Osnovan Centar za mlade


Udruga „Čarobni svijet“ u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Knin provodi projekt Čarobni svijet UP.02.1.2.01.0004 koji je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Vrijednost projekta je 736.295,28 kuna.

Proteklih mjeseci u novoopremljenom prostoru udruge provode se radionice jačanja pozitivne slike o sebi, prepoznavanje vlastitih snaga i razvoj povjerenja u druge odrasle osobe kao i radionice pomoći u učenju. Sredstvima ESF-a kupljena je oprema kojom je uređena prostorija za okupljanja djece i mladih i osnovan je Centar za mlade. Centar trenutno posjećuje pedesetak djece u svom slobodnom vremenu, a uz ranije navedene radionice omogućena su im druženja, društvene igre, literatura, raznovrsna didaktika i materijali za rad. Kroz navedene aktivnosti djeca imaju podršku stručnih osoba iz svoje zajednice.

Samim projektom organizirane su javne usluga i sadržaji za bolju kvalitetu života djece i podrška roditeljima na putu odrastanja njihove djece koje će se kroz Centar nastaviti provoditi i po završetku projekta Čarobni svijet.

Stručnjaci koji su dio projekt i stječu znanja kroz edukacije, moći će i u budućnosti primjenjivati i unaprjeđivati ta znanja, te raditi s djecom i mladima.

Ovakvim radom i poboljšanjem javnih usluga u našoj zajednici Udruga „Čarobni svijet“ razvija dugogodišnju viziju podrške djeci i obiteljima u odrastanju i funkcioniranju kroz svakodnevne izazove življenja u vremenu intenzivnih promjena na svim područjima društva.

Huknet/sponzorirani članak

Izbornik