• Naslovna
  • Društvo
  • Na 18. rođendan veleučilišta promovirana 82 diplomanta i objavljeno kako je veleučilište uspješno prošlo postupak reakreditacije

Na 18. rođendan veleučilišta promovirana 82 diplomanta i objavljeno kako je veleučilište uspješno prošlo postupak reakreditacije


U dvorani Studentskog doma fra Luje Maruna danas su svečano promovirana 82 diplomanta, odnosno prvostupnika i magistra sa studija Veleučilišta Marka Marulića u Kninu.

Dekanica Lovorka Blažević je u svom pozdravnom govoru objavila važnu vijest – da je nakon tri godine uspješno završen postupak reakreditacije Veleučilišta.

Dodala je da raste i broj stručnih i znanstvenih radova čiji su autori nastavnici kninske visokoškolske ustanove te da svom nasljedniku na mjestu dekana, odnosno dekanice ostavlja dobru podlogu za daljnji uspješan rad veleučilišta.

Zahvalila se Gradu, Županiji i Vladi na potpori i pomoći.

Predsjednik Zbora veleučilišta Hrvatske Damir Jugo je istaknuo da su ove godine nakon višedesetljetne borbe napokon izjednačene diplome veleučilišta i sveučilišta.

Gradonačelnik Marijo Ćaćić, nekad i sam student veleučilišta Marka Marulića kazao je da je ono najbitnija ustanova u Kninu i da će joj Grad i dalje pružati svaki vid potpore.

Župan Marko Jelić prisjetio se kada je s još nekoliko ljudi osnivao kninsko veleučilište prije 18 godina, a potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga, nekad i sama studentica veleučilišta u Kninu je naglasila da je ono ekonomski motor razvoja cijeloga kraja.

Nagradu Veleučilišta dobili su danas profesorica Marina Krvavica i djelatnica Jelena Batić, a posebno priznanje pripalo je najboljem studentu svih generacija s prosjekom 5,0 – Darku Gambiroži koji se i obratio u ime svih diplomanata.

Izbornik