilježenim iseljavanjem. Župan Goran Pauk ocijenio je da je vrhunac iseljavanja iza nas i da u prvi plan polako dolazi povratak

Najgore je u Kninu iz kojega je odselilo 30 posto stanovništva, skoro 5 tisuća u zadnjih deset godina. No, pokazatelji govore da se dio njih počeo vraćati, istaknuo je gradonačelnik Marko Jelić.

Ministrica Vesna Bedeković kazala je kako je ulaganje u demografske mjere, unapređenje postojećih i kreiranje novih mjera dugoročna investicije u najvažniji stup našeg društva, a time i u gospodarsko jačanje zemlje.

Izvor: HRT Radio Knin

NP Krka odustala od projekta “Centar Lozovac”


Piše: Katia Župan, NP Krka

U cilju racionalnog trošenja financijskih sredstava, JU „NP Krka“ odustaje od projekta Centar Lozovac.

Upravno vijeće Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ na svojoj sjednici 13. prosinca 2019. donijelo je jednoglasnu odluku o odustajanju od realizacije projekta Centar za upravljanje posjećivanjem Nacionalnog parka „Krka“ – Lozovac K.K.06.1.2.01.0017.

Naime, troškovi za realizaciju projekta uvelike premašuju planove iz 2016. godine kada je projekt i započeo. Samo za izvođenje radova, najniža ponuda je čak 54.336.807,55 kuna odnosno 60 % više od procijenjene vrijednosti nabave. Takvo povećanje troškova ne opravdava očekivanu dodatnu vrijednost koju bi Nacionalni park dobio takvim objektom.

„Bilo bi neodgovorno nastaviti s projektom opterećenim s tolikim brojem nepoznanica i evidentnih prepreka koje već sada znatno utječu na rokove, troškove i uvjete rada. Trošak objekta premašio je 60 % procijenjene vrijednosti nabave što ocjenjujemo neprihvatljivim i neracionalnim“, istaknula je ravnateljica JU „NP Krka“ Nella Slavica te dodala: „Do sljedećeg programskog razdoblja svakako ćemo iznaći optimalno rješenje za lokaciju, fokusirati se na projekte s jasnim povratom sredstava i truda, a u skladu sa strateškim planovima razvoja i nadogradnje sadržaja u Nacionalnom parku ‘Krka’. Do tada ćemo nastaviti s ulaganjem napora u optimalnu organizaciju prihvata posjetitelja na Lozovcu“, zaključila je Slavica.

Osim većih troškova za izvođenje radova, dodatni su izazovi i nedostatan vremenski period za provođenje novog otvorenog postupka javne nabave, kao i neriješeni imovinsko-pravni odnosi te prekratki rokovi za provedbu projekta.

Naime, razdoblje provedbe projekta Centar Lozovac je od početka obavljanja aktivnosti projekta, odnosno od 22. veljače 2016. do završetka obavljanja predmetnih aktivnosti, odnosno do 22. prosinca 2019. Od početka pokretanja projekta pa do danas došlo je i do bitnih izmjena pravila u financiranju, odnosno u korekciji vrijednosti projekata sufinanciranih od Europske unije. Sva dosad potraživana sredstva za početak realizacije projekta snosi JU „NP Krka“.

Projekt je sufinanciran iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u okviru operativnog programa Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode, konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta bila je 105.968.378,33 HRK, od čega je Europski fond za regionalni razvoj (EFRD) sufinancirao 71.698.656,53 HRK, odnosno 85 % od ukupnih prihvatljivih troškova koji iznose 84.351.360,63 HRK, u obliku bespovratnih sredstava iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. – Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode (šifra Projekta KK.06.1.2.01).

Pogledajte novi promotivni spot Knina i okolice


Pogledajte novi promotivni spot Knina i okolice!

Bajkoviti kadrovi Knina i okolice nižu se u četverominutnom promotivnom spotu izrađenom u okviru projekta ‘Kulturna i prirodna baština – resurs za razvoj turizma”. Projekt je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a provode ga Grad Knin i Turistička zajednica grada Knina

Video otvaraju kadrovi kninske tvrđave, a slijede Krčić, Dinara, Cetina i ostali magični punktovi kninskog kraja…

Uživajte!

