• Naslovna
  • Društvo
  • Maloljetnicima će se zabraniti konzumiranje alkohola na javnim površinama u Kninu

Maloljetnicima će se zabraniti konzumiranje alkohola na javnim površinama u Kninu


Maloljetnici-i-alkohol-575x320Vijeće za komunalnu prevenciju grada Knina podržalo je prijedlog Odluke o zabrani konzumiranja alkoholnih pića maloljetnim osobama na javnim površinama, koja će biti donesena na jednoj od idućih sjednica kninskog Gradskog vijeća.

Za prvo kršenje Odluke obavijestit će se roditelji ili skrbnici maloljetnika. Za ponovljeni prekršaj uključit će se i Centar za socijalnu skrb, a za treći počinjeni prekršaj primijenit će se odgovarajuća odgojna mjera.

Sankcioniranje daje nekakve rezultate, ali je iskustvo pokazalo da maloljetnici koji su činili prekršaje uglavnom to nastave činiti i nakon 18. godine, rekao je predsjednik kninskog Suda za prekršaje, Ivica Krvavica

Vijeće planira organizirati edukacije, a govorilo se i o video nadzoru koji bi se postavio kada to dozvole financijske prilike.

Vijeće za komunalnu prevenciju raspravilo je i stanje sigurnosti na području grada Knina. Načelnik Policijske postaje Knin Miljenko Lelas ocijenio ga je stabilnim i dobrim.
U prva tri mjeseca je zabilježeno 71 kazneno djelo, 37 prekršaja javnog reda i mira te 19 prometnih nezgoda. Već dvije godine nema poginulih u prometu, a primjetna je puno bolja naplata kazni.

 

Izbornik