• Naslovna
  • Društvo
  • Projekt kninske škole za darovite učenike: “Biokemija kroz dva elementa – voda i tlo”

Projekt kninske škole za darovite učenike: “Biokemija kroz dva elementa – voda i tlo”


Srednja škola Lovre Montija provela je izvannastavni školski projekt iz područja biokemije, a vezan je uz rad s potencijalno darovitim učenicima.

Biokemija kroz dva elementa – voda i tlo je projekt rada s potencijalno darovitim učenicima koji pokazuju interes za dodatnim stjecanjem znanja iz područja biologije i kemije.

– Ovim projektom identificirali smo potencijalno darovite učenike te im omogućili dodatno prirodoznanstveno obrazovanje koje se oslanja, ali i produbljuje odgojno-obrazovne ishode predmeta biologije i kemije. Osim predavanja i mentorskog rada, učenici su sudjelovali i na terenskoj nastavi. Treba naglasiti da se većina rada odnosila na samostalne istraživačke aktivnosti učenika. Kroz istraživački proces učenici su se upoznali s načinima kvalitativne i kvantitativne analize uzorka vode i tla s ciljem jačanja vještina samostalnog istraživačkog rada i jačanja svijesti o važnosti zaštite prirodnih resursa – istaknula je voditeljica projekta Marijana Zaninović.

Projekt je financiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja u iznosu od 3.933,92 € (28.932,00 kn). Sredstva su utrošena za realizaciju terenske nastave, nabavu opreme i kemikalija.

Projektni tim čine Dragana Jozić, stručni suradnik psiholog, Darija Bodrožić-Selak, prof. biologije i kemije i Marijana Zaninović, prof. biologije i kemije (voditeljica projekta).

Više na ovoj poveznici: http://ss-lovre-montija-knin.skole.hr/projekti/biokemija_kroz_dva_elementa_voda_i_tlo

Izbornik