Treći dan bez novooboljelih u županiji


Treći je dan bez novooboljelih u županiji, javili su iz županijskog Stožera civilne zaštite. Evo priopćenja:

“Na području naše županije nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19, tako da je broj zaraženih osoba i dalje 81.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 10 osoba, od kojih je jedna osoba na respiratoru. Dva pacijenta su i dalje na respiratoru u KBC Split. Od počeka epidemije do danas imamo 20 ozdravljenih osoba.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 426 osoba, od čega je 279 osoba kontakt s oboljelim od COVID-19, a u samoizolaciji je ukupno 357 osoba. U zadnja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj nije bilo dojava o kršenju mjera samoizolacije.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, donio je Odluku o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Šibensko-kninske županije. Ubuduće će tako, stanovnici naše županije slobodno moći putovati iz grada u grad, općine u općinu ili u bilo koje mjesto u Šibensko-kninskoj županiji. E-Propusnice će biti potrebne samo za odlazak na područje druge županije. Što se tiče otoka, i dalje je na snazi Odluka o mjerama ograničavanja javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu.

Treći dan za redom smo bez novooboljelih, od danas unutar županije možemo se kretati bez e-propusnica, ali to ne znači da se možemo opustiti što se tiče epidemioloških preporuka. I dalje apeliramo, poštujte preporuke Stožera civilne zaštite RH, izbjegavate nepotrebna putovanja i kontakte jer o nama samima ovisi koliko će ovakvo stanje trajati.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr”, stoji u priopćenju kojega potpisuje načelnik Stožera Goran Pauk.

I. Š.

Izbornik