• Naslovna
  • Društvo
  • Foto: Gradonačelnik uručio novčane nagrade za 11 sportaša, tri trenera i dva kluba

Foto: Gradonačelnik uručio novčane nagrade za 11 sportaša, tri trenera i dva kluba


Za iznimne sportske rezultate postignute u 2021. godini te za zasluge u promicanju kninskog sporta i kninskih sportaša diljem Hrvatske i svijeta Grad Knin je nagradio 11 sportaša, tri trenera i dva kluba.

– Vi ste krema i lučonoše ovoga grada kojega promovirate diljem Hrvatske i svijeta. Mi smo kao Grad radili na poboljšanju sportske infrastrukture i to ćemo nadalje činiti, a povećat ćemo i broj sportskih stipendija – kazao je gradonačelnik Marijo Ćaćić.

Novčane nagrade u rasponu od 1.500 do 3.000 kuna uručene su sljedećim sportašima, klubovima i trenerima:

1. ANAMARIA MIKULIĆ, članica Taekwondo kluba „DIV KNIN“
Anamaria je vrhunska sportašica VI. kategorije, uzrast kadetkinja, koja je ove godine osvojila 1. mjesto na Državnom kadetskom prvenstvu te 5. mjesto na Europskom kadetskom prvenstvu u Tallinnu.

2. LANA SIGUT, članica Taekwondo kluba „DIV KNIN“
Lana je vrhunska sportašica VI. kategorije, uzrast kadetkinja, koja je ove godine osvojila 3. mjesto na Državnom kadetskom prvenstvu.

3. NIKA DODIK, članica Taekwondo kluba „DIV KNIN“
Nika je vrhunska sportašica VI. kategorije, uzrast kadetkinja, koja je ove godine osvojila 3. mjesto na Državnom kadetskom prvenstvu.

4. MATEO PRATLJAČIĆ, član Taekwondo kluba „DIV KNIN“
Mateo je senior koji je ove godine osvojio 2. mjesto na Državnom seniorskom prvenstvu te 3. mjesto na Državnom prvenstvu U21(senior)

5. KRISTINA JAKOVLJEVIĆ, članica Taekwondo kluba „DIV KNIN“
U 2021. godini među mnogobrojnim sportskim uspjesima ove vrhunske sportašice V. kategorije, uzrast juniorka, izdvajaju se osvojeno 3. mjesto na Državnom juniorskom prvenstvu, 2. mjesto na Kriterijskom turniru za reprezentaciju – Susedgrad Sokol Open i 1. mjesto na Kriterijskom turniru za reprezentaciju – Omiš Open.

6. JOSIP TESKERA, član Taekwondo kluba „DIV KNIN“
Josip je dobitnik nagrade Dražen Petrović. U 2021. godini Josip, kao vrhunski sportaš II. kategorije, uzrast senior, sudjelovao je na Europskom prvenstvu u Tallinnu u Estoniji gdje je osvojio 2. mjesto kao mlađi senior, na Državnom prvenstvu U21 osvojio je 1. mjesto te je sudjelovao na brojnim turnirima s kojih se vraćao s osvojenim zlatnim, srebrnim i brončanim medaljama.

7. STELLA VIDOVIĆ, članica Taekwondo kluba „Olympic“
Stella je juniorka koja je ove godine osvojila 1. mjesto na Državnom juniorskom prvenstvu, u kategoriji do 44 kg.

