• Naslovna
  • Politika
  • Josipa Rimac u intervjuu Slobodnoj Dalmaciji: Prijava protiv mene sastavljena je u SDP-ovim prostorijama

Josipa Rimac u intervjuu Slobodnoj Dalmaciji: Prijava protiv mene sastavljena je u SDP-ovim prostorijama


Josipa RimacIzvor: Slobodna Dalmacija

– Od SDP-ovca koji mi je dao prijavu sam saznala da im je nakon lokalnih izbora bio stranački naputak iz središnjice da pišu anonimne kaznene prijave protiv onih koji su osvojili vlast u mjestima i gradovima gdje su izgubili izbore. Ova prijava protiv mene sastavljena je u prostorijama SDP-a, u njoj sudjeluju i SDP-ovci i neki moji razriješeni pročelnici. Simptomatično je da su novine pisale o točkama prijave pet dana prije nego li su djelatnici USKOK-a došli kod mene – kazala je Josipa Rimac u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju.

Kninska gradonačelnica Josipa Rimac već je nekoliko mjeseci pod istragom USKOK-a, a prema onome što se javno zna, povod tome je anonimna kaznena prijava u kojoj se ona tereti za zapošljavanje rodbine, bogaćenje na račun dužnosti koju obnaša i prodaju gradskih zemljišta po nižim cijenama.

Rimac kaže kako ne vjeruje da će doći do uhićenja.

– Sigurno je da mi ne bi bilo ugodno ako bi do uhićenja došlo, vjerujem da se to neće dogoditi, ali me ništa ne može iznenaditi. Ako do toga ipak dođe, to će biti samo stvaranje protuteže jer kad su “pala” dva visokopozicionirana SDP-ovca (vukovarski gradonačelnik Željko Sabo i sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel), mora i netko iz HDZ-a – govori kninska gradonačelnica.

Rimac je za Slobodnu progovorila i o razlozima zbog kojih je USKOK u gradskoj upravi.

– Imam tu anonimnu prijavu koja je krenula od simpatizera i članova SDP-a, a istu tu prijavu su mi dali drugi članovi SDP-a tako da znam tko je njen autor, ali valjda će se institucije, kad sve ovo završi, baviti onim tko ju je napisao. Sve što se navodi u toj prijavi, od slučaja prodaje TVIK-a do prodaje zemljišta Milanu Fehiru i kupnje zemljišta za pročiščivač voda, već je istraživalo Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku i sve su te prijave odbačene. Zašto su to opet aktualizirali i zašto su predmete opet otvorili to najbolje znaju oni koji vode istragu – kaže Josipa Rimac.

Cijeli intervju Josipe Rimac u Slobodnoj Dalmaciji možete pročitati ovdje

Izbornik