Prijavite se: U Kninu kreću edukacije za rad na uzgoju, branju i preradi ljekovitog i aromatičnog bilja


Edukacije u sklopu projekta ‘Ja želim raditi’ kojim će 45 nezaposlenih osoba, pripadnika ranjivih skupina sa šireg područja Knina biti osposobljeno za rad na uzgoju, branju i preradi ljekovitog i aromatičnog bilja, kreću 30. rujna u Kninu. Prijave su otvorene, a više detalja pročitajte u nastavku.

Program osposobljavanja u sklopu projekta ‘Ja želim raditi’ kreće u ponedjeljak, 30. rujna u 10 sati, a edukacije će se provoditi u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Knin, koji je ujedno i jedan od partnera na projektu.

Edukacije za rad na uzgoju, branju i preradi ljekovitog i aromatičnog bilja namijenjene su nezaposlenim osobama pripadnicima ranjivih skupina, odnosno nezaposlenim osobama s invaliditetom i nezaposlenim osobama starijim od 50 godina sa šireg područja grada Knina.

Kao priprema za osposobljavanje na širem području Knina zasađena su polja ljekovitog bilja gdje će se provoditi praktični dio programa osposobljavanja. Kako je istraživanje tržišta pokazalo da će se poduzeća sve više i više baviti preradom bilja, projektom će biti osposobljena potrebna i kvalificirana radna snaga za taj posao.

Polaznicima osposobljavanja za vrijeme trajanja edukacija bit će osiguran besplatan prijevoz do mjesta održavanja edukacija i prakse, a imat će i osiguran obrok. Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem maila voditelja projekta miro.slavica@rra-sibenik.hr

Kako bi sudjelovali na edukaciji polaznici trebaju dostaviti sljedeće dokumente:

a) Ako su u evidenciji nezaposlenih osoba HZZ-a – potvrda o vođenju u evidenciji HZZ-a;

b) Ako nisu u evidenciji nezaposlenih osoba HZZ-a – izjava osobe da nema posao, raspoloživa je za posao i aktivno traži posao;

c) Osobe od 50 godina i starije – osobna iskaznica

d) Osobe s invaliditetom – nalaz, rješenje ili mišljenje relevantnog tijela vještačenja koje dokazuje vrstu ili stupanj ili postotak oštećenja

Za moguća pitanja slobodno se možete obratiti voditelju projekta putem maila miro.slavica@rra-sibenik.hr

Inače, projekt ‘Ja želim raditi’ vrijedan 860.000 kuna, provodi Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, a partneri na projektu su Pučko otvoreno učilište Knin, Srednja škola Lovre Montija i Ured HGK za područja posebne državne skrbi Knin.

Projekt ‘Ja želim raditi’ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Huknet/Sponzorirani članak

Izbornik