• Naslovna
  • Društvo
  • Sprema se prosvjed protiv mjera Stožera i sudska tužba protiv države zbog ograničavanja prava i sloboda

Sprema se prosvjed protiv mjera Stožera i sudska tužba protiv države zbog ograničavanja prava i sloboda


Preko sto tisuća članova prikupila je Facebook grupa pod nazivom Tražimo ukidanje Nacionalnog stožera civilne zaštite (LINK)

“Cilj je ove grupe djelovati protiv restriktivnih mjera i ograničavanja prava i sloboda građana od Nacionalnog stožera civilne zaštite. Nastojat će se Stožeru poslati jasnu i nedvosmislenu poruku da su političke, dvosmislene i restriktivne mjere neprihvatljive u suvremenom društvu 21. stoljeća i otvoreno zadiru i u sam Ustav RH.

Stoga će se djelovati u dvama smjerovima. Prvi je organizacija prosvjeda u Zagrebu i to u onom trenu kada broj članova grupe i procjene budu ukazivali da će prosvjed biti dovoljno masivan. Drugi je pravne prirode – organizacija sudske tužbe protiv RH u kojoj će moći sudjelovati svaki član koji to slobodnom voljom želi.

Ako želite pomoći poslati civiliziranu poruku Stožeru na jedan od spomenutih načina, slobodno se priključite. Za početak možete pomoći dijeljenjem grupe ili slanjem pozivnica vašim poznanicima. Nije prihvatljivo novo normalno, tražit ćemo da se vrati ono staro.”, poručuju administratori grupe.

I. Š.

Izbornik