8. IVONA JELIĆ, članica Taekwondo kluba „Olympic“
Ivona je ove godine osvojila 1. mjesto na Državnom kadetskom prvenstvu, u kategoriji do 59 kg, 1. mjesto na President cupu, u kategoriji kadetkinja do 59 kg, 1. mjesto na Europskom klupskom prvenstvu, u kategoriji kadetkinja do 59 kg te 3. mjesto na Europskom kadetskom prvenstvu, u kategoriji do 59 kg

9. DANIELA JELIĆ, članica Atletskog kluba „Sveti Ante“ Knin
Daniela je po kriterijima HHO-a vrhunska sportašica III kategorije. Daniela je državna rekorderka na 60 m u kategoriji mlađih juniorki (U18) te članica reprezentacije Hrvatske u štafeti 4×100 m, a ove godine se ističu i osvojeno 1. mjesto na juniorskom Prvenstvu Balkana u štafeti 4×100 m, 1. mjesto na Prvenstvu Balkana u štafeti 4×100 m (mlađe juniorsko), 2. mjesto na seniorskom Prvenstvu Hrvatske na 100 m, 3. mjesto na seniorskom Prvenstvu Hrvatske u skoku u dalj, 2. mjesto na seniorskom Prvenstvu hrvatske u dvorani na 60 m te 2. mjesto na mlađe seniorskom Prvenstvu Hrvatske u skoku u dalj

10. MARKO ČEKO, član Atletskog kluba „Sveti Ante“ Knin
Marko, po kriterijima HHO-a sportaš II kategorije i ove godine nastavlja s postizanjem
vrhunskih rezultata, nabrojat ćemo samo neke od njih:
– 1. mjesto na seniorskom Prvenstvu Hrvatske u skoku u dalj
– 1. mjesto na seniorskom Prvenstvu Hrvatske u dvorani na 60 m
– 1. mjesto na mlađe seniorskom Prvenstvu Hrvatske u skoku u dalj
– 3. mjesto na seniorskom Prvenstvu Balkana u dvorani u skoku u dalj
– 2. mjesto na mitingu Svjetske atletske serije u skoku u dalj koji se održao u Bernu (Švicarska)
– 1. mjesto na „Hanžekovićevom memorijalu“ u skoku u dalj u nacionalnoj konkurenciji

11. BORIS ŠILJEG, član Športskog ribolovnog društva Krka Knin
Kao dugogodišnji član Športskog ribolovnog društva Krka Knin, Boris je ove godine nastupio i kao član nacionalne reprezentacije na svjetskom prvenstvu u Bugarskoj te je na Državnom natjecanju u disciplini „Ribolov predatora s obale umjetnim mamcima“ osvojio 3. mjesto.

KLUBOVI

I naši sportski klubovi su tijekom 2021. godine postizali iznimne sportske rezultate te su promicali kninski sport diljem Republike Hrvatske i svijeta, a među mnogim uspješnim klubovima u ovoj godini se izdvajaju:

KLUB SJEDEĆE ODBOJKE KNIN 95, viceprvaci Kupa Hrvatske, osvajači naslova prvaka Hrvatske te turnira Oluja 2021. i Mediteran Open u Splitu. Dva igrača ovoga već godinama uspješnog Kluba, gospoda Goran Dujmović i Vinko Oroz na Europskom prvenstvu u Turskoj osvojili su 6. mjesto;

ODBOJKAŠKI KLUB MLADOST 2000 je, unatoč problemima s pandemijom iz malog Kluba narastao u Klub sa 70-tak mladih članica koje svojim samoprijegornim radom osnažuju Klub i promoviraju sport u Kninu. Seniorska ekipa Mladosti trenutačno zauzima prvo mjesto na tablici Lige.

TRENERI

Za postignute vrhunske rezultate kninskih sportaša u 2021. godini velika zasluga pripada i njihovim trenerima, vrsnim sportskim znalcima i entuzijastima:

1. DRAGAN PINJUH, trener kadetske i U21 reprezentacije te osnivač i trener Taekwondo kluba „DIV KNIN“
2. STIPE JARLONI, osnivač i trener Taekwondo kluba „Olympic“
3. DRAŽEN LASIĆ, trener Atletskog kluba „Sveti Ante“ Knin te službeni trener reprezentacije Hrvatske na seniorskom prvenstvu Balkana u dvorani održanom u Istanbulu, Turska.

Izbornik