Sortiraj po:
Pogledaj:
 • Naslovna
 • Arhiva za kategoriju "Društvo"

Kategorija: Društvo

Foto: Sveti Nikola podijelio djeci darove


Sveti Nikola podijelio je danas darove djeci Knina, a kazalište Tvornica smijeha prethodno ih je počastilo predstavom “Čekajući Svetog Nikolu”.

Ovaj radosni susret u prepunoj dvorani Studentskog doma Fra Luje Maruna organizirali su Grad Knin i kninska Turistička zajednica, a djeci je podijeljeno preko 600 paketića.

Fotografije uslikao Luciano Grmovšek kojemu Huknet zahvaljuje na poslanim slikama, a posebno na iskazanoj kolegijalnosti

“Advent u Kninu 2017”: U parku će od 23. 12. do Nove godine svirati pet bendova i Nina Kraljić


Grad Knin objavio je plakat s programom manifestacije “Advent u Kninu 2017” koja obuhvaća i dane nakon adventa, odnosno Božić i Novu godinu.

Osim što Knin za advent nikad nije bio ljepši, ni sami program nikad nije bio kvalitetniji i sadržajniji.

Centar događanja bit će park nasuprot “Općine” gdje će uz prigodne adventske kućice svakodnevno od 23. do 30. prosinca od 17 do 23 sata biti zabavni i koncertni program, a 31. prosinca i Doček Nove godine.

U tim danima predviđen je nastup sljedećih bendova i izvođača: Golden Royal Band (23. 12.), Fibra (24. i 26. 12.), Nina Kraljić (27. 12.), Old Road Duo (28. 12.), The Living Room (30. 12.) i Tom & The Twisters (31. 12., Doček Nove godine).

Osim bendova nastupit će i DJ-evi, a u jutarnjim i dnevim satima bit će tu i animatori, zabavni programi i radionice za djecu.

Brojna događanja poput predstave, božićnog koncerta i živih jaslica predviđena su i u Gospinoj crkvi u Kninu.

Cjelokupni program, odnosno plakat u PDF-u možete preuzeti na službenoj stranici Grada Knina:

Advent u Kninu 2017

I. Š.

U srijedu podjela darova za djecu i predstava „Čekajući Svetog Nikolu“ u izvedbi kazališta “Tvornica smijeha”


Eto veselja i radosti za djecu Knina. Dolazi im Sveti Nikola sa darovima i kazalište “Tvornica smijeha” za izvrsnom predstavom pod nazivom „Čekajući Svetog Nikolu“.

Da ne bi netko slučajno propustio, zalutao ili zakasnio na ovaj dječji spektakl, evo uputa. Sve će se održati u srijedu, 6. prosinca u 16:30 sati u velikoj konferencijskoj dvorani Studentskoga doma Fra Luje Maruna (pored knjižnice).

Dodjelu darova i kazališnu predstavu organizira Grad Knin u suradnji s kninskom Turističkom zajednicom.

I. Š.

U knjižnici djeca mogu ostaviti pismo za Djeda Božićnjaka; Najkreativnije pismo bit će nagrađeno!


Činjenica je da zbog informatizacije sve manje i manje pišemo rukom, a pismo kao oblik komunikacije, ali i kao literarna forma polako odlazi u zaborav.

To je potaklo kninsku knjižnicu da organizira akciju pisanja pisama Djedu Božićnjaku. Dakako, Djed se složio s prijedlogom i nagradit će najkreativnije pismo. Imao je doduše jedan uvjet kojeg je knjižnica morala ispoštovati, a taj je da mogu sudjelovati samo djeca.

Sva djeca koja napišu pismo mogu ga ubaciti u posebno izrađenu kutiju u Dječjem odjelu knjižnice i to od danas do 21. prosinca.

Pismo možete napisati kući ili u knjižnici kao i djevojčica na slici.

I. Š.

Za Slobodana Praljka zapaljene svijeće i služena sveta misa


Foto: Feral News

U nedjelju su u organizaciji Časničkog zbora HVO-a i Udruge 1. gardijske brigade Ante Bruno Bušić kod Spomenika hrvatske pobjede Oluja ’95 u Kninu zapaljene svijeće za pokojnog generala Slobodana Praljka.

Za Slobodana Praljka je i služena sveta misa u Gospinoj crkvi u Kninu.