I. Š.

Potpisan Sporazum o sufinanciranju Sanacijskog programa zagađene lagune vrijednog 400 tisuća kuna


Sporazum o sufinanciranju Sanacijskog programa s prijedlogom mjera za otklanjanje štete u okolišu-laguna na području „Bare“ u gradu Kninu potpisali su danas generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, gradonačelnik Knina Marko Jelić, zamjenik župana Šibensko-kninske županije Nikola Blažević i član Uprave DIV Grupe Darko Pappo, izvijestili su na službenoj stranici Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

Sanacijski program vrijedan 400.000,00 kn preduvjet je za daljnju izradu projektne dokumentacije, ishođenje potrebnih dozvola i odobrenja te realizaciju korištenjem sredstava EU.
„Veseli me što smo nakon višemjesečnih razgovora i konzultacija došli do toga da potpisujemo sporazum koji će doprinijeti iznalaženju rješenja za dugogodišnji problem. Svi smo na istoj strani u interesu građana i građanki cijele Hrvatske, ponajviše stanovnika Knina“ rekao je ministar Ćorić.

Naime, tijekom ratnog razaranja iz oštećenog spremnika bivše tvornice vijaka u Kninu u odvodnu lagunu isteklo je 250 m3 mazuta. Uz to, voda u lagunama onečišćena je i zbog dugogodišnjeg ispuštanja nepročišćenih tehnoloških otpadnih voda.

S obzirom da uslijed intenzivnijih oborina vodostaj rijeke Orašnice raste, nerijetko se izlije iz korita pa se pri povlačenju vode sadržaj iz lagune povuče u vodotok. Tako je u posljednjih 10 godina prijavljeno 11 onečišćenja i intervencija. Najveći dio sredstava osigurale su Hrvatske vode.

„Hrvatske vode su u posljednjih deset godina u sanaciju i sprječavanje onečišćenja uložile više od dva milijuna kuna. S obzirom na potrebu dugoročne zaštite voda sliva rijeke Krke i složenost problema onečišćenja koji traje već dulje vrijeme, uvelike će nam u njegovom rješavanju pomoći i europska sredstva koja planiramo iskoristiti” rekao je direktor Hrvatskih voda Đuroković.
Kada bude gotov, Sanacijski program trebao bi odgovoriti na pitanje koje je najpovoljnije tehničko-tehnološko rješenje te procijeniti troškove sanacije.

„Rijeka Krka jedna je od najljepših rijeka Hrvatske i Europe“ istaknuo je gradonačelnik Knina Jelić i dodao „izuzetno je važno da ju zaštitimo, a ovim Sporazumom činimo prvi korak“ zaključio je.
Uz Hrvatske vode, Šibensko-kninsku županiju i Grad Knin sredstva za izradu Sanacijskog programa osigurat će i DIV Grupa. Svatko po 100.000,00 kuna.

„DIV GRUPA sudjelovanjem u predmetnom Sporazumu želi dati svoj doprinos zajedničkom interesu i cilju, otklanjanja štete i očuvanja okoliša u kojem živimo i radimo. Iako je šteta na području „Bare“ u gradu Kninu nastala i nastajala daleko prije nego je DIV GRUPA kupila dio imovine bivše tvornice TVIK, potaknuti idejom zajedničkog sufinanciranja izrade sanacijskog programa rado smo se odazvali istoj“- naglasio je član Uprave DIV Grupe Pappo.

Sanacija laguna na području „Bare“ u gradu Kninu od iznimne je važnosti za Šibensko-kninsku županiju te je zato zamjenik župana Blažević iskazao zadovoljstvo potpisanim Sporazumom. “Sanacija ovog prostora od izuzetne je važnosti za cijelu Šibensko-kninsku županiju i njene žitelje. S obzirom da će sanacija laguna biti izuzetno zahtjevna nužno je da zajedničkim snagama pronađemo najbolje rješenje i moguće izvore financiranja sanacije” zaključio je Blažević.

Izvor: https://mzoe.gov.hr/

NP Krka – Kako je sve počelo: Kanjon


Piše: Katia Župan, NP Krka

Usječen u Sjevernodalmatinsku kršku zaravan, gotovo okomitih strana, kanjon rijeke Krke, pored ljepote prizora, osobit je na mnogo načina.

