Kijevo: Obiteljski nasilnik ubio policajca


PolicijaTraka

Stjepan Cerovšek, 61-godišnjak iz Kijeva ubio je u petak navečer oko 20 sati u Kijevu policajca Antu Grabića i ranio njegovog kolegu Joška Velića Grgića koji su se zatekli u njegovoj kući kako bi intervenirali zbog prijavljenog obiteljskog nasilja.

Cerovšek je iznenada potegnuo nož na policajca Antu Grabića i zario mu ga u prsa od čega je nesretni policajac preminuo na putu do bolnice. Potom je krenuo na njegovog mlađeg kolegu Joška Velića Grgića kojemu je zadao više ubodnih rana po rukama.

Cerovšek je nakon zlodjela pobjegao no kninska policija ubrzo je opkolila ubojicu koji se nakon toga predao.

Cerovšek je otprije poznati obiteljski nasilnik, a u Kijevo je doselio iz Hrvatskog Zagorja zajedno sa suprugom i troje djece.

Preminuli Ante Grabić bio je uzoran policijski službenik te otac troje djece. Rodom je iz Podosoja kod Vrlike, a službovao je u Kninu. Bio je i sudionik Domovinskog rata, kao i njegov ranjeni kolega Joško Velić Grgić.

Iz Policijske uprave Šibensko-kninske oko ponoći su šturo priopćili da je u petak navečer oko 20 sati u Kijevu građanin napao dvojicu policajaca te da je jedan od njih od zadobivenih rana preminuo. Iz policije su dodali da će više informacija o ovom nemilom događaju objaviti u subotu ujutro, nakon očevida krim policije.

Zbog ovog tragičnog događaja, u Kninu je otkazana proslava ulaska Hrvatske u EU.

Izbornik