• Naslovna
  • Društvo
  • TransDinara maraton – biciklistička utrka od Trilja do Knina

TransDinara maraton – biciklistička utrka od Trilja do Knina


Dinara 025U četvrtak, 4. rujna u Trilju u organizaciji biciklističkog kluba Timun iz Splita započinje TransDinara maraton, trodnevna međunarodna brdsko-biciklistička etapna utrka od Knina do Trilja kojoj je cilj okupiti bicikliste profesionalce i rekreativce iz Hrvatske i regije.,

Doček natjecatelja i prigodni program bit će u četvrtak, 4. rujna u Trilju. Prva etapa, 5. rujna obuhvaća dionicu od Trilja do Sinja, druga etapa, 6. rujna od Sinja do Vrlike, a treća, 7. rujna, od Vrlike do Knina.

– Ovaj projekt prilika je za promociju planina Kamešnice i Dinare kao područja idealnog za mnoge oblike sporta i rekreacije, a gradova i mjesta u podnožju kao turistički iznimno vrijednih područja prepunih izvornosti i bogate povijesti. Ovo je pilot projekt velikog strateškog projekta Tour de CroActive, a koji je dio nacionale strategije razvoja turizma te strategije HGSS-a za razdoblje od 2014. do 2020. godine. Posljednje, ali svakako ne i najmanje bitno, odavanje je počasti i prisjećanje na veličinu žrtve koju su pripadnici Oružanih snaga RH podnijeli na području ovih planina – području od iznimne vojne važnosti u Domovinskom ratu i u akciji Oluja – stoji u pozivu organizatora.

Izbornik