Sortiraj po:
Pogledaj:
  • Naslovna
  • Arhiva za kategoriju "Infrastruktura"

Kategorija: Infrastruktura

Grad dobio 450 tisuća eura za novi vrtić


Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je odluku o sufinanciranju projekta “Rekonstrukcija i opremanje objekta druge namjene u područni objekt dječjeg vrtića u Kninu” u visini od 450 tisuća eura kojim će se potpuno rekonstruirati i urediti samostojeći objekt na križanju ulica 4. GBR i Getaldićeve. Riječ je o objektu u kojem se prije nalazio klub “Next”.

“Ovim projektom planiramo riješiti trenutni problem listi čekanja koje ponovo imamo zbog povećanog broja novorođene djece, a pripremamo i prijavu projekta uređenja još jednog područnog vrtića u objektu nekadašnje škole u Vrpolju, kojeg također planiramo sufinancirati bespovratnim EU sredstvima iz budućih natječaja Ministarstva znanosti i obrazovanja.”, izvijestio je kninski gradonačelnik Marijo Ćaćić.

Započinju radovi na izgradnji zipline-a na tvrđavi


Uvođenjem izvođača, Tehno Elektro d.o.o. iz Đakova, u posao započinje realizacija posljednjeg infrastrukturnog zahvata iz Intervencijskog plana Grada Knina.

Radi se o zahvatu izgradnje zipline sustava s početnom postajom na kninskoj tvrđavi, međupostajom preko rijeke Krke ispod sela Ljubač i završnom postajom na sportsko-rekreacijskog zoni Marunuša ukupne dužine oko 800 metara. Zipline sustav će biti prilagođen za korištenje i osobama s invaliditetom te će kao takav biti jedinstven u Hrvatskoj. Osim toga, u suradnji s Konzervatorskim odjelom u Šibeniku i prema njihovim uvjetima na kninskoj tvrđavi će se izvesti zahvati za omogućavanje pristupačnosti same tvrđave osobama s invaliditetom i ograničene pokretljivosti.

Rok za završetak navedenih radova je 1. prosinac 2023. godine, a ugovorena vrijednost radova je 396.253,35 eura bez PDV-a.   

Ovi zahvati se provode u sklopu projekta Izgradnja zip-line sustava i osiguravanje pristupačnosti za osobe s invaliditetom, KK.08.2.1.09.0015,  koji je 85% sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Kroz projekt će se dodatno osigurati pristupačnost kninske tvrđave osobama s invaliditetom i ograničenom pokretljivošću na način da će se nabaviti dva vozila – električna kolica za sve terene pomoću kojih će moći posjetiti neke dijelove tvrđave koji su im do sada bili nepristupačni. Postupak javne nabave vozila je proveden te će vozila biti isporučena na tvrđavu do kraja listopada ove godine.

Projekt se provodi u partnerstvu s Kninskim muzejom u sklopu Intervencijskog plana Grada Knina.

Kninska tvrđava osvijetljena novom dekorativnom rasvjetom


S današnjim danom završava još jedan projekt Grada Knina sufinanciran EU sredstvima. Riječ je o projektu „Uređenje infrastrukture na tvrđavi“, KK.08.2.1.09.0010, čija je ukupna vrijednost 1.454.238,76 eura (10.956.961,90 kn), a iz Europskog fonda za regionalni razvoj sufinancirano je 85% ovog iznosa.

Zahvaljujući EU sufinanciranju kninska tvrđava osvijetljena je novom funkcionalnom i dekorativnom rasvjetom što ovu vrijednu fortifikaciju čini još atraktivnijom. U sklopu projekta izgrađena je i nova niskonaponska mreža te je postavljen sustav tehničke zaštite (video nadzor) na cijeloj tvrđavi.

Cilj ovog, ali i svih ostalih zahvata koji se realiziraju na samoj tvrđavi, je turistički valorizirati i aktivirati kninsku tvrđavu kao pokretača gospodarskog razvoja grada. Uz navedeni projekt na tvrđavi su trenutno u završnoj fazi radovi na uređenju interpretacijskog centra i vinoteke/suvenirnice, a s današnjim danom započinju i radovi na izgradnji zipline sustava i osiguravanja pristupačnosti tvrđave osobama s invaliditetom.

Svi navedeni zahvati izvode se u sklopu Intervencijskog plana Grada Knina, a trenutno je u provedbi još 4 projekta u vrijednosti od oko 6 milijuna eura.

