• Naslovna
  • Kultura
  • I kninska knjižnica uključila se u manifestaciju Noć knjige

I kninska knjižnica uključila se u manifestaciju Noć knjige


Unatoč izolaciji i zatvorenim vratima zbog pandemije i kninska knjižnica uključila se u manifestaciju Noć knjige!

Deveta Noć knjige 23. travnja donosi gotovo 200 virtualnih programa i sadržaja knjižnica, antikvarijata, osnovnih i srednjih škola, kazališta, ilustratora, prevoditelja, pisaca i drugih kreativaca te otvorenje manifestacije na HTV-u i društvenim mrežama, a ovogodišnje zaštitno lice manifestacije, patuljak Čituljak poručuje: “S knjigom nisi izoliran!”

Narodna knjižnica Knin pripremila je program iz izolacije, a riječ je o jednom natječaju i jednom predstavljanju knjige.

Nagradni natječaj “Moj omiljeni književni junak”

Na nagradni natječaj “Moj omiljeni književni junak” mogu se prijaviti odrasli i djeca.

– Nacrtajte svoje najdraže junake i likove iz romana, bajke ili stripa. Svoje crteže potom uslikajte, a fotografije sa svojim podacima nam pošaljite u inbox facebook stranice Narodna knjižnica Knin. Natječaj je otvoren do 22. travnja do 12 sati. Najbolji rad nagradit ćemo poklon paketom koji će stići na vašu kućnu adresu. Tehnika crtanja, dob i mašta u ovom natječaju su neograničeni – poručili su iz knjižnice.

Virtualno predstavljanje knjige “Zabranjena ljubav” autora Ilijana Tanjge

Naša knjižnica organizirat će i virtualno predstavljanje knjige “Zabranjena ljubav” autora Ilijana Tanjge.

– U skladu s dosadašnjom praksom Narodna knjižnica Knin potiče i promovira domaće neafirmirane talente u sferi kulture i kreativnosti pa smo se odlučili promovirati knjigu kninskog autora. Više o mladom autoru koji zaslužuje vašu pažnju čitajte na sam dan manifestacije, 23. travnja na našoj facebook stranici – pozvali su iz knjižnice.

I. Š.

Izbornik