• Naslovna
  • Društvo
  • Aukcijom slika do večeras prikupljeno pola milijuna kuna za dovršetak izgradnje nove crkve

Aukcijom slika do večeras prikupljeno pola milijuna kuna za dovršetak izgradnje nove crkve


Do večeras u 19 sati donatorskom aukcijom slika u svrhu dovršetka izgradnje crkve Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta u Kninu prikupljeno je 500 tisuća kuna, izvijestila je kninska gradonačelnica Josipa Rimac.

Donatorska aukcija slika koju organizira Grad Knin u suradnji s Franjevačkom provincijom Presvetog Otkupitelja Split i Kninskim muzejom prezentirana je večeras u prostoru crkve Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta u izgradnji.

Na aukciji je ukupno više od tristo slika koje su nastale na likovnim kolonijama koje je organizirala Likovna udruga Knin.

Aukcija će trajati do 31. kolovoza, a slike koje se prodaju mogu se pogledati ovdje

Prilog ili donacija za izgradnju crkve Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta u Kninu kroz ovu donatorsko aukcijsku prodaju slika može se uplatiti po odluci Grada Knina na žiro račun Kninskog muzeja HR4423300031100091528, model HR00, poziv na broj odobrenja – redni broj slike i naziv slike koji će se nalaziti na potvrdi, odnosno vaučeru prilikom odabira slike.

Ukupni prihod po završetku ove aukcije bit će uplaćen Franjevačkoj provinciji Presvetog otkupitelja Split koja je službeni investitor projekta.

Inače, ukupna vrijednost investicije izgradnje nove crkve u Kninu iznosi oko 22 milijuna kuna.

Izbornik