Knin, Vrgorac, Pirovac, Tribunj, Biskupija i Kijevo dobili web stranicu s informacijama o razvrstavanju otpada


Stanovnici  Knina, Vrgorca, Pirovca, Biskupije, Tribunja i Kijeva odsad mogu pronaći sve informacije vezane za razvrstavanje otpada na web stranici ekoregija.hr. Nova, pregledna stranica donosi upute o zbrinjavanju otpada: recikliranju, kompostiranju i odvojenom prikupljanju otpada, kao i načine za sprječavanje njegova nastanka. Web stranica je nastala u sklopu istoimenog projekta Eko Regija (K-V-P-B-T-K): Provedba izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom na području Knina, Vrgorca, Pirovca, Biskupije, Tribunja i Kijeva.

Budući da mnogi još uvijek imaju nedoumice u vezi razvrstavanja otpada, ova stranica će građanima spomenutih predjela omogućiti da u bilo koje doba dana ili noći saznaju sve što ih zanima. Unutar izbornika gdje s otpadom stanovnici mogu pronaći informacije o lokacijama zelenih otoka i spremnika na željenom području te pronaći raspored odvoza otpada za svaku jedinicu lokalne samouprave. Izbornik publikacije omogućuje pregled i preuzimanje letaka o odvajanju otpada i kompostiranju, letke za turiste, plakate, ali i ostale publikacije nastale u sklopu projekta. Za one koji nisu sigurni gdje i kako odložiti otpad, na web stranici je dostupna i tražilica otpada za stanovnike Knina, Vrgorca, Pirovca, Biskupije, Tribunja i Kijeva. Uz sve navedeno, web stranica ekoregija.hr redovito će obavještavati svoje čitatelje o novostima vezanima uz aktivnosti projekta.

Projekt Eko Regija: Provedba izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom na području Knina, Vrgorca, Pirovca, Biskupije, Tribunja i Kijeva financira se iz Kohezijskog fonda Europske unije putem Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 487.808,50 kuna, a bespovratna sredstva odobrena su u iznosu od 414.637,21 kuna, što je gotovo 85% ukupno prihvatljivih troškova. Nositelj projekta Eko regija je Grad Knin, a projekt obuhvaća sljedeće jedinice lokalne samouprave: Grad Knin, Grad Vrgorac, Općina Pirovac, Općina Biskupija, Općina Tribunj i Općina Kijevo.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Grada Knina.

Sponzorirani članak/Huknet

Izbornik