Najveći i najpoznatiji kanjon na svijetu jest onaj u Arizoni koji je milijunima godina dubila rijeka Colorado – Grand Canyon. Drugi po dubini u svijetu, a najdublji u Europi, kanjon je rijeke Tare u Crnoj Gori. Usječen u Sjevernodalmatinsku kršku zaravan, gotovo okomitih strana, kanjon rijeke Krke, pored ljepote prizora, osobit je na mnogo načina. Najmlađi je dio reljefa. Preostalo je još izdizanje sedrenih barijera, koje je cijelom području dalo jedinstven izgled, danas prepoznatljiv u cijelom svijetu.

Kada bismo geomorfološke čimbenike učinili jako jednostavnima i slikovitima, rekli bismo da je došlo do loma površinskog dijela Zemljine kore od Dinare do mora kojim je potekla površinska voda. Ipak, stvaranje kanjona rijeke Krke rezultat je složenijih procesa i tektonskih pokreta. Usijecanje korita rijeke Krke u zaravan bilo je monofazno, odnosno kanjon nije nastao postupno, već odjednom, što dokazuje izostanak riječnih terasa. Modifikator prvoga toka bio je inicijalni reljef a sam tok bio je određen tektonskim pokretima i sastavom stijena. To se očitovalo u lomnim linijama i laganom izvijanju zemljišta koje je pogodovalo erozivnoj snazi rijeke. Krka je tada imala više vode i valjala veće stijene utirući tako sebi put do mora, koje je zbog niže razine bilo udaljenije nego danas. Upravo zato paleokanjon rijeke Krke možemo pratiti sve do južne obale otoka Zlarina u šibenskom arhipelagu. Sve se to zbivalo tijekom glacijala, oledbe ili hladnog razdoblja (gornjega pleistocena – Würma, prije 40 000 do 170 000 godina).

Nakon würmske oledbe na geološkoj vremenskoj ljestvici slijedi rani holocen, u kojemu dolazi, uslijed velikog otapanja leda, do izdizanja morske razine za 120 – 125 m. To se pak zbilo prije otprilike 18 000 godina, kada je nastao estuarij rijeke Krke od Šibenika do Prukljanskog jezera. Daljnjim izdizanjem morske razine došlo je do prodora mora sve do Skradinskoga buka. Danas govorimo o estuariju rijeke Krke, koji počinje ispod slapišta Skradinskog buka na sjeveru i proteže se do tvrđave sv. Nikole na jugu, u dužini nešto većoj od 22 km. U njemu su se smjestili gradovi Skradin i Šibenik i pitoreskna mjesta poput Zatona i Rasline, u prirodnoj cjelini u kojoj je tijekom tisućljetne povijesti nastala kulturnopovijesna baština vrijedna poštovanja. Cijelo to vrijeme Krka je tekla površinom mora. Kako će se dalje mijenjati ta iskonska isprepletenost slatke i slane vode, pokazat će geološka budućnost Zemlje. Brojni znanstvenici misle da interglacijal još nije dosegnuo svoj maksimum te da se morska razina i dalje podiže, pojačana antropogenim utjecajem efekta staklenika. Svijest o tomu da, prvi put u eonima dugoj prošlosti Zemlje, i čovjek utječe na prirodne procese valja nam imati na umu dok plovimo od Šibenika do Skradinskoga buka. Jer voda ima sjećanje.

Srdačan pozdrav i ugodan vikend,

Bez struje u Velebitskoj; Radnici Elektre na terenu


Danas od 16 sati nema struje u Velebitskoj ulici.

Iz dežurne službe Elektre u Kninu izvijestili su nas da je došlo do kvara na podzemnom kabelu.

– Kvar je na podzemnom kabelu. negdje od trafo stanice do zgrade, a radnici su na terenu i traže ga. Pitanje je hoćemo li ga večeras uspjeti otkloniti. Bitno je naći gdje je kvar pa ćemo pokušati nešto prespojiti do sutra ujutro – kazali su nam u Elektri.

I. Š.

Od 2008. do 2018. iz Knina iselio 4.781 stanovnik


Od 2008. do 2018. godine iz Knina je iselio 4.781 stanovnik, podaci su Državnog zavoda za statistiku.

