• Naslovna
  • Društvo
  • Gradu odobrena bespovratna sredstva za uređenje igrališta dječjeg vrtića

Gradu odobrena bespovratna sredstva za uređenje igrališta dječjeg vrtića


Gradu Kninu odobrena su bespovratna sredstva za uređenje igrališta dječjeg vrtića, priopćili su iz gradske uprave.

Središnji ured za demografiju i mlade Republike Hrvatske objavio je Odluku o dodjeli bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave za ulaganja u objekte dječjih vrtića, prema kojoj su Gradu Kninu odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 246.161,00 kuna za uređenje i opremanje igrališta dječjeg vrtića iza Područnog odjela Radost. Kako je ukupna vrijednost projekta 633.190,25 kuna Grad Knin je osigurao preostala sredstva u Proračunu za 2021. godinu.

Projekt ulaganja u objekte dječjeg vrtića prijavljen je u suradnji s JU Lokalnom razvojnom agencijom Matica koja je pripremila dokumentaciju i projektnu prijavu za Grad Knin. Tom prilikom je sklopljen Sporazum o partnerstvu s Općinom Biskupija jer Dječji vrtić Cvrčak iz Knina pruža odgojno-obrazovne usluge djeci s područja Biskupije temeljem Sporazuma s Gradom kao osnivačem.

Projekt obuhvaća prvu fazu ulaganja u uređenje dječjeg igrališta, odnosno nabavu i opremanje fiksnom opremom – spravama iza objekta Područnog odjela Radost u ulici 4. Gardijske brigade 16 u Kninu. Radovi obuhvaćaju vodovodne i građevinske radove, a oprema nabavu njihalica, ljuljački, anti-stres podloga i ostale potrebne opreme za igralište.

U odjelu boravi 53 djece u 10-satnom programu koji još uvijek nemaju adekvatno uređen prostor za boravak vani, izuzev nekoliko sprava ispred samog ulaza u objekt. Da bi Dječji vrtić osigurao adekvatne uvjete za boravak djece prema Državnom pedagoškom standardu u objektu Područnog odjela Radost nužno je urediti i opremiti igralište koje će koristiti više od 50 djece koja borave u vrtiću u 10-satnom programu.

Grad Knin je 2017. godine pokrenuo inicijativu uređenja novog područnog odjela dječjeg vrtića u Kninu kako bi se omogućilo većem broju djece pohađanje vrtića. Grad je riješio i imovinsko-pravne odnose za objekt te je većim dijelom sufinancirao radove na uređenju i opremanju objekta. Ukupna vrijednost ulaganja u uređenje i opremanje novog vrtića bila je oko 4.600.000,00 kn uz sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Izbornik