Foto: Udruga Carza održala niz radionica u okviru projekta “Aktivna slika”


Kreativne mlade aktivistice iz Udruge za kulturu i umjetnost Carza održale su niz uspješnih radionica u okviru projekta „Aktivna Slika“. Likovne tehnike, kulturna baština kroz teoriju i praksu i rekonstrukcija starih predmeta neke su od zanimljivih radionica koje je ova udruga provela.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje u budućim kreativnim susretima, javite se na vrijeme i rezervirajte svoje mjesto. Nećete požaliti! Kontakti su na kraju ovoga članka.

Likovne radionice

Kroz likovnu radionicu održane su vježbe iz crtanja uz stručno mentorstvo slikarske dizajnerice.

Ova radionica osmišljena je s ciljem poticanja kreativnosti kod djece te edukacije u likovnoj kulturi i osnovnim slikarskim tehnikama. Tako su se učili i osnovni likovni pojmovi i elementi, a cijeli proces uključivao je i praktični rad.

Eko etno, Izradi sam, obnova tkalačkog stana

Cure iz Carze organizirale su i Eko Etno predavanja na temu kulturne baštine našeg kraja nakon čega su osmislile i kreativno izražavanje na ovu zanimljivu temu.

Nisu tu stale. Kroz akciju “Izradi sam” podučavana je samostalna izrada i rekonstrukcija starih predmeta, a prikazana je i potpuna rekonstrukcija starog i oštećenog tkalačkog stana.

Radionice su imale i humanitarni karakter budući da je provedena i akcija šivanja maskica za lice koje su podijeljene građanima i članovima udruge.

Projekt „Aktivna Slika“ financirao je Grad Knin, a sve radionice su organizirane prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo vezano uz Covid-19.

Prijavite se na nove radionice

Iz udruge pozivaju sve zainteresirane za buduće radionice da na vrijeme rezerviraju svoje mjesto jer je zbog situacije s koronavirusom broj sudionika ograničen.

Dodatne informacije možete pronaći na Facebook stranici udruge kao i na njihovom Instagram profilu.

E.mail adresa udruge je udrugacarza@gmail.com, kontakt telefon 0997432195, a poštanska adresa – Udruga za kulturu i umjetnost Carza, Dr. Franje Tuđmana 28, Knin.

I. Š.

Izbornik