• Naslovna
  • Društvo
  • Koordinacija braniteljskih udruga: Čemu služi lista prvenstva za stambeno zbrinjavanje?

Koordinacija braniteljskih udruga: Čemu služi lista prvenstva za stambeno zbrinjavanje?


054879_756f2ef08e8b20fe71faČemu služi lista prvenstva za stambeno zbrinjavanje ako s te liste nitko u zadnje tri godine nije zbrinut? Pitanje je to koje je Državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje javno postavila Koordinacija braniteljskih udruga grada Knina.

„Treći put u zadnje tri godine objavljuje se lista prvenstva za stambeno (ne)zbrinjavanje na područjima posebne državne skrbi. Po treći se put u zadnje tri godine na navedenoj listi nalaze iste osobe koje već treću godinu za redom moraju ispunjavati i plaćati različite formulare za istu stvar, odnosno za stambeno zbrinjavanje koje im obećava Državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje. Više od 300 obitelji sa oko tisuću članova, među kojima i znatan broj hrvatskih branitelja, nalazi se na listi prvenstva, listi s koje u zadnje tri godine nisu stambeno zbrinuti ni oni koji su na prvim mjestima liste“, upozorava se u priopćenju za javnost Koordinacije braniteljskih udruga grada Knina kojega potpisuje predsjedavajući koordinacije Tomislav Čolak.

Iz Koordinacije su javno uputili pitanja Državnom uredu koja je svrha liste prvenstva za stambeno zbrinjavanje i za koga grade nove zgrade.

“Državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje stalno se hvali izgradnjom novih stambenih zgrada i otkupom kuća i stanova u Kninu. Javno pitamo DUOSZ za koga se grade nove stambene zgrade i otkupljuju kuće i stanovi ako se stambeno ne rješavaju obitelji s liste prvenstva. Čemu služi lista prvenstva za stambeno zbrinjavanje? Je li to lista za stambeno nezbrinjavanje? Jer kako drukčije nazvati listu koja iz godine u godinu donosi ista imena stambeno nezbrinutih osoba u gradu Kninu?“, pitanja su kninske braniteljske koordinacije.

Na kraju, Koordinacija braniteljskih udruga grada Knina poziva Državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje da javno objavi koliko je obitelji stambeno zbrinuo s liste prvenstva u zadnje tri godine i koliko će obitelji stambeno zbrinuti s liste prvenstva za 2015. godinu.

Autorska prava su vlasništvo udruge HUK

Izbornik