U utorak predstava Ksenije Prohaske


Proslavljena splitska glumica i nacionalna prvakinja, Ksenija Prohaska i njezin kolega Marjan Nejašmić Banić u Knin stižu u utorak, 29. kolovoza s početkom u 20 sati sa zanimljivom komedijom ‘A odakle ste Vi, gospođo?’.

Predstava će se održati u dvorištu iza knjižnice.Riječ je o koautorskom projektu kojeg potpisuju Ksenija Prohaska i Ana Tonković, a razvijale su ga dugo i brižno nekoliko godina te ga konačno postavile na kazališne daske 2022. godine, u režiji Krešimira Dolenčića.Svatko od nas ima slabu točku.

Nekoga bole leđa, nekoga želudac, a junakinju ove priče – glava. Kada Barbaru Oblak (Ksenija Prohaska) glavobolje dovedu do psihijatrijske ordinacije, uz puno humora otvoriti će se granice svih života koje je ona nosila u sebi, pitajući nas je li stvarnost zaista samo jedna ili je možda jednako stvarno i ono što izmislimo.

Sve što nije prepušteno zaboravu čini našu sadašnjost koja se lakše podnosi uz osmijeh, a to će se najbolje pokazati trenucima u kojima se događa ova predstava.

Dr. Mucić (Marjan Nejašmić Banić) nas vodi kroz seanse da bi osvijestio problem pacijenta, koji u principu uvijek negira i podešava prošlost onako kako mu se sviđa – a rješenje toga će vidjeti gledatelji koji dođu.

Besplatne karte za predstavu u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Knin možete preuzeti za pultom Narodne knjižnice Knin koja je suorganizator događaja.

Izbornik