U Đevrskama skrivali oružje, streljivo i bombe


OLYMPUS DIGITAL CAMERAU Policijskoj postaji Knin je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjakom, 56-godišnjakom i 22-godišnjakom osumnjičenima za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavu oružja i eksplozivnih tvari.

U Đevrskama su, po nalogu Županijskog suda u Šibeniku, pretražene obiteljske kuće i popratni objekti osumnjičenih, kojom prilikom je u kući osumnjičenog 22-godišnjaka pronađeno i oduzeto 493 komada  raznog streljiva, 15 komada raznih ispaljenih čahura i jedna detonatorska kapisla, a što je sve osumnjičeni neovlašteno posjedovao.

Prilikom ove pretrage, osumnjičeni 56-godišnjak, otac 22-godišnjaka, dragovoljno je predao dvije ručne bombe, koje je neovlašteno posjedovao.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 61-godišnjak prije desetak godina neovlašteno nabavio po jednu poluautomatsku i automatsku pušku i jedan plinski pištolj, što sve je u dogovoru s osumnjičenim 22-godišnjakom sakrio u Đevrskama u obližnju jamu.

Potom je osumnjičeni 22-godišnjak, bez znanja osumnjičenog 61-godišnjaka, to oružje prodao 21-godišnjaku s područja Zadra, kod kojega je pronađena poluautomatska puška.

Osumnjičeni će biti kazneno prijavljeni Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Napomena: fotografija nije u vezi s opisanim događajem; foto: kaportal.hr

Autorska prava su vlasništvo udruge HUK

Izbornik