• Naslovna
  • Kultura
  • Veliki uspjeh: KUD “Kralj Zvonimir” predstavljat će županiju na Vinkovačkim jesenima

Veliki uspjeh: KUD “Kralj Zvonimir” predstavljat će županiju na Vinkovačkim jesenima


Piše: Jagoda Štivinović, KUD “Kralj Zvonimir”

Prvi put Knin ima predstavnika na Državnoj smotri folklora – Vinkovačkim jesenima gdje će predstavljati našu županiju!

To su folkloraši i pjevači KUD-a Kralja Zvonimira koji su jučer bili najbolji na Županijskoj smotri folklora Šibensko-kninske županije održanoj u Šibeniku pod nazivom ,,Šibeniče ti si stina“.

Predstavili su naši folkloraši Knin plesom i pjesmom i zaslužili odlazak u Vinkovce gdje, kako je rekao predsjednik Stručnog povjerenstva, idu  “najbolji među najboljima“.

Kako u povjerenstvu rekoše: ,,Mi mislili dolaze djeca, kad ono djevojke i momci. Narasli kninski folkloraši. A tako dobri u plesu i pjesmi. Sve pohvale.“

Podsjetimo, ,,Zvončići“ su bili sudionici Dječje smotre folklora u Vinkovcima već dva puta. Naime, KUD ,,Kralj Zvonimir“ je već godinama na Županijskoj smotri folklora u Šibeniku  prepoznatljiv i dobiva priznanja za svoj rad. Prije nekoliko godina, kao najmlađi folkloraši, ne samo da smo sa smotre poslani na Dječje vinkovačke jeseni kao predstavnici županije već su po uzoru na nas KUD-ovi i Kulturne udruge pozvani da osnivaju dječje folklorne sekcije.

Na kraju, odlazak odraslih na Državnu smotru u Vinkovce predstavlja neprocjenjiv uspjeh, kako za voditelja tako i za članove.

Izbornik