Studijsko putovanje u okviru projekta Čarobni svijet


Stručnjaci koji sudjeluju u projektu Čarobni svijet otišli su na trodnevno studijsko putovanje u Zagreb. Prilikom osmišljavanja studijskog putovanja, vodilo se računa o svrsi Projekta. Stoga su dogovoreni sastanci i obilasci koji će stručnjake dodatno informirati i pružiti im širu sliku.

Stručnjaci su obišli Centar za pružanje usluga u zajednici i savjetovalište Luka Ritz, Udrugu Roda, Udrugu Hrabri telefon te Pučko otvoreno učilište Korak po korak. Svi sastanci bili su izrazito korisni jer su pružili priliku za razmjenu iskustava stručnjaka u velikom gradu i stručnjaka koji dolaze iz mnogo manjeg grada. Znakovito je kako unatoč različitom okruženju dijele jednaku izraženu potrebu za podrškom u zajednici te slične probleme koji se tiču financiranja i pronalaska adekvatnog prostora za obavljanje aktivnosti. Uz razmjenu iskustava, stručnjaci su dobili mnoštvo savjeta i korisnih informacija koje će koristiti budućem radu Udruge Čarobni svijet i njezinom daljnjem razvoju u cilju pružanja što bolje podrške djeci, mladima i obiteljima u našem gradu. Nadalje, povezivanje organizacija, „ispružena ruka suradnje“ i međusobna podrška organizacija doprinose kvalitetnijem radu i pružaju obostrano zadovoljstvo.

Udruga „Čarobni svijet“ u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Knin provodi projekt Čarobni svijet UP.02.1.2.01.0004 koji je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda.
Vrijednost projekta je 736.295,28 kuna.

Huknet/sponzorirani članak

Izbornik