Večeras na tvrđavi Kerekesh Teatar i komedija Ringišpil


Piše: TZ grada Knina

U sklopu manifestacije Ljeto u Kninu, u organizaciji Grada Knina i Turističke zajednica Grada Knina, večeras, 9. rujna, s početkom u 20:30 sati, na Kninskoj tvrđavi održat će se predstava Ringišpil, u izvedbi Kerekesh Tetara. Riječ je o najnovijoj komediji Ljubomira Kerekeša, u kojoj glumi zajedno s Janom Kerekešom. Ulaz na predstavu je besplatan, broj osoba je ograničen, ali mjesta još uvijek ima.Kako biste osigurali mjesto, predbilježite se na vrijeme.

Po prvi put u Knin na gostovanje dolazi Kerekesh Teatar i sa sobom „donose“ najnoviju komediju „Ringišpil“. Zašto dudu nije dobro predugo cuclati? Kako razgovarati s tetama u vrtiću pored popišanog kreveta? Kako pristupiti djevojci? Što napraviti kad popušiš prvi šamar? Kako od djeteta napraviti čovjeka? Sve odgovore dobiti ćete u dnevnom boravku skromnog stančića, gdje samohrani otac započinje trnovit put odgoja svog sinčića. Ovako velika odgovornost iziskuje s očeve strane veliku sposobnost kao i obavezu, ali osim velike ljubavi prema sinu, otac Stanko nažalost ne raspolaže impozantnim životnim iskustvom kao ni inteligentnom nadogradnjom. Sin Tonko je, s druge strane, isto tako nažalost, zarobljenik genetike koja sa razvojem sve više pokazuje svoju postojanost. Svaki period života ima svoje lice i naličje, tako da u određenim trenucima života polako uočavam sličnost, pa čak i autentičnost ponavljanja istog.

Ovo je priča o hrabrosti, odlučnosti i svijesti o životu u kojem se sve ponavlja, tj. vrti kao ringišpil.

S obzirom na sve okolnosti, molit ćemo sve na pridržavanje mjera razmaka (bit će postavljene stolice) i korištenje dezinfekcijskih sredstava koji će biti dostupni na ulazu u tvrđavu. Također, prema preporukama nacionalnog i lokalnog civilnog stožera, svi posjetitelji će se popisivati na samom ulazu. Broj mjesta ograničen, ali mjesta još uvijek ima. Također, zbog sve svježijih večeri, a osobito na tvrđavi, napominjemo svim posjetiteljima da se „dobro“ obuku.

Kako bi se skratilo vrijeme čekanja prilikom popisivanja, možete se predbilježiti porukom na Facebook stranici Knin Tourist Board ili na e-mail adresu info@tz-knin.hr; potrebno je poslati svoje osnovne podatke: ime, prezime, broj telefona, a prilikom ulaska ćete se samo morati potpisati*.

*Svojim potpisom sudionik okupljanja potvrđuje da je izmjerio tjelesnu temperaturu i da nije viša od 37,2°C, da se osjeća dobro i da nema ukućana u samoizolaciji, da nije boravio unutar prethodnih 14 dana u inozemstvu odnosno ako jest da ima negativan PCR test koji nije stariji od 48 sati, da nije u proteklih 14 dana imao kontakt s osobom zaraženom SARS-CoV-2 virusom te da nema niti jedan od sljedećih simptoma: temperatura, kašalj, nedostatak zraka, grlobolja, curenje nosa ili gubitak njuha.

Izbornik