Opet o pljački kioska: Radnja kao u dobrom krimiću


Radnja i zaplet kao u dobrom krimiću, tako bi se mogao sažeti slučaj pljačke kioska na glavnom kninskom trgu koja se dogodila 6. listopada.

Naime, pištolj su pljačkaši ukrali iz torbice jednog građanina u jednom kafiću, otišli zatim do kioska i opljačkali ga pa se opet vratili u kafić i vratili ukradeni pištolj u torbicu. Spavaš li mirno Jo-e Nesbø-e?

Evo i kompletnog policijskog izvještaja kojega smo danas dobili:

“U Policijskoj postaji Knin je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom i 28-godišnjakom osumnjičenim za razbojništvo na štetu zagrebačke tvrtke.

Nakon što su se osumnjičeni u ugostiteljskom objektu u Kninu dogovorili o načinu izvršenja kaznenog djela, osumnjičeni 28-godišnjak je iz ostavljene torbice 39-godišnjaka uzeo raketni start pištolj i dao ga osumnjičenom 22-godišnjaku, koji je 6. listopada oko 23,30 sati u Kninu, maskiran uz ozbiljnu prijetnju 22-godišnjoj zaposlenici otuđio 4.000 kuna. Nakon toga je majicu s kapuljačom bacio u kontejner i s osobnim automobilom u kojemu ga je čekao osumnjičenim 28-godišnjakom, otišao u ugostiteljski objekt u Kninu, gdje je osumnjičeni 28-godišnjak vratio raketni pištolj u torbicu 39-godišnjaka.

Osumnjičeni su po dovršenom kriminalističkom istraživanju, uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.”

I. Š.

Izbornik