Na misi su bili i predstavnici Grada Knina predvođeni gradonačelnikom Markom Jelićem.

I. Š. 

Nikad ljepši Knin za advent


Svečanim paljenjem dekorativne blagdanske rasvjete započela je blagdanska manifestacija “Advent u Kninu 2017.”.

Zanemarite ove moje loše fotke uslikane mobitelom i prošetajte do grada kako bi se uvjerili u istinitost naslova.

Doznali smo da će sutra biti dovršena dekoracija jelke te da će se ukrasno osvijetliti i fontana. I ono što je najbitnije – da za “Advent u Kninu 2017.” građane očekuju zanimljivi i probrani kulturni i zabavni događaji. O njima ćemo, naravno, na vrijeme obavijestiti.

Glavna događanja će se, također smo doznali, odigrati u parku preko puta “općine” koji je za ovakve prilike svakako intimnije mjesto od trga.

Na kraju, iskrene čestitke timu koji je osmislio i uradio dekoracije i učinio da nam grad bude ovako lijep. Vjerujemo da će i građani podržati ovu manifestaciju i svojim posjetima adventskim događanjima učiniti cijelu akciju smislenom, a blagdanski ugođaj potpunim.

I. Š.

Danas u 17:45 sati svečanim paljenjem blagdanske rasvjete započinje Advent u Kninu; Pozivaju se građani da dođu na trg


Danas u 17:45 sati svečanim paljenjem dekorativne blagdanske rasvjete na glavnom kninskom trgu započinje blagdanska manifestacija “Advent u Kninu 2017”.

“Da bi čarolija ovogodišnjeg adventa bila potpuna, pozivamo sve građane da svojom prisutnošću uveličaju ovaj događaj”, poručili su organizatori.

Izvor: knin.hr

Rekordnih 11 ekipa na Pub kvizu knjižnice: Pobijedila ekipa #Fork


Rekordnih 11 ekipa se večeras natjecalo na Pub kvizu Narodne knjižnice Knin održanom u velikoj konferencijskoj dvorani Studentskoga doma Fra Luje Maruna u Kninu.

U tijesnoj borbi po prvi put je pobjedu odnijela ekipa #Fork osvojivši bod više od favorita Ždragozdrndžuga i dva boda više od sjajnih petaša – Pingvina s Madagaskara.

Evo večerašnjeg poretka:

 1. #Fork (2. srednje) 26,5
 2. Ždragozdrndžuge (1. srednje) 25,5
 3. Pingvini s Madagaskara (5. razred) 24,5
 4. Nema pametnijih (7. razred) 24
 5. Bezimeni (6. razred) 22
 6. Načitani momci (1 i 2. srednje) 21,5
 7. Hardy Boyz (6. razred) 20,5
 8. Mozgovi (7. razred) 19
 9. BiH (1. srednje) 18,5
 10. Friends (5. razred) 14
 11. Osmi ce (1. i 2. srednje) 14

Evo i poretka Kviz lige nakon tri odigrana kviza (novim ekipama su dodani bodovi prema pravilima kviza):

1. Pingvini s Madagaskara (5. razred) 78
2. Ždragozdrndžuge (1. srednje) 77,5
3. #Fork (2. srednje) 73,5
4. Bezimeni (6. razred) 71
5. Mozgovi (7. razred) 69,5
6. Nema pametnijih (7. razred) 66
7. BiH (1. srednje) 63
8. Hardy Bopyz (6. razred) 60
9. Načitani momci (1 i 2. srednje) 60
10. Friends (5. razred) 52,5
11. Osmi Ce(1 i 2. srednje) 52,5

I. Š.

U petak pub kviz knjižnice u konferencijskoj dvorani Studentskog doma; Mogu sudjelovati ekipe koje do sada nisu


U petak će se u 19 sati održati novi pub kviz kninske knjižnice, a osim devet ekipa koje se natječu u ovosezonskoj pub kviz ligi, mogu se prijaviti nove osnovnoškolske i srednjoškolske ekipe.

Kao i zadnji put i u petak će se, zahvaljujući susretljivosti uprave Studentskog doma, kviz održati u novoj velikoj konferencijskoj dvorani Studentskog doma Fra Luje Maruna.

