• Naslovna
  • Društvo
  • Završava još jedan hvalevrijedan projekt ‘Ovisni jedni o drugima’

Završava još jedan hvalevrijedan projekt ‘Ovisni jedni o drugima’


Sa završetkom godine završava i projekt pod nazivom „Ovisni jedni o drugima“, a koji je provodio Zavod za javno zdravstvo Šibensko – kninske županije u suradnji s udrugom ZvoniMir i klubom liječenih alkoholičara KL(ic)A.

Kroz navedeni projekt Zavod za javno zdravstvo Šibensko – kninske županije je provodilo mjere obaveznog liječenja od alkoholizma koje je obuhvaćalo dijagnostiku, edukaciju, savjetovanje, psihosocijalnu podršku i psihoterapiju, te praćenje obveza iz određenog tretmana. Uz navedeno Zavod je i redovno provodio testiranje na alkohol s ciljem rane dijagnostike, praćenja učestalosti konzumiranja alkohola to jest trajanja perioda apstinencije.

U okviru projektnih aktivnosti klub liječenih alkoholičara iz Šibenika KL(ic)A je održao šest sastanka na području županije educirajući širu javnost o problemima i podršci koju mogu dobiti ovisnici o alkoholu kao i uključivanju u aktivnosti kluba KL(ic)A.

Udruga ZvoniMir je svoj dio aktivnosti provodila na području Grada Knina, a one su se odnosile na održavanje panel rasprava sa srednjoškolcima na temu ovisnosti o alkoholu, digitalne iscrpljenosti i ukradene pažnje. Kroz projekt su se pružale i usluge psihosocijalnog individualnog i grupnog savjetovanja ovisnika i njihovih obitelji te se podjelom prigodnog promotivnog materijala obilježio i Dan borbe protiv zlouporabe droga. Važno je naglasiti i da se kroz projekt iniciralo osnivanje kluba liječenih alkoholičara u Kninu čija registracija će se realizirati tijekom sljedeće godine te će se time nastaviti pružanje dijela usluga koje su se provodile kroz projekt Ovisni jedni o drugima.

Projekt je financiralo Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske dodjelom raspoloživih sredstava iz dijela prihoda od igara na sreću.

Izbornik