• Naslovna
  • Politika
  • Promjene u kninskom HDZ-u: U prvom glasovanju Povjerenstva pokazalo se da Blažević ima dvotrećinsku potporu

Promjene u kninskom HDZ-u: U prvom glasovanju Povjerenstva pokazalo se da Blažević ima dvotrećinsku potporu


U prvom glasovanju Povjerenstva HDZ-a za Knin pokazalo se da povjerenik Nikola Blažević ima dvotrećinsku potporu članova.

Naime, članovi Povjerenstva HDZ-a za Knin izabrali su jučer Predsjedništvo Povjerenstva u koje su osim povjerenika Nikole Blaževića izabrani Ivan Uzun, Miran Marelja i Ana Marić kao zamjenici te Nino Grabić u svojstvu tajnika.

Za ovakvo Predsjedništvo je glasalo 11 članova Povjerenstva, a pet ih je bilo suzdržanih, doznali smo od članova tog tijela. Tih petoro koji su bili suzdržani pripadaju struji nesklonoj sadašnjem povjereniku.

Tu “struju” čine mahom donedavni članovi najužega vodstva kninskoga HDZ-a (prije nego je organizacija stranke u Kninu raspuštena) i najbliži suradnici donedavne predsjednice kninskog HDZ-a Josipe Rimac. Oni su poslali i žalbu Nacionalnom vijeću stranke na odluku o raspuštanju Gradske organizacije HDZ-a te na odluku o imenovanju povjerenika i Povjerenstva.

Feral News donio je danas na svom portalu presliku te žalbe. Možete je pročitati OVDJE

Povjerenik Nikola Blažević prekjučer je u intervjuu Huknetu komentirao ovu žalbu.

– Vidio sam to pismo odnosno žalbu nezadovoljnih članova raspuštenog Gradskog odbora i pročitao sadržaj tog uratka. Ulaganje pravnih lijekova smatram sasvim legitimnim iskazivanjem nezadovoljstva spram odluke koja se negativno reflektira na nečija dotadašnja prava ili nečiji status. Nasuprot tome, iznošenje osobnih opservacija pojedinaca, iskrivljivanje činjenica kao i iznošenje grubih kvalifikacija prema onima koji su sudjelovali u donošenju te odluke ili prema onima koji će je provoditi nije dobro, a uz to je i politički štetno. Ipak se radi o odluci višeg stranačkog tijela koja se dakako može osporavati, ali ne i obezvrijeđivati. Naravno, o motivima i voljnosti baš svih potpisnika te žalbe na njen sadržaj bi se dalo raspravljati, no to mi nije cilj jer se predmnijeva da su svi oni koji su je potpisali suglasni s njenim sadržajem – kazao je Blažević.

Blažević je u istom intervjuu najavio kako je spreman dugoročno preuzeti odgovornost za kninski HDZ, odnosno, prevedeno s diplomatskog jezika – kako će se na predstojećim unutarstranačkim izborima kandidirati za predsjednika kninskog HDZ-a.

Te unutarstranačke izbore na kojima će se osim predsjednika izabrati i Gradski odbor stranke dužno je u roku od šest mjeseci pripremiti Povjerenstvo HDZ-a.

Prije toga, naravno, treba stići i pravorijek Nacionalnog vijeća stranke na žalbu nezadovoljnih članova kninskog HDZ-a.

I. Š.

 

Izbornik