• Naslovna
  • Kultura
  • Ljeto u Kninu: U ponedjeljak na tvrđavi hit komedija Tajkuni

Ljeto u Kninu: U ponedjeljak na tvrđavi hit komedija Tajkuni


Piše: TZ grada Knina

U sklopu manifestacije Ljeto u Kninu, u organizaciji Grada Knina i Turističke zajednica Grada Knina, u ponedjeljak, 24. kolovoza, s početkom u 20:00 sati održat će se predstava Tajkuni Kazališne glumačke družine Histrion na tvrđavi. Predstavu prema djelu Mire Gavrana režirao je Zoran Mužić. U predstavi glume Ana Marija Percajić, Hrvoje Klobučar, Franka Klarić i Zijad Gračić. Ulaz na predstavu je besplatan.

Predstava koja komentira grabež i pohlepu, ismijava ljudske mane te kritički preispituje poduzetničke navike našeg doba. Ironija, satira, komični obrati i glumačka vještina jaka su kazališna oruđa kojima se Histrioni već desetljećima služe, a u slučaju ove komedije i zrelo kritiziraju te zahtijevaju preuzimanje odgovornosti za poslovne poteze nastale u vremenu stvaranja poduzetničke klime u kojoj je čovjek čovjeku vuk na lovištu bez lovostaja.

S obzirom na sve okolnosti, molit ćemo sve na pridržavanje mjera razmaka (bit će postavljene stolice) i korištenje dezinfekcijskih sredstava koji će biti dostupni na ulazu u tvrđavu.

Također, prema preporukama nacionalnog i lokalnog civilnog stožera, svi posjetitelji će se popisivati na samom ulazu. Broj mjesta ograničen. U slučaju lošeg vremena, predstava će se odgoditi na povoljniji termin.

Kako bi se skratilo vrijeme čekanja prilikom popisivanja, možete se predbilježiti porukom na Facebook stranici Knin Tourist Board ili na e-mail adresu info@tz-knin.hr; potrebno je poslati svoje osnovne podatke: ime, prezime, broj telefona, a prilikom ulaska ćete se samo morati potpisati.

Svojim potpisom sudionik okupljanja potvrđuje da je izmjerio tjelesnu temperaturu i da nije viša od 37,2°C, da se osjeća dobro i da nema ukućana u samoizolaciji, da nije boravio unutar prethodnih 14 dana u inozemstvu odnosno ako jest da ima negativan PCR test koji nije stariji od 48 sati, da nije u proteklih 14 dana imao kontakt s osobom zaraženom SARS-CoV-2 virusom te da nema niti jedan od sljedećih simptoma: temperatura, kašalj, nedostatak zraka, grlobolja, curenje nosa ili gubitak njuha.

Izbornik