Prema tim podacima u Kninu je 2008. živio 16.371 stanovnik, a 2018. godine 11.590 stanovnika što predstavlja gubitak stanovništva od 29,20 posto.

Stvarno stanje je nažalost još gore.

Naime, podaci o broju stanovnika iz 2008. pa i kasnije iz popisa 2011., što se tiče Knina – nisu vjerodostojni jer je bilo puno (riječ je o tisućama) stanovnika koji su popisani kao stanovnici Knina, a zapravo nisu živjeli u njemu. Takvo stanje bilo je zahvaljujući činjenici da je dosta ljudi koji su stvarno živjeli u Srbiji – imalo osobnu iskaznicu na Knin. Uslijedio je nakon toga Zakon po kojemu nije moguće imati dvije osobne iskaznice, pa ćemo tek u popisu stanovništva koji slijedi 2021. godine napokon imati pravo stanje stvari.

Kad bi se uzeo stvarni broj stanovnika iz 2008. godine, a prema neslužbenim podacima možemo kalkulirati da ih je bilo oko 11 tisuća (a ne 16.371 kako navodi DZS), uz činjenicu da je iz grada iselio 4.781 stanovnik, postotak iseljenih iz Knina za 2018. godinu bi bio oko 44 posto.

A za 2019. vjerojatno i preko 50 posto.

I. Š.

 

Održana Početna konferencija projekta “Poticanje darovitosti Lovre Montija”


U Kninu je danas održana Početna konferencija projekta “Poticanje darovitosti Lovre Montija”, vrijednog milijun kuna.

Riječ je o bespovratnim sredstvima, nositelj projekta je Srednja škola Lovre Montija, a njegov cilj je ojačati kompetencije škole i nastavnika u području identifikacije darovitosti učenika te rad s njima u svrhu iskorištavanja njihovih potencijala.

Ciljanu skupinu predstavljaju minimalno 25 darovitih učenika, minimalno 10 nastavnika te minimalno 5 stručnjaka srodnih organizacija s područja Knina.

Projekt je financiran u okviru poziva “Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru.

Poziv je sufinanciran u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.” iz Europskog socijalnog fonda.

I. Š.

Foto: Srednja škola Lovre Montija

U petak akcija darivanja krvi


Četrnaesta ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Knin uz suradnju s KBC-om Split – Odjelom za transfuziju krvi, održat će se u petak, 13. prosinca od 8 do 13 sati u prostorijama Crvenog križa u Ulici Filipa Grabovca broj 1.

I. Š.

Pored stepenica-knjiga postavljena eko kućica za knjige


Knin je 8. kolovoza ove godine dobio prekrasne stepenice oslikane hrptovima knjigama – klasicima hrvatske i svjetske književnosti.

Inicijativa je potekla od građana, pokroviteljstvo je preuzeo Grad, a zamisao je u djelo provela kninska umjetnica Amanda Tica.

Na inicijativu kninske Ekološke udruge Krka sada je pored stepenica postavljena Eko kućica za knjige.

– Kućica će prvenstveno biti popunjenima djelima ispisanim na stepenicama. Stoga čitajte, čuvajte okoliš i čuvajte kućice u koje možete donirati knjige te možete besplatno posuditi iste. Hvala svima koji su dio ove prekrasne, korisne, kreativne priče. Posebno hvala gradskoj knjižnici Knin na donaciji većine knjiga te građanima koji su donirali knjige za kućicu. Hvala i Upravitelju Knin koji nam je pomogao u postavljanju kućice kao i Gradu Kninu na suglasnosti za postavljanje – poručili su kninski ekolozi.

I. Š.

U subotu 7. Zabuvljak – Božićno izdanje – na Novoj tržnici; Prijave do petka


Tekst: FB udruga Atribut

Dragi naši šopingholičari, second-hand ljubitelji, kolekcionari ili osobe koje se samo žele riješiti viška stvari, vrijeme je za sedmi po redu ZAbuvljak! Skupljamo naše male trgovce, umjetnike i poklonite svega toga!

Ovaj je poseban; em je zadnji u ovoj godini, em je na kraju godine kada svi rade generalke i velika čišćenja i kada su svi u potrazi za posebnim poklonima za svoje najbliže.

