• Naslovna
  • Društvo
  • Strah od reciklažnog dvorišta: Pojašnjenje dogradonačelnice Kristine Perić

Strah od reciklažnog dvorišta: Pojašnjenje dogradonačelnice Kristine Perić


Objave oko izgradnje reciklažnog dvorišta kod nekih građana su izazvale strah, a tim povodom reagirala je dogradonačelnica Kristina Perić čiji facebook status prenosimo u cijelosti:

“S obzirom da se među građanima pojavio određeni strah od izgradnje reciklažnog dvorišta, što zbog neinformiranosti, što zbog huškanja i pokušaja manipulacije od strane određenih struktura, ukratko ću reći da po zakonu svaka jedinica lokalne samouprave koja ima više od 1500 stanovnika mora imati reciklažno dvorište, a na njemu se samo privremeno odlaže sve iz kućanstva što se može reciklirati. Firme koje su za to ovlaštene taj otpad odvoze i dalje recikliraju.

Sve će biti u kontroliranim uvjetima i apsolutno neće utjecati na okoliš, a ne daj Bože ni na zdravlje ljudi. Na taj način se građanima osigurava da sav otpad besplatno dovezu u reciklažno dvorište te će se na taj način nastojati izbjeći da takve vrste otpada završavaju u prirodi na divljim odlagalištima i tako rade štetu okolišu i zdravlju ljudi.

Sada sve to završava na Maloj Promini, a ovako će se sve reciklirati. U prilogu stoji popis otpada koji će se prikupljati u reciklažnom dvorištu. Uskoro će Inga Kukolj čija je Ekološka udruga partner u projektu započeti s edukacijama te će se tiskati promotivni materijal koji će se slati građanima kako bi što kvalitetnije bili informirani o projektu i svrsi istog. Molim sve da ne nasjedaju na priče bez pokrića koje pojedini koriste za neke svoje osobne interese, a sami pojma nemaju o čemu pričaju.”, stoji u fb statusu dogradonačelnice.

I. Š.

Izbornik