• Naslovna
  • Politika
  • Blažević: U Kninu ne postoje dvije struje HDZ-a, već dva strujanja

Blažević: U Kninu ne postoje dvije struje HDZ-a, već dva strujanja


U Kninu ne postoje dvije struje HDZ-a, već dva strujanja, rekao je danas u Šibeniku Nikola Blažević, novoizabrani predsjednik stranačkog povjerenstva koje je nedavno izabrano umjesto raspuštenog Gradskog odbora u Kninu s ciljem da u narednih šest mjeseci pripremi unutarstranačke izbore, piše Šibenik IN

Blažević je to izjavio danas na konferenciji za novinare u središnjici stranke na Baldekinu gdje je predsjednik Županijskog odbora Nediljko Dujić predstavio još i povjerenike u četiri općine u kojima su zbog loših rezultata na lokalnim izborima raspustili odbore.

– U Kninu ne postoje dvije struje HDZ-a, jedna predvođena sa mnom, a druga bivšom gradonačelnicom Josipom Rimac, već dva strujanja. Postoji jedinstveni HDZ za kojeg ću učiniti sve da ga vratim tamo gdje treba biti – osvrnuo se šibensko-kninski dožupan i Predsjednik povjerenstva kninskog HDZ-a Blažević na pismo koje je grupa nezadovoljnih iz tog grada uputila Nacionalnom vijeću HDZ-a, kojem se žale na izbor članova povjerenstva imenovanog da u roku od šest mjeseci u Kninu provede unutarstranačke izbore.

Predsjednik ŽO HDZ-a Dujić rekao je da su se Josipa Rimac i Nikola Blažević usuglasili s 95 posto imena u povjerenstvu, a ostalo je njegov izbor na koji kao predsjednik ima pravo.

– Ako se tvrdi da postoje dvije struje, a obje su dale potporu ovim ljudima, ne stoji činjenica da postoji struja koja tvrdi da povjerenstvo nije dobro – kazao je Dujić te istaknuo da su osam od 15 članova povjerenstva članovi bivšeg GO.

Ljudi imaju pravo biti nezadovoljni, ali imat će i pravo za pola godine kandidirati se na unutarstranačkim izborima i potvrditi svoj legitimitet, dodaje Dujić te ističe da su na lokalnim izborima svi predsjednici gradskih i općinskih odbora zadržali pravo da sami kadroviraju liste.

– Sada moraju snositi političke posljedice, odnosno raspuštanje odbora, ali baš nikom neće biti zabranjeno kandidiranje. Cilj nam je stvaranje jedinstvenog HDZ-a, a onaj tko ga želi dijeliti ne radi dobro stranci. Svi potpisnici pisma i oni koji ga nisu potpisali moći će se kandidirati – nastavio je Dujić te kazao da mu je dio potpisnika pisma rekao da ne žele sudjelovati u povjerenstvu, a sada isti pišu pisma i iskazuju nezadovoljstvo.

Dodao je i da su mu neprihvatljive podjele po porijeklu na kninskom području.

– Onaj tko tamo živi 20 godina je Kninjanin. Jedina mjera koju prihvaćam je kvaliteta i prihvatit ću svakog novog predsjednika odbora i staviti mu se na raspolaganje – zaključio je predsjednik ŽO HDZ-a Nediljko Dujić.

Blažević je dodao da su kninskom HDZ-u potrebne korjenite promjene pa je jednoglasna odluka o raspuštanju gradskog odbora bila legitimna i ispravna, a svaki izraz artikuliranja vlastite volje koji ima elemente uvreda i neistine štetan je za stranku i loš je način za rješavanje unutarstranačkih problema.

– Imenovanje za povjerenika smatram svojom stranačkom obvezom iako taj zadatak nije nimalo lagan. Moj primarni cilj je konsolidacija stranke i priprema za unutarstranačke izbore. Snaga kninskog HDZ-a je trenutno razasuta i učinit ću sve da ju s mladim i sposobnim ljudima ujedinim – rekao je Blažević i istaknuo da je Josipa Rimac učinila puno za kninski HDZ, na čemu joj je zahvalio te dodao da od nje očekuje pomoć kako bi vratio Kninjane na ‘mjesto koje im pripada, a to je HDZ-ova vlast kao što je bilo proteklih 20 godina’.

Vijest i foto: Šibenik IN

Izbornik