• Naslovna
  • Društvo
  • Šef županijskog Stožera snimljen na večeri, on tvrdi da nije kršio epidemiološke mjere: ‘Dogovorili smo se, našli te jeli i pili’

Šef županijskog Stožera snimljen na večeri, on tvrdi da nije kršio epidemiološke mjere: ‘Dogovorili smo se, našli te jeli i pili’


Fotografija na kojoj je Nikola Blažević, načelnik Županijskog stožera civilne zaštite i zamjenik župana Šibensko-kninske županije na večeri s još šest osoba poslana je danas medijima uz tvrdnju da je nastala 12. siječnja u restoranu hotela Ivan u Kninu, piše Šibenik IN.

Ovaj portal piše da im se Blažević cijeli dan ne javlja, a o svemu se večeras oglasio putem Facebooka. Tvrdi da nije kršio epidemiološke mjere, ali ne poriče da je riječ o nedavno nastaloj fotografiji. Iz hotela pak tvrde da kod njih nikakva večera nije organizirana.

Čim je fotografija danas stigla na redakcijski mail iz Šibenik In-a su kontaktirali Blaževića, ali on im nije uzvraćao pozive ni poruke. Nazvali su zatim hotel Ivan u Kninu. Čovjek koji se predstavio kao brat vlasnice hotela kazao je kako Blažević nije nedavno bio u njihovom restoranu te kako večere organiziraju isključivo za goste hotela strogo se pridržavajući epidemioloških mjera.

Budući da je na fotografiji s Blaževićem i Željko Šimunac, zamjenik ravnateljice Razvojne agencije Šibensko-kninske županije, novinari Šibenik IN-a nazvali su i njega. Kada su ga pitali je li zajedno s Blaževićem bio na večeri u Kninu 12. siječnja kazao je da nema komentara.

– Ne mogu sada pričati, zauzet sam – kazao je i poklopio.

Nikolu Blaževića su novinari ovog šibenskog portala i dalje pokušavali dobiti, ali nije im se javio. Potom se nakon što je portal Index objavio razgovor s njim javio novinaru Šibenik In-a i kazao kako je sve što ima reći o fotografiji koja se pojavila objavio na svom Facebooku.

Evo što je Blažević objavio na facebooku:

“‘Dana 18. siječnja 2021. godine (ponedjeljak) više medijskih kuća objavilo je tekst kojim se javno insinuira da sam, zajedno sa svojim prijateljima, kršio epidemiološke mjere i organizirao večeru za kolege iz Hrvatske demokratske zajednice. Objavljena informacija nije ni istinita ni vjerodostojna, jednako kao što nisu vjerodostojne konotacije kojima se privatno druženje nekolicine povezanih osoba dovodi u vezu s kršenjem epidemioloških mjera. Fotografija koja je objavljena u medijima, a na kojoj 7 (sedam) osoba sjedi za zajedničkim stolom nije nastala u ugostiteljskom objektu koji bi pružao usluge mimo važećih ograničenja propisanih odlukama nacionalnog stožera civilne zaštite. Nadalje, ni broj okupljenih osoba nije suprotan odluci nacionalnog stožera koja propisuje ograničenje broja osoba na privatnim okupljanjima kakvo je bilo i ono koje je objavljeno na prijepornoj fotografiji. Na predmetnom okupljanju nisam bio nazočan službeno nego privatno, nisam ga organizirao ja, nego moj bliski rođak proslavljajući važan obiteljski događaj koji nema nikakve veze s Hrvatskom demokratskom zajednicom čiji sam član. Na istom se nalaze osobe koje poznajem 20 i više godina te nije prekršena nijedna epidemiološka mjera na štetu drugih fizičkih ili pravnih osoba.

Zaključno, fotografija jest autentična u odnosu na osobe koje se na njoj nalaze, no sve ostalo što se negativno konotira spram predmetne fotografije nije ni istinito ni vjerodostojno. Živimo u vremenu u kojem dodatni dodir prsta (namjeran ili nenamjeran?!) može prouzročiti medijsku zainteresiranost, zlurade konstrukcije, te osudu bez suđenja i prava na obranu. Kaj god, što bilo da bilo, neću dopustiti nikome pa ni zainteresiranoj javnosti da ulazi u moj dom i u moj život. U ovom konkretnom slučaju čuo sam se s ljudima iz svog okruženja. Dogovorili smo se, našli te jeli i pili o trošku onoga koji nas je pozvao da se nađemo u reduciranim uvjetima prilagođenim epidemiološkoj situaciji. Privatnim angažmanom nisam ugrozio nikoga, a javnim…, i dalje nastavljam biti odgovoran’, napisao je Blažević.

Šibenik IN podsjeća da je na snazi i dalje mjera zabrane okupljanja više od dva kućanstva na privatnim okupljanjima, kao i zabrana rada restorana te hotelskih restorana osim za goste hotela.

Izvor: Šibenik IN

Izbornik