• Naslovna
  • Društvo
  • Koordinacija braniteljskih udruga grada Knina najavljuje prosvjede zbog zastoja u dodjeli darovnica na stanove

Koordinacija braniteljskih udruga grada Knina najavljuje prosvjede zbog zastoja u dodjeli darovnica na stanove


054879_756f2ef08e8b20fe71fa„Ove godine u mjesecu kolovozu proslavit ćemo 20. godišnjicu Oluje, a još je preko 300 hrvatskih branitelja i građana grada Knina bez darovnica na stanove na koje imaju pravo već osam godina, a još to pravo nisu ostvarili, niti znaju kada će ga ostvariti“, stoji u priopćenju za javnost Koordinacije braniteljskih udruga grada Knina kojeg potpisuje predsjednik Koordinacije Tomislav Čolak u kojem branitelji najavljuju prosvjede zbog neučinkovitosti nadležnih državnih tijela.

Priopćenje prenosimo u cjelosti:

.Koordinacija braniteljskih udruga hrvatskog kraljevskog grada Knina od početka 2007. godine pokušava riješiti stambenu problematiku hrvatskih branitelja i građana grada Knina.         Kako bi dinamika dodjele darovnica hrvatskim braniteljima uopće krenula bili smo prisiljeni na javne prosvjede 2008. godine, nakon čega se dinamika dodjele darovnica ubrzala, da bi se nakon par godina opet usporila, pa je narednih godina dodjela darovnica išla  na kapaljku, uz stalno obećanje od nadležnog ureda da će i posljednji hrvatski branitelj dobiti darovnicu za 15, 16, 17, 18, 19 godišnjicu vojnoredarstvene operacije Oluja.

Ove godine u mjesecu kolovozu proslavit ćemo 20. godišnjicu Oluje a još je preko 300 hrvatskih branitelja i građana grada Knina bez darovnica na stanove na koje imaju pravo već osam godina, a još to pravo nisu ostvarili , niti znaju kada će ga ostvariti.

Koordinacija svih ovih godina održava kontakte s nadležnim uredom za dodjelu darovnica, s većim ili manjim uspjehom, kako bi ih natjerali da rade svoj posao. Sa sadašnjim uredom koji nosi naziv Državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje prošle godine održali smo tri sastanka. Na prva dva sastanka obećana nam je ubrzana dinamika dodjele darovnica do kraja 2014. godine, ali kako od toga nije bilo ništa zatražili smo treći sastanak, koji je i održan 16. 12.  2014. godine u Kninu, te su nam obećana pisana izvješća o učinjenom koja su nam trebala biti dostavljena do 15. 1. 2015. godine, kako bi mogli pratiti dinamiku dodjele darovnica i taj proces napokon riješiti do 20. godišnjice Oluje.

Do dan danas nismo dobili obećano od DUOSZ-a iako smo poslali dvije požurnice, te poučeni dosadašnjim ponašanjem nadležnog ureda koji na ovaj način zavlačenja kupuje vrijeme za svoj nerad, Koordinacija neće više  tražiti besplodne sastanke koji već godinama donose samo mršave rezultate, već će se vratiti jeziku koji jedino razumije  neučinkovita birokracija u DUOSZ-u , a to su prosvjedi i to ne samo prosvjedi kao 2008. godine, već poučeni dosadašnjim neučinkovitim radom DUOSZ-a, tražit ćemo ostavke predstojnice Mirele Stanić  Popović i svih njenih pomoćnika, jer je to jedini način da na rukovodeća mjesta u DUOSZ-u dođu kompetentni a ne podobni, koji će napokon nakon dvadeset godina završiti kalvariju hrvatskih branitelja i građana grada Knina onako kako zakon nalaže.

O svojim narednim potezima Koordinacija će na vrijeme upoznati hrvatske branitelje i građane grada Knina, kako bi svoju sudbinu uzeli u svoje ruke i zajedničkim snagama riješili problem stambene problematike u gradu Kninu.“, stoji u priopćenju Koordinacije braniteljskih udruga grada Knina.

Autorska prava vlasništvo su udruge HUK

Izbornik