Službeno priopćenje policije u povodu ubojstva policajca u Kijevu


Policija2Donosimo u cjelosti službeno priopćenje Policijske uprave Šibensko-kninske u povodu ubojstva policajca u Kijevu.

Načelnik Policijske uprave šibensko-kninske, Ivica Kostanić je u svoje osobno ime, kao i u ime svih djelatnika Policijske uprave šibensko-kninske izrazio najdublju i najiskreniju sućut obitelji preminulog policijskog službenika, a obitelji drugog policijskog službenika izrazio je nadu u njegov što brži oporavak. Istaknuo je da je ovaj događaj  potresao sve policijske službenike, jer je policija kao jedna obitelj i ova tragedija je za policiju veliki gubitak.

Naime, kako je dalje naveo, sinoć nešto prije 20 sati u Policijskoj postaji Knin je zaprimljena dojava o obiteljskom nasilju u mjestu Kijevo, kada su na intervenciju upućena dva policajca. Prilikom  pružanja intervencije osoba prema kojoj se interveniralo, 61-godišnjak, je nožem napao policijske službenike i pritom ih ozlijedio. Jedan od njih je na putu do bolnice preminuo od zadobivenih ozljeda, dok su drugom policijskom službeniku liječnici konstatirali teške ozlijede.

Kriminalističko istraživanje još traje kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja. Za sada je naveo da je na mjestu događaja bio županijski državni odvjetnik i rukovodio očevidom te da se nad 61-godišnjakom iz Kijeva provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje na kazneno djelo ubojstva i ubojstva u pokušaju.

Posebno je napomenuo da je stradali policijski službenik 1993. godine pristupio u redove policije, a u Policijskoj postaji Knin radio je posljednjih 18 godina, gdje je većinom radio na poslovima prometne policije i bio uzoran policajac.

Izbornik