NOVA LOKACIJA je NOVA TRŽNICA! Zahvaljujemo Upravitelj-Knin d.o.o. na ustupanju prostora.

📍 Nova tržnica, Vukovarska 2, Knin
⏰ Subota, 14.12.2019. // 15.00 – 17.00

Iskoristite priliku i očistite svoj prostor, a usput nešto i zaradite i/ili uveselite nekoga! ZAbuvljak je second-hand tržnica gdje možete prodavati, mijenjati se ili pokloniti stvari koje vam više ne trebaju.

Imaš neke stvari koje ti ne trebaju? Nisi vezan za njih, a misliš da mogu lako pronaći vlasnika/cu samo da ih imaš gdje izložiti? Imaš veliku/malu robu, knjige, ploče, dječju robu koju su klinci prerasli, poklon koji si dobio za Božić prije dvije godine, ali nije za tebe? Treba ti malo džeparca? Dođi na ZAbuvljak – sedmi u nizu!

Ako nisi jedan od onih koji se mogu tako lako odreći nekih svojih stvari, onda svakako dođi i pronjuškaj što ima za tebe. Sigurno ćeš nešto naći! Ako si jedan od onih koji vole među gomilom, naći nešto vrijedno i posebno ili voliš proći povoljnije, za istu vrijednost stvari, dođi na ZAbuvljak!

————————————————-
❗ PRIJAVE IZLAGAČA PRIMAMO ZAKLJUČNO S PETKOM, 13. 12. 2019.❗ Prijavi se čim prije i zauzmi svoje mjesto!

Molimo sve koji planiraju izlagati na 7. ZAbuvljaku da nam se jave u inbox na Facebooku ili na e-mail: udruga.atribut@gmail.com, najkasnije do petka, 13. 12. 2019. (uključujući i taj dan).

Izlaganje je besplatno, ali, ukoliko želite, možete dati donaciju za udrugu u kutiju koja će se nalaziti u blizini. 😊

Vidimo se u subotu, 14. prosinca a od 15.00 do 17.00 sati na 7. ZAbuvljaku!

NP Krka, Adventurica i Božićna priča


Piše: Katia Župan, NP Krka

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ i ove godine u sklopu Adventurice, posebnog dijela šibenske Adventure posvećenog najmlađima, organizira niz radionica koje potiču dječju maštu i kreativnost dok ih uče o ekologiji i brizi za okoliš (jer su svi korišteni materijali reciklirani).

Kreativne eko-radionice za najmlađe kao slatki začin prosincu

Radionice Nacionalnog parka „Krka“ odvijat će se u Galeriji Matija od 10. do 13. prosinca od 17 do 21 sat. Ovisno o afinitetu, djeca mogu birati između radionice izrade reciklažnog božićnog instrumenta od metalnih čepova (10. 12.), radionice izrade 3D božićne čestitke (11. 12.), radionice izrade anđela od papira i češera (12. 12.) i radionice izrade božićnih ukrasa od starih novina (13. 12.).

Uz navedene radionice, NP „Krka“ sprema i jednu radioničku poslasticu: u utorak, 10. prosinca, uz radionicu izrade božićnog instrumenta, okupljeni će imati priliku naučiti kako spraviti jednostavne, ali ukusne i zdrave zalogaje. Na meniju će se tako naći zeleni smoothie, snježni frape, tuna na proteinskom kruhu s povrćem, pašteta od sira, energetska medena srca, čarobne kuglice i čaj od đumbira. Najbolje od svega jest to što će polaznici odmah moći degustirati pripremljene poslastice i napuniti se energijom za nove kreativne pobjede.

Pozivamo vas da sa svojim najmlađima testirate kreativnost, pustite mašti na volju i na ovogodišnjim božićnim radionicama izradite poklon za dragu osobu ili vlastitu božićnu dekoraciju. U svakom slučaju, na ovim se radionicama ne stvaraju samo ukrasi, već i najljepše uspomene. Dobnih ograničenja nema – dobrodošli su i oni najmlađi, naravno, u pratnji roditelja. Ovog adventa upregnite svoje kreativne vijuge, družite se i veselite na radioničkom programu NP „Krka“.