Završena provedba projekta „Uređenje Cesarićeve obale i rasvjete od Orašnice do arheološkog nalazišta Kapitul“


Nakon dvije godine provedbe Grad Knin je uspješno završio još jedan projekt sufinanciran EU sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Riječ je o projektu KK.08.2.1.09.009 „Uređenje Cesarićeve obale i rasvjete od Orašnice do arheološkog nalazišta Kapitul“ čija je ukupna vrijednost 1.454.238,76 eura (10.956.961,90 kn), a iz Europskog fonda za regionalni razvoj sufinancirano je 85% ovog iznosa. Projekt se provodio u partnerstvu s Javnom ustanovom Lokalnom razvojnom agencijom Matica.   

Kroz projekt su izvedeni radovi na uređenju Cesarićeve obale i izgradnji solarne rasvjete do arheološkog nalazišta Kapitul. Tako je u sklopu ugovora o izvođenju radova u vrijednosti od 1.206.859,08 eura (9.093.079,74 kn)uređena je prometnica na Cesarićevoj obali u dužini oko 850 metara, označena je pješačko-biciklstička staza, izgrađena javna rasvjeta te je uređeno parkiralište za turističke autobuse i posjetitelje, a duž šetnice uz Krku postavljena je solarna rasvjeta do arheološkog nalazišta Kapitul u ukupnoj dužini od oko 350 metara.

Zahvaljujući opremi nabavljenoj kroz navedeni projekt realizirano je 14 mini projekata dodatnih sadržaja u sklopu manifestacije „Pozdrav proljeću u Kninu“. Oprema u vrijednosti od oko 65.000 eura, poput šatora, montažne pozornice, razglasa i rasvjete za pozornicu, agregata, sklopivih stolica, štandova, lukova na napuhavanje, projektora i projekcijskog platna za projekciju na otvorenom, poslužila je za brojne maštovite i kreativne, zabavne, kulturne, sportske i rekreativne aktivnosti. Tako smo se kroz svibanj družili s vilama s Krke, vježbali jogu na predivnoj Marunuši, učili se sportskom penjanju, učili izrađivati posude od gline, okušali se u sportskom ribolovu, uživali na predstavama za djecu i odrasle, plesali na koncertima, degustirali domaće proizvode, divili se ljepotama kninskog kraja i kninskih rijeka vozeći se u ATV vozilima i promatrajući foto izložbu „Sedam kninskih rijeka“, a čak smo se družili i s ljamom. Grad Knin je iz svog proračuna sufinancirao operativne troškove za provedbu navedenih mini projekata te je organizatorima ustupio na korištenje opremu nabavljenu EU sredstvima.

Projekt KK.08.2.1.09.009 „Uređenje Cesarićeve obale i rasvjete od Orašnice do arheološkog nalazišta Kapitul“ jedan je od 20 projekata koji se provodio u sklopu Intervencijskog plana Grada Knina. Trenutno je u provedbi još 5 projekata u vrijednosti od oko 8 milijuna eura.

Grad Knin mogao bi doći u posjed vojarne Krka već idućeg mjeseca


Grad Knin mogao bi doći u posjed bivše vojarne Krka već idućeg mjeseca. Naime, početkom lipnja završava javna rasprava o Prijedlogu Urbanističkog plana uređenja Ex vojarna Krka i Strateškoj studiji utjecaja na okoliš Urbanističkog plana uređenja Ex vojarna Krka. Nakon toga Gradsko vijeće će usvojiti urbanistički plan i dostaviti ga nadležnom ministarstvu koje će donijeti rješenje o dodjeli vojarne Gradu Kninu, izjavio je gradonačelnik Marijo Ćaćić za HRT Radio Knin.

“Nažalost, vojarna još uvijek nije predana u posjed Gradu. Mi završavamo postupak izrade urbanističkog plana uređenja i prema najavama iz Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine očekujemo da će nam ta vojarna biti dodjeljena odmah nakon što usvojimo urbanistički plan”, kazao je gradonačelnik.

Urbanistički plan je već ušao u javnu raspravu koja će trajati do 2. lipnja nakon čega će uslijediti njegovo usvajanje u Gradskom vijeću.

