Aktivnosti kninskih ekologa u povodu Svjetskog dana zaštite okoliša


zemkja2U povodu obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša koji se obilježava 5. lipnja Ekološka udruga Krka organizirat će brojna događanja, a s nekima su već i započeli.

Tako su 19. svibnja u eko centru u okviru projekta: “Sudjeluj u održivom razvoju” kojega financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta organizirali seminar za mlade iz Srednje škole Lovre Montija Knin na teme: odvajanje otpada i kompostiranje, a u sklopu EU projekta „Društvo građana – povećanje vidljivosti i utjecaja udruga civilnog društva i građana u procesu donošenja odluka“, organizirali su 27. svibnja građanske rasprave na teme rada Vijeća Grada Knina za komunalnu prevenciju te rada Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Knina.

U petak, 30. svibnja te u četvrtak,5. lipnja kninski ekolozi će organizirati Zelene izlete u eko centru na Krki i ugostiti osnovnoškolce iz Splita, a u okviru EU projekta” Zajedno za prirodu i okoliš” u petak, 29.svibnja organizirat će prvi sastanak na kojem će se osnovati Savjetodavno vijeće za okoliš Šibensko-kninske županije..

U srijedu, 4. lipnja kao dio istog projekta ekolozi iz Knina planiraju organizirati okrugli stol Savjetodavnog vijeća za okoliš u Šibensko-kninskoj Županiji, a tema sastanka će biti gospodarenje otpadom; sadašnje stanje, razmjena iskustava, zakonske regulative, problemi i prijedlozi za rješavanje istih problema. Cilj okruglog stola je i definirati barem jednu međusobnu, zajedničku akciju, odnosno inicijativu koja će Vijeće provesti s ciljem poboljšanja stanja okoliša.

Iz udruge Krka zahvaljuju se svim donatorima, partnerima, medijima i volonterima na pomoći kod organiziranja aktivnosti.

Izbornik