Kukavičje jaje u vinoteci


Huknet je 13. rujna izvijestio da je na kninskoj tvrđavi svečano otvorena vinoteka i suvenirnica u vlasništvu Poljoprivredne zadruge Vrbničko selo.

Ova zadruga ima preko šest hektara vinograda u Promini, a prvi trs zasadio je Rade Šerbedžija, gost na svečanom otvaranju i kućni prijatelj ove zadruge i njenog upravitelja, Nikole Damjanića.

Objekt je otvorio kninski gradonačelnik Marko Jelić kazavši kako se ovakav sadržaj uklapa u turističku priču Knina na kojoj se sada intenzivno radi.

I sve bi to bilo ok, lijepa poduzetnička priča, netko tko želi ulagati u ovaj kraj, tko želi puniti hrvatski proračun i zaposliti ljude.

A onda jučer, četiri dana nakon otvaranja, portal dnevno.hr donosi fotografiju s otvaranja vinoteke na kojoj je na jednom postolju uz bocu vina izložena rakija na čijoj ambalaži ćiriličnim slovima piše “Čičina kap – Draževina”, a ispod “Višegrad – Republika Srpska”.

Danas sam pričao s djelatnicom vinoteke koja je zgrožena i uplašena i nema pojma odakle se ta boca našla na postolju. Dakle, tipičan primjer diverzije i postavljanja kukavičjeg jajeta.

O osobi koja je to napravila zanimljivo mišljenje ima kninski gradonačelnik Marko Jelić, a dao ga je danas portalu ŠibenikIN. Evo što je rekao:

– Bio sam na otvaranju suvenirnice na tvrđavi nekih 40 minuta i nisam vidio nikakvu četničku rakiju. Onaj koji je to podmetnuo i fotografirao očito ima velikih problema sa samim sobom, a te svoje psihoze očito želi dignuti na razinu cijelog grada i društva. Jedino mu mogu poručiti da se ide liječiti. Neka se javi, imamo neke veze i osigurat ćemo mu dobar liječnički tretman. Zbog problema koje imaju sami sa sobom svima čine veliku štetu i prikazuju Knin onakvim kakav nije – kazao je kninski gradonačelnik.

I. Š.

Foto: dnevno.hr

Izbornik