• Naslovna
  • Društvo
  • Ideja učenika srednje škole: “Mali parkovi za velike snove”

Ideja učenika srednje škole: “Mali parkovi za velike snove”


Tekst: Srednja škola Lovre Montija

U okviru projekta „Znanje za održivo djelovanje“, učenici Srednje škole Lovre Montija osmislili su ideju školskog projekta „Mali parkovi za velike snove“. U izradi plana aktivnosti za realizaciju projekta u zajednici učenicima su pomogle nastavnice Darije Bodrožić-Selak, Marija Vidović i Marijana Zaninović.

Aktivnim sudjelovanjem u realizaciji planiranih aktivnosti potičemo rješavanja problema pasivnosti učenika u lokalnoj zajednici, a kroz suradnju učenika s članovima lokalne zajednice potičemo razvoj svijesti o vrijednostima kao što su međugeneracijska tolerancija, suradnja i volontiranje. Kroz proces pripreme i realizacije projekta ostvariti će se i načela održivog razvoja: osviještenost, volontiranje, suradnja, umrežavanje, aktivizam, odgovornost prema resursima, kvaliteta života, analiza životnog ciklusa proizvoda te uočljivost-mjerljivost.

Rezultat školskog projekta biti će tri mala edukativna parka uređena i održavana pokraj Doma za starije i nemoćne, Pučkog otvorenog učilišta i Srednje škole Lovre Montija koja će pridonijeti povećanju broja zelenih površina grada Knina, ali će biti i mjesto susreta i druženja svih generacija.

U pripremnoj fazi provedbe školskog projekta, učenice 2. razreda jezične gimnazije Gabrijela, Vanja, Nina i Sonja predstavile su projekt u Domu za starije i nemoćne, Zelenilu i čistoći, Pučkom otvorenom učilištu i Gradskom poglavarstvu.

Zahvaljujemo se ravnateljici Doma za starije i nemoćne osobe Knin Ljubici Bagarić, direktorici Čistoće i zelenila Ivani Jelić kao i djelatnici te tvrtke Blanki Šimić, voditeljici Pučkog otvorenog učilišta Knin Sandri Žulj te dogradonačelnici Grada Knina Kristini Perić na izdvojenom vremenu, ponuđenoj suradnji i prepoznavanju važnosti suradnje svih dionika lokalne zajednice u održivom razvoju grada.

Izbornik