“Kada ga Gradsko vijeće usvoji, odmah šaljemo sve dokumente u Ministarstvo i očekujemo da će oni u vrlo kratkom roku donijeti rješenje. Rekli su nam da će u roku od pet dana od dana kada im dostavimo urbanistički plan – donijeti rješenje o dodjeli vojarne Gradu. Čim oni to naprave mi možemo donijeti odluku o izmještanju svih onih koji se trenutno nalaze u toj vojarni.” – kazao je gradonačelnik.

Dodao je kako je osoba koja tu trenutno drži farmu magaraca svjesna da je tu ilegalno i da će je morati napustiti čim Grad preuzme upravljanje objektom.

Grad Knin će se, podsjetimo, zalagati da ulaz u Nacionalni park Krka bude na Sastavcima, a uređenje kompleksa bivše vojarne Krka – najvažniji je dio tog plana.

Stari prostor knjižnice opremljen binom i stolicama za kazališne predstave


Narodna knjižnica – Knin realizirala je projekt opremanja starog prostora knjižnice u Krešimirovoj 30, u podrumu zgrade stare gimnazije odnosno zgrade Veleučilišta – binom i stolicama za kazališne predstave.

Kupljeni su bina veličine 16 metara četvornih s dvoje stepenica te 84 konferencijske stolice, a ukupna vrijednost kupljenog inventara je 7.494,52 eura.

Visina bine je 60 cm, a može se po potrebi dodatno povisiti na 1 metar.

Na ovaj način dobio se intimni kazališno-scenski prostor idealan za manje kazališne predstave za odrasle i djecu s kapacitetom od 84 sjedeća mjesta.

Kazališne predstave, predstavljanja knjiga, koncerte klasične glazbe i slična događanja će tu, osim knjižnice, organizirati i osnivač knjižnice i vlasnik prostora – Grad Knin, ali i druge zainteresirane kninske ustanove i udruge.

Narodnoj knjižnici – Knin prošao je projekt na natječaju Ministarstva kulture i medija te je za ovu svrhu Ministarstvo uplatilo 3.981,68 EUR.

Knjižnica je iz svog proračuna izdvojila iznos od 1.951,51 EUR koji je prvim ovogodišnjim rebalansom osigurao Grad Knin te još 354,00 EUR vlastitih proračunskih sredstava.

Za potrebe realizacije ovog projekta, Turistička zajednica grada Knina donirala je knjižnici 642,00 EUR, a Pučko otvoreno učilište Knin 565,25 EUR.

Ove jeseni knjižnica će ponovno aplicirati projektni prijedlog prema Ministarstvu kulture kako bi nabavila kazališnu rasvjetu i razglas.

Završeni radovi na uređenju Cesarićeve obale


Nakon 12 mjeseci od uvođenja u posao završeni su radovi na uređenju Cesarićeve obale i izgradnje solarne javne rasvjete do arheološkog nalazišta Kapitul.

Ukupna vrijednost izvršenih radova je 1.206.859,08 eura (9.093.079,74 kn)s PDV-om od čega se veći dio odnosi na uređenje Cesarićeve obale, a manji dio na izgradnju solarne rasvjete. Na Cesarićevoj obali uređena je prometnica dužine oko 850 metara, označena je pješačko-biciklstička staza, izgrađena javna rasvjeta te je uređeno parkiralište za turističke autobuse i posjetitelje. Duž šetnice uz Krku postavljeno je 46 rasvjetnih stupova za solarnu rasvjetu od novoizgrađenog mosta na rijeci Orašnici do arheološkog nalazišta Kapitul u ukupnoj dužini od oko 350 metara.

Radovi su izvedeni u sklopu projekta KK.08.2.1.09.009 „Uređenje Cesarićeve obale i rasvjete od Orašnice do arheološkog nalazišta Kapitul“ kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 1.454.238,76 eura (10.956.961,90 kn), a iz Europskog fonda za regionalni razvoj financirat će se 85% ovog iznosa. Projekt se provodi u partnerstvu s JU LRA Matica.

U sklopu projekta nabavljena je i oprema za organizaciju dodatnih turističkih, kulturnih i zabavnih sadržaja, poput šatora, montažne pozornice, razglasa i rasvjete za pozornicu, agregata, sklopivih stolica, štandova, lukova na napuhavanje, projektora i projekcijskog platna za projekciju na otvorenom.

