Biskupija: Istresao smeće ispred zgrade Općine


btr

Jedan mještanin Općine Biskupija je, nezadovoljan jer mu nije odvezen otpad, istresao smeće ispred zgrade Općine Biskupija.

Evo što nam je ispričao komunalni redar Općine Biskupija Milenko Simić.

– Molio bih da se objavi ova priča jer postoji dosta veliki otpor stanovnišva za obavezu razdvajanja komunalnog otpada, iako čak i djeca vrtićke dobi uče kako se to radi.

Kako su svi Gradovi i Općine u Republici Hrvatskoj u obavezi osigurati odvojeno prikupljanje komunalnog otpada, tako je i Općina Biskupija putem svog komunalnog pogona, Komunalnog društva Biskupija d.o.o. prije nekoliko mjeseci počela s prikupljanjem otpada na taj način.

Stanovništvu su u više navrata poslane brošure s uputama kako se isti odvaja. Postavljeni su kontejneri za plastiku i papir na raznim lokacijama u naseljima općine, a svakom domaćinstvu poslan je plan odvoza miješanog komunalnog otpada, plastike i kartona za tekuću godinu. Uz to, radnici Komunalnog društva Biskupija d.o.o. redovno upućuju stanovnike kako se isti odvaja. Radnici, također, prilikom prikupljanja miješanog komunalnog otpada u predviđenim spremnicima, upozoravaju kako isti neće biti odvezen ako se pravilno ne razdvaja.

Jučer je oko 10 sati jedan muškarac srednjih godina, iz protesta što mu radnici navedenog komunalnog društva, nakon više predhodnih upozorenja prilikom odvoza miješanog komunalnog otpada, isti nisu odvezli, kantu s otpadom istresao ispred upravne zgrade Oćine Biskupija u Orliću.

Ponavljam, otpad nije pravilno razdvajan, u kanti za miješani komualni otpad bilo je svašta, bilo je puno plastike i konzervi… Sve je zabilježeno nadzornim kamerama na upravnoj zgradi Općine, identitet muškarca utvrđen, a policija obavještena. Policija je i postupila protiv tog muškarca i bit će mu upućena prijava za remećenje javnog reda i mira.

S moje strane napravljen je zapisnik s fotografijama i izdana novčana kazna za prekršaj iz članka 52. stavke 1. Odluke o komunalnom redu Općine Biskupija u iznosu od tisuću kuna – ispričao nam je komunalni redar Općine Biskupija.

I. Š.

Izbornik