Započela nova akademska godina na Veleučilištu


071236_a825c8c6b26f4e8d7180 (1)Prigodnom svečanošću na Veleučilištu Marka Marulića u Kninu danas je obilježen prvi dan akademske 2014./2015. godine.

Ove, desete akademske godine, na studijima Trgovinsko poslovanje s poduzetništvom, Prehrambena tehnologija te Poljoprivreda krša upisano je 157 studenata.

– Ako ste odlučili preplivati rijeku, nemojte odustajati, preplivajte je do kraja, a ova vaša rijeka je široka tri godine, do prve akademske časti. Zato morate biti dobri plivači – slikovitim se riječima brucošima obratio dekan dr. Mirko Gugić. Pozvao je sve kninske studente da se što prije organiziraju i izaberu predstavnika u Stručno vijeće veleučilišta jer je to, kaže, u njihovom interesu.

Desetu godinu za redom studente je pozdravila gradonačelnica Josipa Rimac. Zaželjela im je uspješno studiranje, ali i nastavak školovanja na stručnom studiju u Kninu. Izrazila je žaljenje što ove godine nije završen studentski dom, no isto tako je uvjerena da će se to dogoditi iduće godine.

U pozdravnom govoru posebno se obratila djelatnicima veleučilišta pozivajući ih da se izdignu iznad osobnih interesa i taštine, da sve pojedinačne rezultate i uspjehe ujedine u zajednički tim i da ovu ustanovu ponovno vrate na onu razinu kao što je bila i prije deset godina. Naime, već dulje vrijeme na veleučilištu su poremećeni međuljudski odnosi. Neki su profesori dekana prozivali za navodno kršenje zakona i nepotizam, o čemu je obaviješteno i resorno ministarstvo.

Grad Knin je i ove godine najuspješnijim studentima protekle akademske godine dodijelio prijenosna računala. Dobili su ih Petra Komar, studentica Trgovinskog poslovanja s poduzetništvom, Mate Vazgeč sa studija Prehrambene tehnologije i Žaljko Ćurković, student Poljoprivrede krša – smjer biljna proizvodnja.

Izvor: HRT Centar Knin

Izbornik