• Naslovna
  • Sport
  • Tvornica talenata: DIV Knin dobio i petog člana Hrvatske reprezentacije; Grbavac i Jakovljević zlatne

Tvornica talenata: DIV Knin dobio i petog člana Hrvatske reprezentacije; Grbavac i Jakovljević zlatne


Piše: Dragan Pinjuh, TK DIV Knin

U Zagrebu u dvorani Sutinskih vrela održao se drugi od tri kriterijska turnira “SUSEDGRAD – SOKOL POKAL 2019” u taekwondou za Kadetsku nacionalnu selekciju i odlazak na Europsko kadetsko prvenstvo u Latviji.

Divovci su na ovoj turnir otputovali s tri starije i dvije mlađe kadetkinje. Lea Grbavac je, nakon što je osvojila prvi turnir, ovim zlatom osigurala kartu i nastup na Europskom kadetskom prvenstvu te time postala peti član TK DIV Knin koji ove godine sudjeluje na europskim i svjetskim prvenstvima.

Njena klupska prijateljica Kristina Jakovoljević (koja se direktno kvalificirala u Turskoj) izvrsnim je borbama osvojila zlatnu medalju i poklonila si najljepši poklon za svoje 14-ti rođendan.

Naši Divovci do sad su osigurali nastup na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Manchesteru (Josip Teskera), dvoje će nastupiti na Europskom juniorskom prvenstvu (Mateo Pratljačić i Petra Batić) te dvoje na Europskom kadetskom prvenstvu (Lea Grbavac i Kristina Jakovljević).

Vrijedi napomenuti da je i podmladak Divovaca briljirao. Nakon što su obje u istoj kategoriju (-33 kg, mlađe kadetkinje), Ana Popović i Nika Dodik pobijedile po tri borbe, morale su snage po drugi put odmjeriti u klupskom finalu.

Za razliku od prošlog puta ovaj put je bilo 6:6 i morala je odlučiti dodatna zlatna runda. Pobijedila je Ana Popović koja osvaja zlatnu medalju, a Nika Dodik srebrnu. Čestitamo osvajačima medalja!

Izbornik