• Naslovna
  • Društvo
  • Jutarnji list: Policija prije tri tjedna uputila DORH-u kaznenu prijavu protiv Josipe Rimac, a USKOK još ne reagira; HDZ: Člankom u Jutarnjem pokušavaju je ozlijediti pištoljem na vodu

Jutarnji list: Policija prije tri tjedna uputila DORH-u kaznenu prijavu protiv Josipe Rimac, a USKOK još ne reagira; HDZ: Člankom u Jutarnjem pokušavaju je ozlijediti pištoljem na vodu


Josipa RimacJutarnji list je na svom portalu jutros izvijestio da su mu izvori bliski policijskoj istrazi potvrdili da je policija DORH-u podnijela kaznenu prijavu protiv kninske gradonačelnice Josipe Rimac.

“Postoji osnovana sumnja, pojašnjava policija, da je HDZ-ova gradonačelnica, kao privatna osoba, došla u posjed određene imovine na nezakonit način te je time počinila kazneno djelo. U policiji ne žele ništa detaljnije komentirati nego čekaju što će USKOK učiniti: potvrditi kaznenu prijavu i službeno otvoriti istragu ili je odbaciti.”, piše Jutarnji.

“Kaznena prijava protiv gradonačelice Rimac poslana je USKOK-u još prije tri tjedna, a unatoč ranijoj praksi ništa o ovom slučaju nije službeno priopćeno iz te institucije. Iz nekih se informacija može prepoznati da MUP i DORH, očito, imaju dvije različite strategije pristupa ovom slučaju. MUP, dakle, drži da su prikupili dostatne dokazi za pokretanje istrage. USKOK, neslužbeno doznajemo, želi još vremena za donošenje odluke o gospođi Rimac.”, piše Jutarnji.

HDZ: Protivnici Josipe Rimac pokušavaju je ozlijediti pištoljem na vodu

Josipu Rimac nismo uspjeli danas dobiti, a od neimenovanog izvora iz kninskog HDZ-a doznajemo kako je za njih ovo odlična vijest.

– Odakle Jutarnjem listu podaci iz policijske istrage? Vidi se iz aviona da je riječ o naručenom tekstu kako bi se utjecalo na USKOK. Ali, kako god to čudno zvuči, ovo je odlično. Tim člankom su protivnici Josipe Rimac neizravno priznali da je sve gotovo i da nisu uspjeli u svom naumu. Naime, jasno se vidi da se radi o prijavi u vezi s njenim privatnim životom. To je jedino što nakon svega mogu dalje “pustiti”. To ujedno znači da otpada pritvaranje kao posljedični efekt. Ostalo, koliko mi znamo, ne pije vodu. Osim što se ovim člankom radi pritisak na institucije, želi se postići i efekt snažnijeg medijskog prljanja. Kako god, čini mi se da s pištoljem na vodu pokušavaju ozlijediti osobu – kazao nam je neimenovani izvor iz kninskog HDZ-a.

 

Izbornik