I. Š.

Ne pada: Kninska knjižnica ima 1025 članova, 63 više nego prije godinu dana


I dalje traje kninski paradoks: broj stanovnika grada u drastičnom je padu, a istovremeno broj članova kninske knjižnice raste.

Na današnji dan Narodna knjižnica Knin ima 1025 članova (članovima se smatraju samo korisnici kojima nije istekla godišnja članarina), što je za 63 više nego 28. studenoga 2016. godine kada su u evidenciji bila 962 člana.

Svi parametri (izraziti pad broja stanovnika u gradu, sve bolja opremljenost školskih knjižnica te utjecaj interneta i novih tehnologija na pad interesa za knjigu) su protiv rasta broja članova knjižnice u Kninu.

No eto, kninsko središte znanja i kulture se ne da. Ima u rukavu neke svoje asove i ravna se očito po nekim drugim parametrima. A ima i članove koji znaju kako je u osobnom rastu i napretku čovjeka – knjiga nezamjenjiva.

Nadamo se da će takav trend potrajati.

Foto: Knjižnica danas u popodnevnim satima.

I. Š.

U četvrtak predavanje “Volontiraj i ti”


Udruga Mladi u EU održat će u četvrtak u dvorani kninskog Veleučilišta Marka Marulića s početkom u 14:30 sati predavanje pod nazivom „Volontiraj i TI!“.

Predavanje će se održati u okviru projekta “Volonterski centar POZITIVA”, nositelj projekta je Udruga Mladi u EU, partneri su Grad Šibenik, Grad Drniš, Grad Skradin i udruga Ardura, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Predavanje će se održati s ciljem promocije volonterstva i volonterskih aktivnosti. Posebna pažnja posvetit će se mogućnosti sudjelovanja mladih osoba na projektima Europske volonterske službe te svim ostalim oblicima mobilnosti koji im se nude.

I. Š.

Obavijest Gardijske motorizirane brigade o zabrani kretanja zbog aktivnosti na Crvenoj zemlji


Gardijska motorizirana brigada Hrvatske kopnene vojske sa sjedištem u Kninu uputila je obavijest o zabrani i ograničenju kretanja zbog aktivnosti na poligonu Crvena zemlja.

Obavijest prenosimo u cijelosti:

“Obavještavamo vas da će pripadnici Gardijske mehanizirane brigade na vojnom poligonu „Crvena zemlja“ – Knin u području koje je omeđeno vrhovima: Orljaj tt 494 – Borova glava tt 1082 – Visibaba tt 1125 – Badanj tt 1281 – Jarebičnjak tt 1190 – Vršina tt 1004 i Lanjevac tt 624, tijekom mjeseca prosinca 2017. godine, provoditi određene aktivnosti bojevih gađanja topničkim, protuoklopnim i naoružanjem kalibra do 12.7 mm te uvježbavanja. Molimo Vas da putem medija, a u cilju zaštite i sigurnosti građanstva obavijestite stanovništvo grada Knina i okolnih sela.

1. Zabrana kretanja provoditi će se isključivo kod bojevih gađanja minobacačima dana:

– 07. prosinca 2017. u vremenu od 08:00 do 16:00 sati.

2. Ograničenje kretanja (koje podrazumijeva zaustavljanje i propuštanje prolaznika od strane osiguranja) u ranije navedenom području ovog dopisa, provoditi će se tijekom odvijanja vježbovnih vojnih aktivnosti ili kretanja vojnika po poligonu, gađanja protuoklopnim sredstvima i naoružanjem kalibra do 12.7 mm, pri čemu postoji mogućnost nailaska na grupe vojnika, vozila, prepreke i dr., u periodima:

– 01. prosinca 2017. u vremenu 08:00 do 16:00 sati,

– 04. i 05. prosinca 2017. u vremenu od 08:00 do 16:00 sati,

– 08. prosinca 2017. u vremenu 08:00 do 16:00 sati i

– od 11. do 15. prosinca 2017. u vremenu od 08:00 do 16:00 sati.

3. Na cesti, koja se proteže duž zapadne i sjeverne strane strelišta Bralovac (u sklopu vojnog poligona „Crvena zemlja“) i na kojem se provode gađanja pješačkim naoružanjem nema zabrane i ograničenja kretanja.”

I. Š.

Izbornik