• Naslovna
  • Društvo
  • Završena energetska obnova Doma za starije i nemoćne osobe Knin

Završena energetska obnova Doma za starije i nemoćne osobe Knin


Nakon više od godine dana intenzivnih radova uspješno je realiziran infrastrukturni projekt „Energetska obnova Doma za starije i nemoćne osobe Knin“. Upravo tim povodom je u Kninu održana završna konferencija nešto više od 4 milijuna kuna vrijednog projekta kojeg je pripremila i provela Razvojna agencija Šibensko-kninske županije u suradnji s Domom za starije i nemoćne osobe Knin.

Projekt je sa oko 42% sredstava financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, 40% projekta financirano je nacionalnim sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, dok je preostalih 18% vrijednosti projekta sufinancirala Šibensko-kninska županija kao osnivač ustanove i to putem HBOR kredita.

Projektom energetske obnove kompletno je obnovljena vanjska ovojnica objekta, zamijenjena je stolarija energetski učinkovitijom te je potpuno saniran krov smještajnog i restoranskog dijela objekta. Mjere energetske obnove rezultirale su smanjenjem emisije CO2 za čak 98 tisuća kilograma godišnje, a energetski razred objekta prešao je iz razreda D u razred A.

Već u prvoj, nepotpunoj sezoni grijanja, ustanova je potrošila za trećinu manje energenta za grijanje od ranijeg prosjeka i ostvarila znatne financijske uštede, a ujedno se podigla i kvaliteta života korisnika usluga u Domu.

Izvor: ŠibenikIN

Izbornik