Projekt ‘Ja želim raditi’: U Kninu održana motivacijska predavanja za nezaposlene


U sklopu projekta ‘Ja želim raditi’ kojeg provodi Razvojna agencija Šibensko-kninske županije u Kninu su održana četiri motivacijska predavanja za nezaposlene osobe.

Cilj predavanja bio je unaprijediti komunikacijske vještine nezaposlenih i osvijestiti načine pozitivnog razmišljanja s ciljem motivacije za aktivno traženje zaposlenja.

Profesionalni motivator nezaposlene je kroz bogato životno i radno iskustvo motivirao za aktivno traženje zaposlenja. Polaznici su također mogli čuti i pozitivna iskustva osoba koje su pronašle posao i pobijedile dugotrajnu nezaposlenost. Gostujući predavači detaljno su im opisali načine na koje se pobjeđuje nezaposlenost uz navođenje izazova i problema s kojima su se susretali, a ispričali su i gdje danas rade i kakva su im iskustva s tržišta rada.

– Kroz motivacijska predavanja motivator i predavači su životnim i profesionalnim iskustvom nastojali kod polaznika unaprijediti komunikacijske vještine, osvijestiti načine pozitivnog razmišljanja te ukazati na važnost samopoštovanja i samopouzdanja u traženju posla. Tijekom predavanja polaznici su mogli uvidjeti načine nošenja sa stresnim situacijama te s nepovoljnim životnim okolnostima, kao i osmisliti kreativne načine rješavanja teškoća – kažu iz Razvojne agencije Šibensko-kninske županije koja provodi projekt ‘Ja želim raditi’.

Projekt ‘Ja želim raditi’ vrijedan 860.000 kuna provodi Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, a partneri na projektu su Pučko otvoreno učilište Knin, Srednja škola Lovre Montija i Ured HGK za područja posebne državne skrbi Knin.

Projekt ‘Ja želim raditi’ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Huknet/sponzorirani članak

Izbornik