Grad Knin je 17. ožujka 2023. godine raspisao Javni poziv za sufinanciranje mini projekata dodatnih sadržaja za manifestaciju “Pozdrav proljeću u Kninu” prema kojem će Grad za minimalno 10 odabranih mini projekata osigurati bespovratna sredstva za operativne troškove te omogućiti organizatorima korištenje navedene opreme bez naknade. Do roka za podnošenje prijava pristiglo je 19 prijedloga projekata koji su trenutno u fazi pregleda i ocjenjivanja, a odluka o odabiru će biti donešena do kraja ovog tjedna.

Projekt KK.08.2.1.09.009 „Uređenje Cesarićeve obale i rasvjete od Orašnice do arheološkog nalazišta Kapitul“ jedan je od 20 projekata koji se provodi u sklopu Intervencijskog plana Grada Knina.

Završen projekt izgradnje mostova na Butižnici i Krki


Sa zadnjim danom ožujka završen je još jedan projekt Grada Knina koji se provodio u sklopu Intervencijskog plana. Riječ je o projektu Izgradnja pješačko-biciklističkih mostova na rijeci Butižnici i rijeci Krki, (KK.08.2.1.09.0013) kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 85% ukupno prihvatljivih troškova.

Kroz projekt ukupne vrijednosti 464.842,95 eura (3.502.359,18 kn) izgrađena su dva drvena pješačko biciklistička mosta na Sastavcima gdje se Butižnica ulijeva u Krku. Most preko Butižnice dugačak je 18 metara, a most preko Krke 26 metara.

Tom prigodom iz Grada su uputili priopćenje u kojem između ostaloga stoji:

“Novoizgrađeni mostovi na ionako atraktivnoj lokaciji predstavljaju dodatnu atrakciju koju su od samog trenutka montaže mostova posjetili brojni naši sugrađani i posjetitelji.

Pješačko biciklistički mostovi na rijeci Butižnici i Krki omogućuju povezivanje svih postojećih sportsko-rekreacijskih sadržaja u jednu cjelinu, ali i povezivanje s budućim sjevernim ulazom u Nacionalni park Krka.

Na ovaj način je građanima Knina i posjetiteljima na raspolaganju kružna ruta od preko 14 kilometara atraktivnih pješačko-biciklističkih staza uz samo četiri od sedam rijeka grada Knina.

Kreiranje novih sadržaja i povezivanje s ostalim kninskim rijekama i jezerima je naš zadatak za buduće razdoblje. Do tada vas sve pozivamo da proljeće i duže dane provedete u prekrasnoj prirodi, u opuštajućoj šetnji ili bicikliranju uz rijeke Krku, Butižnicu, Orašnicu i Kosovčicu sve do samog slapa Krčić i izvora rijeke Krke. 

Ovaj projekt proveden je u sklopu Intervencijskog plana Grada Knina, a trenutno je u provedbi još 6 projekata u vrijednosti od oko 10 milijuna eura od čega je preko 7.7 milijuna eura sufinanciranja osigurano iz Europskog fonda za regionalni razvoj. “

Postavljen i drugi most na Sastavcima – onaj preko Krke


Nakon što je jutros postavljen pješačko-biciklistički most preko Butižnice, danas popodne postavljen je i drugi i dulji takav most na Sastavcima, onaj preko Krke.

-Ovo je jedan od preduvjeta za otvaranje službenog sjevernog ulaza u NP Krka – kazao je danas gradonačelnik Marijo Ćaćić.

Sjeverni ulaz u Nacionalni park Krka trebao bi biti upravo na Sastavcima što bi za Knin imalo nemjerljiv značaj po pitanju cjelokupnog razvoja grada.

Postavljen pješački most preko Butižnice na Sastavcima


Danas je postavljen pješački most preko Butižnice na Sastavcima.

Još se neće moći hodati preko njega jer najprije treba napraviti stepenice s lijeve strane betonskog uzvišenja, odnosno rampu za invalide s desne strane kako bi se s glavnog puta moglo pristupiti mostu. To će biti napravljeno do 1. travnja, izvijestila nas je voditeljica Odsjeka za prostorno uređenje Grada Knina Josipa Leontić.

Drugi most, onaj preko Krke bit će postavljen danas ili sutra, kazao nam je izvođač radova.

Projekt ova dva pješačka mosta dio je Intervencijskog plana financiranog od EU, a njegova ukupna vrijednost je 3,5 milijuna kuna.

Pučkom učilištu prošao projekt za adaptaciju zgrade


Ministarstvo kulture i medija odobrilo je projekt Pučkog otvorenog učilišta Knin „Adaptacija zgrade Ustanove Pučkog otvorenog učilišta Knin“.

