U Kninu uspostavljen Klub za zapošljavanje osoba s invaliditetom i osoba starije životne dobi


U sklopu projekta ‘Ja želim raditi’ kojeg provodi Razvojna agencija Šibensko-kninske županije u Kninu je uspostavljen Klub za zapošljavanje osoba s invaliditetom i osoba starije životne dobi koji se nalazi u prostorijama Ureda HGK za područja posebne državne skrbi Knin.

– Klub za zapošljavanje namijenjen je osobama s invaliditetom i osobama starije životne dobi. Glavni cilj Kluba za zapošljavanje je pružiti usluge koje će pomoći korisnicima tijekom procesa pronalaska zaposlenja. Klub za zapošljavanje osoba s invaliditetom i osoba starije životne dobi nastavit će s radom i nakon završetka projekta pod vodstvom Ureda HGK za područja posebne državne skrbi Knin – poručuju iz Razvojne agencije Šibensko-kninske županije.

Za potrebe Kluba za zapošljavanje osmišljen je i izrađen priručnik ‘Kako tražiti i pronaći posao’. Priručnik je namijenjen nezaposlenim osobama starije životne dobi i osobama s invaliditetom, a sadrži teme poput selekcije, izrade profila, profesionalnog usmjeravanja, posredovanja, grupnog i individualnog savjetovanja. Na raspolaganju korisnicima Kluba je i savjetovanje, koje je održano pod vodstvom stručnjaka.

– Na savjetovanjima su korisnici upoznati s metodama razvoja komunikacijskih i prezentacijskih vještina, postavljanja ciljeva, upravljanja vremenom, upravljanja stresom i razvoja kompetencija. Također, polaznicima je izrađen plan traženja posla, profil, a izrađivali su i molbu za posao, životopis i pripremali se za razgovor za posao. Isto tako, na savjetovanjima korisnici dobivaju informacije o stanju na tržištu rada u Šibensko-kninskoj županiji, kao i o mogućnostima za (samo)zapošljavanje i mjerama koje nudi HZZ uz profesionalno usmjeravanje i individualno savjetovanje – kažu iz Razvojne agencije Šibensko-kninske županije koja provodi projekt Ja želim raditi.

Inače, pri uspostavljanju Kluba vanjski stručnjak surađivao je s voditeljem ureda HGK za područja posebne državne skrbi Knin Josipom Laća koji je dao lokalnu komponentu razvoju prilagođenih usluga profesionalnog usmjeravanja i zapošljavanja ciljne skupine, što je obuhvatilo selekciju, izradu profila, profesionalno usmjeravanje, posredovanje, grupno i individualno savjetovanje te razvoj i uspostavu Kluba za zapošljavanje.

Projekt ‘Ja želim raditi’ vrijedan 860.000 kuna provodi Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, a partneri na projektu su Pučko otvoreno učilište Knin, Srednja škola Lovre Montija i Ured HGK za područja posebne državne skrbi Knin.

Projekt ‘Ja želim raditi’ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Huknet/sponzorirani članak

Izbornik