• Naslovna
  • Sport
  • Kninjanin Teskera idućeg četvrtka nastupa na Svjetskom seniorskom prvenstvu.

Kninjanin Teskera idućeg četvrtka nastupa na Svjetskom seniorskom prvenstvu.


Idućeg tjedna događa se najvažniji taekwondo događaj u 2019. godini, Svjetsko seniorsko prvenstvo koje se održava u Manchesteru od 15. do 19. svibnja.

Nakon kriterijskih turnira te dodatnih borbi izabrana je seniorska reprezentacija Hrvatske. Hrvatska reprezenatcija će u Manchesteru nastupiti u punom sastavu od 16 sportaša, 8 muških i 8 ženskih boraca. Boje Hrvatske na najvećoj taekwondo smotri će braniti i član taekwondo kluba DIV Knin, mladi 17-godišnji Kninjanin Josip Teskera.

Teskera je odradio iznimno naporne i dugotrajne pripreme u trajanju od gotovo dva mjeseca, a tijekom tog razdoblja proveo je i određeno vrijeme u Splitu i Makarskoj gdje je trenirao te sparirao s najboljim borcima iz Hrvatske.

“Ovo je najbolja moguća stvar u mom životu koja mi se mogla dogoditi te mogu reći da još do prije nekoliko mjeseci nisam niti sanjao da će se sve ovako dobro razvijati. Na ovom prvenstvu moram pružiti svoj maksimum, a sve ovo bit će mi jedno veliko novo iskustvo obzirom da sam tek zakoračio u seniorski uzrast.”, kazao je kninski sportaš.

U taekwondou Svjetsko seniorsko prvenstvo se održava svake dvije godine, a ovo je predolimpijska godina i konkurencija je zaista iznimno “velika” i zahtjevna jer su u pitanju veliki bodovi za odlazak na Olimpijske igre u Tokio 2020.

“Sanjam i probat ću napraviti iskorak u svojoj karijeri”, rekao je Teskera o izazovu koji se nalazi pred njim.”

Taekwondo klubu DIV Knin ovo je peti nastup (2009.,2011.,2013.,2015., 2019. godine) na Svjetskim seniorskim prvenstvima.

Dan “D” je u idući četvrtak, 16. svibnja kada ovaj mladi Kninjanin izlazi na tatami. Želimo mu sreću i uspješan nastup!

Izbornik