• Naslovna
  • Društvo
  • Dođite u subotu na akciju čišćenja i očuvanja Krčića i Krke

Dođite u subotu na akciju čišćenja i očuvanja Krčića i Krke


IMG_0643Ekološka udruga Krka poziva građane da se u subotu u 9 sati pridruže akciji čišćenja i očuvanja Krke i Krčića koja će se održati u okviru nacionalne ekološke akcije „Zelena čistka“. Osim akcije čišćenja, kao znak prosvjeda na planiranu izgradnju elektrane na Krčiću, održat će se i likovna kolonija, dječja igraonica, mala sportska škola i okrugli stol, a snimit će se i milenijska fotografija Šime Strikomana.

Mjesto okupljanja i info pult bit će Ribarska kućica na Krčiću, a program će započeti u 9 sati okruglim stolom „Planovi za očuvanje Krčića“. U 10 sati započet će likovna kolonija KUD-a Kralja Zvonimira, a u 11 sati u organizaciji udruge Čarobni svijet održat će se dječja igraonica te organizirati crtanje slapa Krčić. Istovremeno će se održati i Mala sportska škola u izvedbi Društva sportske rekreacije „Kretanjem do zdravlja“. Snimanje milenijske fotografije Šime Strikoman predviđeno je u 12 sati.

– Uz organizirane aktivnosti, na Krčiću možete slobodno pješačiti, voziti biciklu i igrati se sa svojom djecom – poručuju iz kninske Ekološke udruge i pozivaju građane da se priključe akciji u što većem broju.

Ekološko događanje u Kninu dio je zajedničke jednodnevne akcije čišćenja divljih odlagališta otpada ˝Zelena čistka˝ koja predstavlja najveći ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj. Aktivnosti akcije u Kninu financijski su potmogli Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Grad Knin te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Kninski ekolozi pozivaju i sve pravne osobe da se priključe akciji i na taj način daju svoj doprinos u zaštiti okoliša. Prijaviti se mogu na na e-mail: ekoloska.udruga.krka@si.t-com.hr ili na telefon 022 664 608.

Ekološka udruga Knin uputila je zahvalu svima onima koji su već potvrdili svoj dolazak na akciju, a to su gradska tvrtka Čistoća i Zelenilo, Grad Knin, LAG Dinara 1831, Planinarsko društvo Troglav, KUD Kralj Zvonimir, ŠRD Krka Knin, Društvo sportske rekreacije „Kretanjem do zdravlja“, Udruga Čarobni svijet, MORH, Crveni križ, Udruga Naše Ognjište, Javna vatrogasna postrojba Knin, Upravitelj Knin, Udruga Zvonimir, Dentalni laboratorij Zrinka Teskara, Dentalni laboratorij Renata Jelovina, Ordinacije dentalne medicine dr. Robert Marića, dr. Željka Grgurića, dr. Jovice Ljubišića, dr. Nedjeljka Amanovića, dr. Stipe Peričića, i dr. Luke Lubina, Dom Zdravlja Knin, Kont-biro Knin i Pekara Gega.

 

Izbornik