Učilište je apliciralo projekt  Ministarstvu kulture i medija u okviru “Programa gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture za 2023. godinu”.

Traženi iznos je u potpunosti odobren, a to je 17.784,86 / 134.000,03 kn. Ukupna vrijednost projekta je 20.316,41 €/153. 074,00 kn, a ostatak će Učilište osigurati iz vlastitih sredstava.

Dio projekta je realiziran u 2021. godini od strane Osnivača Pučkog otvorenog učilišta Knin –  Grada Knina.  Ovim osiguranim novcem izvršit će se izmjena ostatka dotrajale stolarije na zgradi Učilišta, čime će prostor postati ugodniji za provedbu obrazovnih programa, projekata i ostalih aktivnosti.

To je ujedno  i prigodni poklon jer Pučko otvoreno učilište Knin ove godine slavi 20 godina postojanja. 

Knjižnici prošao projekt opremanja prostora za kazališne predstave


Ministarstvo kulture i medija odobrilo je projekt Narodne knjižnice – Knin “Opremanje prostora za kazališne predstave i predstavljanja knjiga”.

Projekt je knjižnica aplicirala Ministrastvu kulture i medija u okviru “Programa gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture za 2023. godinu”.

Knjižnici je odobren iznos koji je i tražila, a to je 3.981,68 eura. Ukupna vrijednost projekta je 5.719,025 eura, a ostatak od 1.737,34 eura osigurat će knjižnica iz vlastitih sredstava.

Osiguranim novcem kupit će se pozornica i stolice za stari prostor knjižnice u podrumu zgrade Veleučilišta u Krešimirovoj 30 kako bi se utemeljila “Mala kazališna scena Narodne knjižnice – Knin”.

U tom prostoru će knjižnica, njen osnivač Grad Knin te kninske ustanove i udruge koje se bave kulturom moći organizirati kazališne predstave, književne večeri, koncerte klasične glazbe i sl.

Partneri na projektu knjižnici su Kninski muzej, Pučko otvoreno učilište Knin, Turistička zajednica grada Knina, Udruga Atribut i Udruga Porta.

Ministarstvo kulture je u okviru programa gradnje i opremanja infrastrukture odobrilo 279 projekata, a odbilo njih 270.

Grad uspješno završio projekt “Razvoj infrastrukture Poduzetničkog centra”


S krajem 2022. godine Grad Knin je uspješno završio projekt K.08.2.1.09.0008 Razvoj infrastrukture Poduzetničkog centra kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Kroz projekt ukupne vrijednosti 33.340.012,29 kn kupljen je napušteni i devastirani objekt bivše tvornice Kninjanka te je potpuno rekonstruiran i prenamijenjen u poduzetnički centar površine preko 5.500 m2.

Novi poduzetnički centar ima 19 poslovnih prostora i proizvodnih hala za najam te 18 ureda i konferencijsku dvoranu. Uredski prostori i konferencijska dvorana su opremljeni uredskim namještajem.

Po provedenom nagradnom natječaju novi poduzetnički centar dobio je naziv „KninUp“, a autori najboljih prijedloga nagrađeni su simboličnim nagradama. Prvi javni poziv za zakup poslovnih prostora u poduzetničkom centru objavljen je u studenom 2021. godine te su potpisani ugovori o zakupu 4 proizvodne hale kao jedne poslovne cjeline za proizvodnju
jumbo vreća za rasuti teret te još dvije proizvodne hale kao jedne poslovne cjeline za pržionicu kave i servisiranje aparata.

Novi javni poziv za zakup preostalih poslovnih prostora i ureda u poduzetničkom centru bit će objavljen početkom 2023. godine. Kroz projekt je provedena i edukacija za razvoj poduzetničkih znanja i vještina te su djelatnici Javne ustanove Lokalne razvojne agencije Matica i Grada Knina sudjelovali u studijskom posjetu primjerima dobre prakse u Hrvatskoj – ZICER-u u Zagrebu i Poslovno tehnološkom inkubatoru Krapinsko-zagorske
županije.

Provedbom projekta ostvaren je zadani cilj razvoja poslovne infrastrukture te ostvarivanja preduvjeta za kontinuiranu podršku poduzetnicima za razvoj novih poduhvata i povećanje konkurentnosti na domaćem i stranom tržištu. Projekt je proveden u partnerstvu s Javnom ustanovom Lokalnom razvojnom agencijom Matica koja je registrirana kao poduzetnička potporna institucija te će kao takva biti smještena u poduzetničkom centru i pružati svakodnevnu podršku kroz savjetovanje i edukaciju.