 „Božićna priča“ za osnovnoškolce 

Osim radioničkog programa u skopu Adventurice, NP „Krka“ „Božićnom pričom“ daruje i učenike osnovnih škola. Riječ je o druženju koje kombinira pričanje priča, ekološku radionicu, prigodno oslikavanje lica, glazbu i darivanje – ukratko, pravim božićnim ugođajem.

Ovogodišnja kreativna radionica, kao i svaka do sada, u sebi nosi eko-poruku za djecu, jer ih uči kako izraditi božićne ukrase od novinskog papira, predmeta koji bi se inače smatrao otpadom. Osim radionice, NP „Krka“ za djecu sprema i iznenađenje: animatoricu koja će im pričati prigodne priče te oslikavati lice božićnim motivima.

„Božićna priča“ starta 9. prosinca u 9.30 kada u Ispostavu NP „Krka“ u Skradinu stižu učenici OŠ Skradin, nastavlja se 10.12. u 9.30 u Ispostavi u Drnišu, dan kasnije u isto doba zakazano je druženje s djecom iz OŠ Domovinske zahvalnosti u Narodnoj knjižnici u Kninu, a posljednje izdanje „Božićne priče“ planirano je 13. prosinca od 10 sati, kada u Galeriju Matija u Šibeniku dolaze učenici OŠ Juraj Šižgorić iz Šibenik

Talentirani klizači kluba Leda nastupaju danas na kninskom klizalištu


Piše: TZ grada Knina

Iako nažalost nisu mogli nastupiti na otvorenju Adventa u Kninu prošle nedjelje, talentirani klizači zagrebačkog kluba Leda ipak će održati svoj Ples na ledu i to ovu nedjelju, 8. prosinca u 17 sati.

Klizači KK Leda, Ledići i Ledice već 13 godina imaju naslov najboljeg i najtrofejnijeg kluba, a postižu izvrsne rezultate na međunarodnoj sceni.

Za nastup u Kninu šest klizača pripremilo je samostalne izvedbe u kojima ćete zasigurno uživati.

Ples na ledu počinje u 17 sati pa ne propustite uživo pogledati vrsne izvedbe talentiranih klizača, a nadamo se da vrijeme neće „upetljati svoje prste“.

Osim Plesa na ledu, danas će se održati Mala škola klizanja. Prva je to u nizu škola koje će se održavati svake nedjelje od 8. do 29. prosinca u vremenu od 14 do 16 sati.

Mala škola klizanja namijenjena je djeci do 12 godina, a u to vrijeme klizalište će biti zatvoreno za javnost.  ‘Izbrusite’ svoje vještine na ledu uz iskusne klizače i naučite klizati poput pravih majstora! Broj djece koja mogu sudjelovati na Maloj školi klizanja je ograničen.

Udruga Sveti Bartolomej dobila žuti kombi sreće za male i malo veće – narančaste boje; Ali to nije sve…


Udruga za osobe s invaliditetom Sveti Bartolomej dobila je novi kombi. Žuti kombi sreće za male i malo veće – narančaste boje.

Lijepo su oni to, poetski, napisali na svojoj stranici, a mi prenosimo, od riječi do riječi:

“SVETI NIKOLA POSJETIO JE SVETOG BARTOLOMEJA!

Tko vjeruje u bajke – ne znam, ali ja vjerujem.

Što je bajka?

Bajka je osobita književna vrsta kod koje se čudesno i nadnaravno isprepliće sa zbiljskim na takav način da između prirodnoga i natprirodnoga, stvarnoga i izmišljenoga nema pravih suprotnosti.

Upravo to što kaže bajka dogodilo se noćas kod „Svetog Bartolomeja“, posjetio ga je „Sveti Nikola“ a ispred Poludnevnog boravka osvanuo ŽUTI KOMBI SREĆE ZA MALE I MALO VEĆE – NARANČASTE BOJE.

Dragi naši BAJKOVITI sugrađani, donatori od srca Vam hvala, vjerujte u BAJKE.”, piše na internet stranici Udruge za osobe s invaliditetom Sveti Bartolomej.

Tekst završava još jednom lijepom vijesti:

“Uz ŽUTI KOMBI SREĆE ZA MALE I MALO VEĆE, tu je i jedan mali sivac, ali to je druga priča.”

Tekst i foto: http://uosisb-knin.hr/

Izbornik