• Naslovna
  • Društvo
  • Zabrana napuštanja prebivališta i podnošenje zahtjeva za izdavanje propusnice

Zabrana napuštanja prebivališta i podnošenje zahtjeva za izdavanje propusnice


S ciljem smanjenja rizika od prijenosa bolesti COVID-19, Nacionalni stožer civilne zaštite je donio Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, kojom je ograničen međugradski promet.

Kretanje unutar područja Grada Knina će biti i dalje moguće, s tim da i ovim putem preporučujemo da kretanje svedete na minimum. Kretanje izvan mjesta prebivališta će biti moguće samo uz Propusnice, izvijestili su na službenoj stranici Grada – knin.hr.

“Sukladno donešenoj Odluci, Stožer civilne zaštite Grada Knina izdaje propusnice SAMO za one koji prebivalište napuštaju iz vitalnih razloga poput skrbi o starijima, djeci i kupnji hrane (izvan mjesta prebivališta). Za stanovnike koji trebaju hitnu medicinsku skrb izvan mjesta prebivališta propusnicu izdaje izabrani liječnik obiteljske medicine, a za sve ostale razloge, poput odlaska na posao, Propusnicu izdaje poslodavac.

Ukoliko spadate pod skupinu kojoj Gradski stožer treba izdati propusnicu, molimo da skinete obrazac Zahtjeva ispod ove objave i popunjenog ga vratite na e-mail: stozer@knin.hr. Zahtjevi se zaprimaju isključivo elektronskim putem, a iznimno, ukoliko netko nema mogućnost slanja Zahtjeva elektronskim putem, isti se može javiti tijekom radnog vremena na telefon 022/664-411, te će mu, ukoliko udovoljava uvjete, biti izravno izdana odgovarajuća Propusnica.

Zahtjev možete preuzeti na linku ispod.

Zabrana napuštanja prebivališta i podnošenje zahtjeva za izdavanje Propusnice

Izbornik