Ovaj projekt proveden je u sklopu Intervencijskog plana Grada Knina, a trenutno je u provedbi još 8 projekata u vrijednosti od oko 87 milijuna kuna od čega je oko 72 milijuna kuna sufinanciranja osigurano iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Obnovljeno krovište sportske dvorane u Kninu


Danas je izvršena primopredaja 3,3 milijuna kuna vrijednih radova na obnovi krovišta i postavljanju unutrašnje rasvjete Dvorane srednje škole Lovre Montija u Kninu, izvijestio je HRT Radio Knin.

Šibensko-kninski župan dr. Marko Jelić istaknuo je da Županija u školsku infrastrukturu planira kroz razne projekte uložiti više od sto milijuna kuna. Ravnateljima je poručio da budu proaktivni i da pripremaju dokumentaciju.

Jelić je dodao da su se među jedinicama lokalne samouprave najviše istaknuli Pirovac, Tribunj, Knin, Vodice i Murter koji su proaktivno ulagali u obrazovnu infrastrukturu.

– Čeka nas još obnova parketa koji je oštećen zbog prokišnjavanja i tražimo rješenje da i to obnovimo – kazao je župan te najavio i obnovu svlačionica na igralištu Osnovne škole dr Franje Tuđmana.

Foto: S. Cokarić/HRT Radio Knin

Gotov projekt uređenja Marunuše; Pristigla jedna ponuda za ugostiteljski objekt


Grad Knin je uspješno završio projekt KK.08.2.1.09.0007 Uređenje sportsko-rekreacijske zone Marunuša i izgradnja javne rasvjete uz Krku kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, izvijestili su iz Grada priopćenjem kojega donosimo u cijelosti.

“Kroz projekt ukupne vrijednosti 6.675.053,82 kn uređena je sportsko-rekreacijska zona Marunuša na način da je izgrađen atraktivni ugostiteljski objekt na mjestu ruševne zgrade nekadašnje streljane, izgrađena je ljetna pozornica s gledalištem, uređene su pješačke staze, prošireno je vježbalište postavljenjem sprave za vježbanje prilagođene osobama s invaliditetom, postavljena je urbana oprema te je izgrađena javna rasvjeta duž pješačko-biciklističke staze uz Krku u dužini oko 900 metara.

Novoizgrađena infrastruktura je dobila uporabne dozvole, a projektni partner, Javna ustanova Lokalna razvojna agencija Matica, je provela Javni poziv za dodjelu koncesijskog odobrenja za obavljanje ugostiteljske djelatnosti na Marunuši. Na Javni poziv u propisanom roku pristigla je jedna ponuda. U tijeku je pregled i ocjena ponude te se uskoro očekuje donošenje odluke i potpisivanje ugovora s koncesionarom.

Kroz projekt je provedena i edukacija o razvoju selektivnih oblika turizma i održivog razvoja grada na kojoj je sudjelovalo 14 lokalnih dionika uključenih u kreiranje turističke ponude grada Knina. Novoizgrađeni atraktivni objekt na Marunuši neposredno ispod zidina kninske tvrđave, a uz samu rijeku Krku u značajnom krajobrazu „Krka krajolik – gornji tok“, znatno povećava atraktivnost grada za posjetitelje i stanovnike.

U koordinaciji s Gradom Kninom i Turističkom zajednicom ljetnu pozornicu s gledalištem na Marunuši moći će korisititi sve zainteresirane udruge i ustanove za organizaciju raznolikih sadržaja sportsko-rekreativnog, turističkog, kulturnog, zabavnog i edukativnog karaktera namijenjenog djeci, mladima i odraslima.

Provedbom projekta ostvaren je zadani cilj poboljšanja javnih usluga i sadržaja za bolju kvalitetu života građana i povećanu atraktivnost grada za posjetitelje i stanovnike.

Ovaj projekt proveden je u sklopu Intervencijskog plana Grada Knina, a trenutno je u provedbi još 9 projekata u vrijednosti od oko 120 milijuna kuna od čega je oko 100 milijuna kuna sufinanciranja osigurano iz Europskog fonda za regionalni razvoj.”, stoji u priopćenju.

Foto: I. Š.

Izbornik