• Naslovna
  • Društvo
  • Od danas za kretanje unutar županije više ne trebate propusnicu

Od danas za kretanje unutar županije više ne trebate propusnicu


Od danas za kretanje unutar županije više ne trebate propusnicu, izvijestio je gradski Stožer civilne zaštite. Evo priopćenja:

“Nakon usuglašavanja svih lokalnih stožera civilne zaštite sa Stožerom civilne zaštite Šibensko-kninske županije, te uz pozitivno mišljenje epidemiološke službe Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije, upućen je Zahtjev Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske za ukidanje ePropusnica za kretanje gradana unutar granica naše zupanije.

Nacionalni Stožer civilne zaštite je 19. 04. 2020. donio Odluku o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Šibensko-kninske županije, čime se ukida obveza ishođenja ePropusnice za kretanje građana unutar naše Županije. Dakle, ePropusnice će biti nužna samo za potrebe odlaska na područje drugih županija.

Ovim putem apeliramo na naše sugrađane da na ovu mjeru ne gledaju kao na potpuno relaksiranje svih protuepidemijskih mjera, budući i dalje trebamo svi biti na oprezu kako se zaraza COVID-19 ne bi dalje širila među stanovništvom. Dakle, i dalje vrijede pravila propisana od strane Stožera civilne zaštite o minimiziranju izlazaka iz svog doma, poštivanju socijalne distance, zabrani zadržavanja na javnim površinama te o korištenju zaštitnih sredstava.

Budimo odgovorni za vlastito zdravlje, zdravlje naših obitelji i svih naših sugrađana!
#OSTANIDOMA”, stoji u priopćenju.

I. Š.

Izbornik